Avea'ya geçtim ama ÇEKMİYOR!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
Avea çekmez, çektirir :ehe

Samet.25

nerde oturuyon cekmesi lazim evde tel cekmezmi

erdi_s

erdi_s

Üye
Kendi düşen ağlamaz bro

doctorrr

doctorrr

Üye
Bende sıkıntı yok

Samet.25

bende aveayim kac senedir her yerde cekiyo cekmedigi olmadi daha

Samet.25

bende keciorendeyim takir takir cekiyo .d

S.c.k.N

S.c.k.N

Üye

çok iyi bir tahmin dostum :oke:
zaten bizim burada Avea baz istasyonlarının %80'i belki daha fazlası turkcell baz istasyonlarının yanında mantar gibi türüyor adeta, yanında aynı evlatlık gibi duruyor sanki :D
peki arkadaşım bunun bu şekil avea'ya faydası ne oluyor, ya da turkcell'den birşeyler mi koparıyor??

Avea 'ya faydası baz istasyonu kurmakla uğraşmamış oluyor o bölgede çok müşterisi yok ise baz istasyonu kurmak daha masraflı geliyorsa başka bir operatör ile anlaşarak bunu yapmak ona daha karlı gelebilir elbette diğer operatörde kiralama ücreti alıyor :) Elbette operatörler içinde iki ezeli rakip Turkcell ve Vodafone birbirlerine bu konularda yardımcı olmaz fakat Avea müşteri potansiyeli ve sayısı olarak diğer operatörlerce pek rakip sayılmadığı için bu konularda anlaşmalar sağlayabiliyor. İzmir'de çok aşırı Avea kullanıcısı var bir dönem kullandım bazı bölgeler haricinde pek sorun yaşamadım. Ama sinyal dalgalanması bende ilkte şarjın canını okur mu endişesi yaratmıştı fakat böyle bir sorun yok. Fakat bazı telefonların sinyal seviye gösterimi çok kabataslak olduğunda yani pek ayrıntılı olmadığında bazen hattın çekmediğini sandığım dahi olmuştur :D Vodafone fiyat + çekim gücü olarak en uygun geldiğinden Vodafone'u öneririm.

- - - Eklendi - - -

giriş kattayım evden çıkıp binanın 5 metre ilerisine gidiyorum 4diş çekiyor ama? oturduğumuz yer yüksekte kalıyor zaten. önümüzde apaçık alan. Yani binanın 2-3. katından neredeyse tüm ankarayı görebilirsin. ve keçiörendeyim ankaranın en büyük ilçesi. binanın alt katı da yok ki aşağıdayım diye çekmemezlik yapsın. camdan bakınca önümüz apaçık alan zaten. ne bina var ne başka bir şey...

Dostum daha önce X operatörünün baz istasyonu test ekibiyle ufak bir çalışmasını gözlemlemiştim. Kullandıkları programları vs.. vs.. ufakta olsa incelemiştim. Dibinizde baz istasyonu dahi olsa hattınız çekmeyebilir. Evin önü gayet açık falan demişsin bunu bu yüzden söylüyorum baz istasyonları dört bir yanına sinyal dağıtan cihazlar değil dostum. Atıyorum A B C bölgesi var B bölgesinde bir baz istasyonu var ve bu istasyon C bölgesi tarafına sinyal dağıtımı yapıyor vay efendim biz A bölgesindeyiz bizim burayla aynı uzaklıkta bizde hat çekmiyor diyebiliyorsun. Bunun çaresi yakın bir yere sinyal dağıtımı yapılmayan tarafa sinyal dağıtımı yapan bir baz kurulumudur. Zaten baz istasyonları bunlara göre kurulum yapmaktadır.Umarım elimden geldiğince açıklayıcı anlatabilmişimdir. Ayrıca yanlış düşüncelere neden olan bir konuya daha açıklık getirelim yüksekte olmak daha iyi çekim sağlanacağı anlamına gelmez. Sanırım bu düşünce köyde tepeye çıkınca telefon çekiyor sözünden akıllarda kalan bir durum :)

Bessonnitsa

Bessonnitsa

Üye
Peocawe

Peocawe

Üye
    Konu Sahibi
Vay anam babam vay

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt