Ateistlere Soruyorum?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
KayraBey

KayraBey

Üye
Muz için cennet meyvesi diyorlar doğru mu ortak?

• Beğen
Tepkiler: Oğuzhan

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Muz için cennet meyvesi diyorlar doğru mu ortak?

Kuran’da kiraz gibi cennet meyveleri arasında ismi geçen bir başka meyve de muzdur. Cennet tasvirlerinin yapıldığı ayetlerde, Allah bu meyvelerden şöyle bahsetmektedir:
Yüklü dalları bükülmüş kiraz (ağaçları). Üstüste dizili meyveleri sarkmış muz ağaçları. Yayılıp-uzanmış gölgeler. Durmaksızın akan su(lar). Ve (daha) birçok meyveler arasında. Kesilip-eksilmeyen ve yasaklanmayan (meyveler). (Vakıa Suresi, 28-33)
Elbette cennetteki muz da diğer tüm nimetler gibi, dünyadakinden çok daha kusursuz, asla bozulmayan, çok daha lezzetli ve güzel kokulu ve hatta belki bizim hayal edemeyeceğimiz kadar mükemmel bir meyvedir. Ancak Allah dünyada da bu cennet nimetinin bir benzerini yaratmış ve müminleri bu meyveden faydalandırmıştır.
Son derece besleyici bir meyve olan muzun içerisinde % 75 oranında su, % 1,3 oranında protein ve % 0,6 oranında da yağ bulunmaktadır. Geri kalanı ise çeşitli karbonhidratlardan ve önemli ölçüde potasyumdan oluşmaktadır. Birçok hastalığın tedavisinde faydalı olduğu gibi özellikle de, ateş, sindirim bozuklukları, kas krampları ve kas gevşekliği gibi durumlarda tavsiye edilir. İçerdiği yüksek orandaki potasyum sayesinde, atıkların vücuttan dışarı atılması işlemini kolaylaştırır.
Kan basıncının düşürülmesini sağlar. Bunun yanında muz, alerji tedavisinde de kullanılır. İçindeki potasyum, sodyum ile birlikte çalışarak hücre ve kas gelişimini sağlar, vücudun su dengesini ayarlar ve kalp atışlarının normale dönmesini sağlar. Eğer vücuttaki sodyum-potasyum dengesinde bozulma olacak olursa, sinir sistemi ve kasların faaliyetlerinde düzensizlik meydana gelir. Bu sebeple potasyum dengesinin korunması vücut için son derece önemli bir konudur. Ayrıca potasyum eksikliği, vücutta ödem oluşmasına ve kan şekerinin düşmesine yol açacağı için, söz konusu dengenin korunması oldukça mühimdir.
İçerdiği B6 vitamini sayesinde, protein ve amino asitlerin pek çok kimyasal reaksiyona girmesinde muz aktif bir görev alır. Ayrıca beynin normal fonksiyonlarını gerçekleştirmesine yardımcı olur. Kırmızı kan hücrelerinin oluşmasını destekler. Bunun yanında vücut sıvıları arasındaki kimyasal dengenin sürekliliğini sağlar. Enerji üretimine yardımcı olur ve strese karşı dayanıklılık sağlar. İçerdiği karbonhidrat, yağ ve proteinin metabolik işlemleri sırasında yardımcı enzim görevi görür. Ayrıca bazı anemi (kansızlık) türlerini tedavi eder. Hücre ve kas gelişiminde ve vücudun sıvı dengesinin korunmasında aktif rol oynar. Kalp hastalıklarında da, tedavi edici etkisi vardır. İçerdiği B6 vitaminin eksikliğinde ise yorgunluk, şuur bulanıklığı, sinirlilik, uykusuzluk, kansızlık, böbrek taşları ve cilt dokusunun bozulması gibi hastalıklar ortaya çıkar.
İnsanı yaratan Allah, bu meyveyi ve ondaki faydaları da yaratmış, Kuran’daki işaretlerle insanı bu faydalara yöneltmiştir. Allah bir ayetinde insana istediği, ihtiyaç duyduğu herşeyi verdiğini bildirmiş ve nankörlerden olmaktan kaçınmasını hatırlatmıştır:
Size her istediğiniz şeyi verdi. Eğer Allah’ın nimetini saymaya kalkışırsanız, onu sayıp-bitirmeye güç yetiremezsiniz. Gerçek şu ki, insan pek zalimdir, pek nankördür. (İbrahim Suresi, 34)

:ehe Bilmiyordum valla. :D

• Beğen
Tepkiler: Dede
KayraBey

KayraBey

Üye
Muz bu yüzden çok rağbet görüyor demek :ehe
İçimdeki muz aşkı bambaşka :d:

• Beğen
Tepkiler: Oğuzhan
Oğuzhan

Oğuzhan

Üye

Eyvallah abi :tebessüm: herhangi bir cemaate mensup olmadığım için dinsiz damgası yemiştim 2 hafta önce

:o :o Allah'a inanmak, müslüman olmak için cemaate mi ihtiyaç varmış? Peygamber yetmiyor herhalde cemaatin başındakilere sarılıyorlar.

