Bana da lütfen
Yap bakiyim
' KalendeR '
konuya hoşgeldin vezir sultan kalender hazretleri.
sen bilmesende foruma ilk geldiğimde gözüme çarpan ilk üye sendin... senin bazı konu dışı paylaşımları bir ara takip etmiştim...
ve çok beğenmiştim... hala sitede olmamın sebeplerinden biri de sensin desem yeridir.
benden bir şey talep etmenden ziydesiyle memnun oldum.
sadete gelelim...
5 ve 13 sayısıyla bir alakan var... evde 5 kişi yaşıyorsunuz... gerçi aile nüfusu baya kalabalık galiba...
13 kişi saydım, gidenler olunca evlenen başka yere çalışmaya giden falan 5 kişi kalmış...
çok sert çıkışmalar yapabiliyorsun.. bu durumda bazen kırıcı oluyorsun... sence değer mi?
milli değerlere özel bir düşkünlüğün var... şimdi yapıyor musun bilmiyorum ama mitinglere falan katılacak kadar...
az enerjiyle çok iş yapmanın yollarını ararsın hep... tasarrufa önem veren biri olduğunu söyleyebilirm...
çok kısa zamanda olgunluğu yakalamışsın aslında, ama bilginin artması yetmez...
artık bilmen daha fazla öğrenmen gereken şeyler olduğunu sana göstermiştir.
"edebi edepsizlerden öğrendim" (mevlana) sözü san uyuyor... etrafındaki edepsizlerin davranışlarından edepli davranmayı öğrenmişsin...
hocam, hayat, seni hor kullanmış ... erken yıpratmış... bunu üzerinden atmanın en kolay yolu... yeğenlerinle vakit geçirmendir,
zor yolu ise çoluğa çocuğa karışmandır. ki o saf ve temiz bebelerle vakit geçirmek insanın içindeki insani esas özü canlandırır.
hocam şu görünen eller var bunlara da anlam yüklenebilir ama zorlama olur orası da sana kalsın... aklıma gelmiyor şimdi...
bir de olaylar ve insanlar ya iyi ya kötü değildir. inasnların iyi yanları kötü yanları vardır derim ya hep ... bunları beraber değerlendirmek lazım...
az önce verdiğim misal;
insanın iyi yanları vardır kötü yanları vardır... insanları ona göre değerlendir...
çünkü saf temiz bildiğin insandan bile zarar gelebilir... o da dolaylı olarak... mesela; arkadaşına tarlanı verirsin işle diye yıl sonu karımızı paylaşırız dersin... çakalın birisi de gelir "eyüple konuştum tarlanın yarısını ben yarısını sen işleyecekmişsin" der. sana da harman zamanın umduğun kazancın yarısı kalmıştır...
işte saf adamın kötü yanı bunun gibi bir şeydir.
ben avatarınızın yalancısıyım
hayırlı maxicepler