buketcik
Üye
bende isterim ama uzun olsun
Bende Alabilirmiyim Mustafa Abi..
tamam abiNecmati
bismillah necmi... bir önceki avatar beni ne hale getirdi, hele biraz dinlenem...
hayatım boyunca en mükemmel gerçeği duydum yüreğine emeğine sağlık çok teşekkürederimbuketcik
konuya hoş geldin...
öncelikle şunu belirteyim... avatar yorumlarında yanıldığım çok az da olsa oldu
kişi fotoğraflarında yarumun pek tutarlı olmadığını düşünüyordum ama üzerine eğilince ortaya birşeyler koyabildim...
uzun yorumlardaa sapma biraz fazla oluyor ama dikkatli davranırsam herhalde bu işin altından kalkarım...
hımmm şimdi yoruma gelelim...
çalışan biri olarak en nefret ettiğin şey dış görünüşünle değerlendirilmek. fakat her çalışan bayanın yaşadığı "dış görünüş"e göre değerlendirilmek olayını fazlaca yaşıyorsun galiba...
yaptığın işin verimli olması senin için önemli buna göre değerlendirilmek en büyük temennin... mücadeleci ruhunla kısa zamanda zaten ortaya koyduğun işle kendini belli etmişsin. bu da sana yeter...
oldukça mütevazı ve sevecen biri olduğunu söyleyebilirim... sosyal ortamda oldukça olumlu bir özellik fakat iş hayatındaki olumsuzluk şudur: yaptığınız işe "nasıl olsa sesi soluğu çıkmıyor" diye başkası sahiplenip kendine mal eden de olabilir. bu tiplere "satıcı takımı" diyebiliriz... yalakalar bile daha saygıdeğerdir...
onlar sadece kendi yaptıkları işi olduğundan büyük gösterir... fakat bunlar başkasının emeğinin üzerine yatarak itibar sağlamaya çalışırlar. Allah kolaylık versin
galiba altı kişilik bir aile de yaşıyorsun... birbirinize de daima destek oluyorsunuz.. aile bağlarınız kuvvetli...
aile büyüğü olmak kolay değil... vakti zamanı gelince bu büyüklük senden beklenecek ona göre... senden destek isteyecekler... şunu unutma yapacağın en kötü destek parasal destektir... en son seçenek olsun... ilk önce kişinin yalnız olmadığını ailenin bir parçası olduğunu hissettirmek lazım. bu şu şekilde sağlanır: aile olaylarına ve aile kararlarına davet etmek bir yoldur.onun da katılması, katkısı olmasa bile ortamı görmesi geliştirici olur. .. kız isteme, evlilik, araba ve ev almak gibi olaylar. diğerleri sana kalmış...
maddi destek ise: yaşamak istediği ortam için olumlu yol göstermek, iş bulmadaki tercihleri konusunda akıl hocalığı yapmak...
dediğim gibi en son madde parasal destek... bu da yapılır ancak ölçüsü kaçarsa her daim senden beklenir.
tam sayamadım ama samimi olduğun 4-5 arkadaşın olmuş...
kendi çerçevende yaşamayı seviyorsun... başkasına karışmadığın için, özel hayatındaki tercihlerine karışılması seni sinir küpü yapıyor. kendi halinde hüzünlü film müzik gibi zevklerin var... bu karamsarlık senin hoşuna gidiyor... ama dışarıda seni sevenler seni böyle üzgün görmeye pek dayanamıyor... karışmaları ondandır.
bu avatardan nasıl olduğunu sorma ... alakasız gibi görünse de: dini değerlere karşı da özel bir merakın var... ilahi güce ve peygamberliğe karşı bir hayranlık... bunları öğrenmek için yeterince zaman ayırmadığından kendine de kızıyorsun... arada bir de kitap oku nihat hatipoğlu hocayı takip et, kitaplarını arada oku...anlatımı sade ve derinden olduğundan gayet güzel gelecek... mesela necip fazıl'ın "çöle inen nur" kitabı da senin hoşuna gidecektir. daha sonrasını da böylelikle kendin bulursun... sana faydalı olcağına inandığım iki konu var...
http://www.maxicep.com/genel-dini-konular-ve-sohbet/manevi-gucunuzu-arttirin-369656.html
http://www.maxicep.com/genel-dini-konular-ve-sohbet/manevi-gucunuzu-arttirin-2-a-408042.html
özverili ve yardım sever olduğunu söylemek de buradan mümkün... hatta sen ne kadar tevazu göstersen de bu özelliğinle seni parmakla gösterenler var. ukalalık olur diye seni övmeleri seni rahatsız da ediyor. ama bundan kaçış yok. sen yeter ki kendini övme o zaman ukalalık sana bulaşmaz.
aile de en çok babana düşkünsün galiba... ben de kız babası olarak şunu söyleyeyim ki kız evlat her eve lazım. ortamı sevecen hale getiriyorlar. o yüzden aileye katkın çok büyük...
şu başaramama endişesini de bırak artık daha başlamadan vaz geçtiğin işler var... neyin ne olduğunu görmeden neden korktuğunu anlamadım... tamam belki bilgi eksikliğinden ya da imkan eksikliğinden vaz geçmiş olabilirsin... ancak işe başlayınca neyi öğrenmen gerektiğini ve neye ihtiyacın olduğunu daha iyi göreceksin... sen de ya öğren ya da bilgiyi kendin üret. neye ihtiyacın olduğunu da böylelikle görürsün. bu şekilde neyin peşine düşeceğini bilirsin boşa emek harcamazsın... iş sonuçsuz çıkarsa bunun zaman kaybı olduğunu da düşünme... yeni şeyler öğrenmiş daha donanımlı ve becerikli yeni bir yeteneğe sahip biri oldun artık...
antalyalı olduğun için denize karşı merakın olduğunu söylemem çok yavan kalacaktır.
sıka sıka suyunu çıkardım...
ben avatarınızın yalancısıyım
hayırlı maxicepler.
Süpersin abicim çoğunluğu doğru eline koluna sağllık zaman ayırdığın için teşekkür ederim
hayatım boyunca en mükemmel gerçeği duydum yüreğine emeğine sağlık çok teşekkürederim
Bende Alabilirmiyim Mustafa Abi..
yeni bir yorum alabilirmiyim ??
abicim benim avatara da yorum alabilirmiyim
teşekkürler gene tutturdun
gerçekten saol yazdıklarını dikkate alıcam
Süperdi abi yine..Necmati
şimdi başlayabilirim...
konuya hoşgeldin...
sosyal hayatında aktifsin... eğlencelisin ... iyi de bu dışardan görünüşün..
iç dünyanı saklamada çok başarılısın...
kimseye derdini belli etmiyorsun...
dobrasın. açık yüreklilikle her şeyi ortaya koyabilirsin.
kendine örnek alacağın biri var, galiba yeni tanıştın... ya da abilik yapabileceğini yeni keşfettin...
hocam kendine saygın biraz azalmış gibi... bence bir hafta konuşmaktan daha çok dinle ve etrafı izle...
olayları daha iyi algıladığını göreceksin... düşünürken daha çok tat alacaksın...
görmek istemediğin kötü olaylarla yüz göz olmuşsun... keşke başına gelmeseydi... baya bir yıpratmış seni...
artık varlığını çevren kabul eder olmuş... yani eskisine nazaran daha fazla... gerçi hala yetersiz görüyorsun... zamanla daha da artacak...
bu yorum daha önce yaptığım yorumlara binaendir...
ben avatarınızın yalancısıyım
hayırlı maxicepler.
abi benim yeni avatarımı yorumlayabilirmisin çok oluyorum ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?