Aurelio transferinde şok iddia!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
YsF_90

YsF_90

Üye
    Konu Sahibi
Aurelio transferinde şok iddia!
La Liga ekiplerinden Real Betis'e imza atan Aurelio konusunda şok bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre Aurelio Türkiye'ye dönecek ama..
Mehmet Aurelio'nun Fenerbahçe'den Real Betis'e transferinin yankıları devam ederken kulislerde dile getirilen iddia futbol dünyasında bomba etkisi yaptı.

İddiaya göre; Aurelio'nun İspanya'ya transferi hülle amaçlı.

Diğer bir deyişle transfer olunması hedeflenen nokta farklı. Real Betis sadece bunu mümkün kılmak için seçilmiş bir ara durak.

Gazeteport internet sitesinin haberine göre, hülleye yol açan gelişme ise F.Bahçe'nin futbolcuyla sözleşmesini opsiyon hakkını kullanarak bir yıl uzatması. Aurelio, bu uzatma olmasa Türkiye'de de istediği kulübe serbestçe transfer olabilecekti.

Ancak F.Bahçe'nin sözleşmeyi uzatması, Futbol Federasyonu'nun da bu sözleşmeyi tanıması sonrası Aurelio'nun Türkiye'deki transferinin önünün açılması için dolambaçlı bir yol seçildi. Çünkü sambacı, Türkiye içi transfer yapmaya kalksa TFF'ye göre sözleşmesi devam ettiği için F.Bahçe'nin talep edeceği bonservisi ödenmeden futbol oynayamayacaktı.

DEVRE ARASINDA DÖNECEK

Ancak şimdi Aurelio, Real Betis'e gitti. Fenerbahçe, "Sözleşmesi süren futbolcum izinsiz transfer yaptı" diyerek FIFA'ya gitse bile en az 3-4 aylık bir dava süreci var.

Bu sırada da FIFA çok büyük olasılıkla futbolcunun mağdur olmaması için geçici lisans verecek. En sonunda da Fenerbahçe'yi haklı bile bulsa, futbolcunun geçen sezon aldığı ücret karşılığında (1 milyon 150 bin dolar) bu transfere izin verecek.

İddiaya göre de; Aurelio'nun FIFA'daki dosyası devre arasına kadar çözülecek ve futbolcu ara transferde Türkiye'de asıl hedeflediği kulübe transfer olacak.

Aurelio'nun Real Betis ile sözleşme imzalamasından sonra İspanyol basınına yansıyan ifadeler hep futbolcunun bonservis bedelsiz transfer yaptığı şeklindeydi.Hatta Real Betis'in sözleşmeye "Futbolcu, bonservis bedelsiz transfer edilmiştir. Eğer FIFA'dan bunun tersi bir karar çıkar ve futbolcu için bir bonservis ücreti ödenmesi gerekirse bunu futbolcu ve/veya menajeri karşılar" şeklinde bir madde koydurduğu da öğrenildi.

Bu madde, "Real Betis Aurelio'yu tam sahiplenmedi. Davayı bekliyor" yorumlarına yol açtı.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

jojo_va
Cevap
0
Görüntüleme
308
jojo_va
Kingmortall
Cevap
0
Görüntüleme
446
Kingmortall
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
377
Haydar
Amaru Shady
Cevap
1
Görüntüleme
361
Haydar
Haydar
Cevap
4
Görüntüleme
540
DiaBLoS


Üst Alt