mburak12345
Üye
Avea In Touch 2 (zte blade 3) mavi ekran ve reset problemi çözümü
evet arkadaşlar forumda bi arkadaşımızın paylaşmış olduğu custom rom yükleme işlemini yaptıktan sonra bazı hatalar alıyoruz. bunun nedenini biraz araştırdım. sorun işlemcinizde veya flash entegresinde değil. sorun yazılımın kernelinde. çok basit çözümlerle bunlardan kurtulabilirsiniz. not: bunları bulana kadar kafayı yiyordum. işiniz görülsün.
yazılım yükleme clockwork mode vs bunları yaptıktan sonrasını anlatacağım..
yazılımı yüklediğinizde ve herşey hazır olduğunda cihazı ilk hatsız açınız. sonrasında cihazı sıfırlayınız. soft format.
1-hiçbir programa girmeyin. hat bile takılı olmasın.
2-performans sekmesine gelip onaylayınız.
3-işlemci sekmesine gelip, frekansa bakınız.
4-aşağı inip "işlemci yöneticisi" ni performans moduna alınız.
5-en düşük ve en yüksek frekansları "1008mhz" de sabitleyiniz.
not: 5. bölümde verdiğiniz değeri kesinlikle değiştirmeyiniz!!!
6-"sistem açıldığında uygula" kısmına tik koyunuz.
7-geri gelip I/O zamanlayıcısını "CFQ" moduna alınız. "sistem açıldığında uygula" kısmına tik koyunuz.
8-geri gelip bellek yönetimine giriniz. "nesneleri temizle" ve "kernel samepage" kısmına tik koyunuz.
9-zRam bölümüne girip, %26 ya alınız (ki bu cihazın en büyük sorunu ram yetersizliği)
10-geri gelip, "disable boot animation" bölümüne tik koyunuz(açılış bi nebze olsun hızlanıyor)
şimdi arkadaşlar ben mavi ekran reset donma ve kasma sorunlarını böyle çözdüm uzun süredir de kullanıyorum. aşırı ısınma, aşırı güç tüketimi vs. yok. standart şarj süresi. 1-1.5 oynamassam 3 gün. yalan dolan yok. ayarları uyguladıktan sonra alacağınız hatalardan meshul değilim amacım yardımcı olmak.
önerebileceğim programlar;
ücretsiz mesajlaşma programı "whatsapp" ve "skype" biraz chat meraklısıysanız da "wechat"
web tarayıcısı "opera mini" mobile olanı kurmayınız ağır geliyor cihaza. ve flash desteği için "skyfire" da güzeldir.
bi cafedesiniz ve çalan şarkının adını öğrenmek istiyorsunuz o zaman "shazam" candır
vazgeçilmez "youtube"
google chorme kurmayın b*k gibi
antivirüs olarak "dr.web" ve bilgisayardan bildiğimiz "advanced system care"ın mobile sürümü "mobile care" hem antivirüs hem hızlandırıcı. iyi sayılır.
görev yöneticisi ve uygulama kapatıcı olarak da "es task manager" kesinlikle tavsiye edilir. widge modunda tek tuşla sıfırlıyor rami.
dizilerinizi de unutmayınız "dizikolik" gayet başarılı.
müzik indirme programı "simplemp3"
facebook ve twitterı saymıyorum zaten
oyun olarak denediklerim, "pou","subway surf","temple run2","icy tower","music hero","angry birds"
umarım yardımım dokunur. hayırlı akşamlar...
yazılım yükleme clockwork mode vs bunları yaptıktan sonrasını anlatacağım..
yazılımı yüklediğinizde ve herşey hazır olduğunda cihazı ilk hatsız açınız. sonrasında cihazı sıfırlayınız. soft format.
1-hiçbir programa girmeyin. hat bile takılı olmasın.
2-performans sekmesine gelip onaylayınız.
3-işlemci sekmesine gelip, frekansa bakınız.
4-aşağı inip "işlemci yöneticisi" ni performans moduna alınız.
5-en düşük ve en yüksek frekansları "1008mhz" de sabitleyiniz.
not: 5. bölümde verdiğiniz değeri kesinlikle değiştirmeyiniz!!!
6-"sistem açıldığında uygula" kısmına tik koyunuz.
7-geri gelip I/O zamanlayıcısını "CFQ" moduna alınız. "sistem açıldığında uygula" kısmına tik koyunuz.
8-geri gelip bellek yönetimine giriniz. "nesneleri temizle" ve "kernel samepage" kısmına tik koyunuz.
9-zRam bölümüne girip, %26 ya alınız (ki bu cihazın en büyük sorunu ram yetersizliği)
10-geri gelip, "disable boot animation" bölümüne tik koyunuz(açılış bi nebze olsun hızlanıyor)
şimdi arkadaşlar ben mavi ekran reset donma ve kasma sorunlarını böyle çözdüm uzun süredir de kullanıyorum. aşırı ısınma, aşırı güç tüketimi vs. yok. standart şarj süresi. 1-1.5 oynamassam 3 gün. yalan dolan yok. ayarları uyguladıktan sonra alacağınız hatalardan meshul değilim amacım yardımcı olmak.
önerebileceğim programlar;
ücretsiz mesajlaşma programı "whatsapp" ve "skype" biraz chat meraklısıysanız da "wechat"
web tarayıcısı "opera mini" mobile olanı kurmayınız ağır geliyor cihaza. ve flash desteği için "skyfire" da güzeldir.
bi cafedesiniz ve çalan şarkının adını öğrenmek istiyorsunuz o zaman "shazam" candır
vazgeçilmez "youtube"
google chorme kurmayın b*k gibi
antivirüs olarak "dr.web" ve bilgisayardan bildiğimiz "advanced system care"ın mobile sürümü "mobile care" hem antivirüs hem hızlandırıcı. iyi sayılır.
görev yöneticisi ve uygulama kapatıcı olarak da "es task manager" kesinlikle tavsiye edilir. widge modunda tek tuşla sıfırlıyor rami.
dizilerinizi de unutmayınız "dizikolik" gayet başarılı.
müzik indirme programı "simplemp3"
facebook ve twitterı saymıyorum zaten

oyun olarak denediklerim, "pou","subway surf","temple run2","icy tower","music hero","angry birds"
umarım yardımım dokunur. hayırlı akşamlar...