• Beğen
Tepkiler: CABBAR
codblackops2

codblackops2

Üye
:hmmm

• Beğen
CABBAR

CABBAR

Üye

Açık açık olmasa da söylenen şey bu kapıya çıkıyordu abi. Umrumda olmaz ama bu yüzden dolayı canımı kaybetmek çok koydu. Neyse bakalım olan olmuş

- - - Eklendi - - -

:o :o Allah'a inanmak, müslüman olmak için cemaate mi ihtiyaç varmış? Peygamber yetmiyor herhalde cemaatin başındakilere sarılıyorlar.

Dine yapılan her türlü hizmete sonsuz saygım var. Yeter ki kullanmasınlar dinimi.

x-scarface

x-scarface

Üye
Çok okuyan,bilgili kişimi ateist olur ? Bırak allah aşkına.

Türkiyedeki ateistlerin %70 i ateizmi islam düşmanlığı. sanıyor.Türkiyedeki ateistlere bakın çoğu 14-20 yaş aralığında.Arkadaşları ateist diye olanlarda var.Zaten çoğu yobaz.Bizim okuldaki ateistlerin hepsi sınıfta kaldı.Çok bilgililer dimi :)

Asıl sorun sorumluluk almak istemiyolar.Alkol uyuşturucu ve seks daga tatlı geliyor.

Eğer hala forumda aktifseler kullanıcıadları ve sorgulayanadam gelip nutuk çekmeye başlıyacaklar.O yüzden ben gidiyorum.

Ben nerdeyim sen nerdesin.

• Beğen
Oğuzhan

Oğuzhan

Üye

Açık açık olmasa da söylenen şey bu kapıya çıkıyordu abi. Umrumda olmaz ama bu yüzden dolayı canımı kaybetmek çok koydu. Neyse bakalım olan olmuş

- - - Eklendi - - -

Dine yapılan her türlü hizmete sonsuz saygım var. Yeter ki kullanmasınlar dinimi.

Çoğu aynı değil mi? Sanki müslüman değilmişsin gibi davranırlar. Kendilerini üstün tutarlar. İletişimlerini yavaş yavaş keserler.
Bak sana bir olay anlatayım. 3 yıl önce ramazan yaza denk gelmeye başlamıştı. İzmir'e döndük Kuşadasından. Apartmanın çocukları bizim şartelleri kapatmışlar. Günlerce kalmış öyle. Buzdolabı da tamamen doluydu. Bütün yiyecekler ve buzdolabı mahvoldu. Ramazan günü kaldık öylece. 1997'den beri komşumuz olan ve az önce bahsettiğim tanıma giren insanlar bize bir kere bile yardım etmediler. Fakat yeni taşınan daha önce hiç görmediğimiz yan komşumuz olanları öğrenince hiç tanımadığı halde bizi iftara davet etti. Şimdi hangisi gerçek müslüman, hangisi insan karar verelim...

• Beğen
CABBAR

CABBAR

Üye
Oğuzhan'ım kimin gerçek müslüman olduğunu biz bilemeyiz. Kimin insan olduğunu yorumlayabiliriz. Dediğine göre tanımadığınız kişilerin yaptıkları doğru bir davranış olmuş

MaxiHan

MaxiHan

Üye
-abi ateist oldum ben
+vallaha mi lan
-Allah Kuran çarpsınki evet
:d:

Sago.Kaf-Kef

Sago.Kaf-Kef

Üye
    Konu Sahibi
Çok okuyan,bilgili kişimi ateist olur ? Bırak allah aşkına.

Türkiyedeki ateistlerin %70 i ateizmi islam düşmanlığı. sanıyor.Türkiyedeki ateistlere bakın çoğu 14-20 yaş aralığında.Arkadaşları ateist diye olanlarda var.Zaten çoğu yobaz.Bizim okuldaki ateistlerin hepsi sınıfta kaldı.Çok bilgililer dimi :)

Asıl sorun sorumluluk almak istemiyolar.Alkol uyuşturucu ve seks daga tatlı geliyor.

Eğer hala forumda aktifseler kullanıcıadları ve sorgulayanadam gelip nutuk çekmeye başlıyacaklar.O yüzden ben gidiyorum.

eğer gercektende okulundaki tüm ateistler sınıfta kaldysa bu işte hocalarnda bir parmağı vardr bence

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt