Atatürk Sigara Yasağını Görse Napardı ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
EroL

EroL

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Atatürk Sigara Yasağını Görse Napardı ?

yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar akşam aklıma geldi acaba atamız yaşasaydı ve sigara yasağını görseydi napardı ?
Lütfen farklı görüşlere saygılı olun, kurallarına göre tartışalım sevgili arkadaşlarım...

Cynical

Cynical

Üye
Diğer konuda da dediğim gibi:
"Niye bu kadar geç kaldınız, bunu yıllar önce yapmanız lazımdı" derdi.

EroL

EroL

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
sen sigara kullanıyomusun murat

Cynical

Cynical

Üye
Evet, kullanıyorum.

EroL

EroL

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
bende kullanıyorum ve bu yasayı adaletsiz demokrasiden uzak buluyorum, benim bi kafede kahve ve sigara keyfimi neden elimden aldılar. kış aylarında nargile içemeyecez peki nargileciler napacak?

Cynical

Cynical

Üye
Peki sen sigara içerek diğer insanların sağlıklı bir ortamda oturma haklarını ellerinden almış olmuyor musun? Onların demokratik hakları ne olacak?

EroL

EroL

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
o zaman sigara içilen ve içilmeyen bölümler olsun. cafenin girişinde sigara içilen cafe denilsin , içilmeyen cafe denilsin. ama bu şekilde tümünde içilmiyo. talebe göre değerlendirilsin cafeler buna kendileri karar versin. yahu maalle kahvesinde sigara yasağı olurmu yaa. zaten adamı evde karısı içme şu zıkkımı tüllerim sarardı koltuklar kokuyo diye bunaltıyo. kahveye sigara ve çay için gidiyo en doğrusu içilen cafe ve içilmeyen cafe olmalı nasıl içkili mekan ve aile mekanı diye ayrım var sigara da aynı olmalı.

Cynical

Cynical

Üye
Herkes kahvelere sigara ve çay için gitmiyor. Ben sigara içtiğim halde rahatsız olurdum mesela maç izlemeye gittiğimde. Eminim ki buradaki birçok tiryaki de başkasının dumanından rahatsız olur. Sigaralı bölüm - sigarasız bölüm ayrımı zaten bu yasak tamamen gelmeden önce en azından restorantlarda yapıldı. Kim uydu? Hiç kimse...
Tamemen yasaklanmasına katılıyorum. Hatta kapsamın açık alanlara da taşınmasını isterim. Kendi irademizle bırakamıyoruz, bekli o şekil bırakırız.

EroL

EroL

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Murat bu sigara keyiftir yaa. benim resmen keyfimi kaçırdılar. eğer bırakmak istiyosan yardım alabilirsin sigarayı bıraktırmak için bi ton yöntem geliştirildi. ben içmeyenlere her zaman saygılı oldum. baktım yanımdaki suratını büzüyü duman üstüne gidince kalkıp yerimi değiştirdim. bi düşün ben sivasta okuyorum kışın sigara içmek için sokağa indiğini. elindeki sigara kristale döner

Cynical

Cynical

Üye
Benim bu konuda görüşüm sabit. Bana göre içmeyenin sağlığı önce gelir. Hiç bir şekilde O insanı da kendimizle beraber zehirlemeye hakkımız yok. Sigaralı ve sigarasız diye iki farklı bölüm tamamiyle birbirinden izole edilebiliyorsa yapılmalıydı. Ama demek ki yapılamıyor yada yapılmıyor; sonuçta bu da bir külfettir. O halde içilmesi değil içilmemesi uygun olanıdır.

zibidi39

zibidi39

Üye
arakadlarımın genelının barı bıranesı meyhanesı veya kahvehanesı var ve hepsı en gec 1 aya kadar kapıya kılıt vurup gıdıcez dıyolar bu sıgara ısı oyle kolay bır ıs degıl gecen gun tv lerde bırbırını oldurunler oldugunu ızledım sızce bu kadar haıfe alınacak bırseymı bu? bu tamamen dewletın kasasına para gırmesını saglayan yasal yolla yapılan duzenbazlık sımdı ruhsat cıkartıcaklar mekan sahıplerıne veordan alınacak parayla da kasayı pardon ceplerı dolcuracaklar madem ruhsat cıkartıp serbest bırakıcaktın neden yasak koydun dımı? ata konusuna gelınce o konuda karasızım bır yanım boyle bır yasa cıkarmazdı dıyo dıger yanım kurallara uyardı sıgara ıcer cezasını oderdı dıyo :)

researcher

Üye
Su Ataturke yattıgı yerde bi rahat verseler...Sigara icin bile o ne derdi deniliyor... !!!!!!

EroL

EroL

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
onu diyen benim konuyu açrkende belirtttim tartışmayı öğrenmemiz lazım

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
sigara hem sağlığa zaralı hem de cevredekilere zararlı ve rahatsız edici ... bence atatürk bu durumu saygı ve hoşgörü ile karşılardı :)

Dawn

Dawn

Emekli Yönetici
Atatürk görseydi emin cok sevinirdi ve gurur duyardı böyle duyarlı bir toplumun önderi oldugu için güzel bir uygulama isterimki hepten yasaklansın benim soludugum nefesi kimsinin kirletmeye hakkı yoktur diyorum

Pure Life

Pure Life

Üye
Murat bu sigara keyiftir yaa. benim resmen keyfimi kaçırdılar. eğer bırakmak istiyosan yardım alabilirsin sigarayı bıraktırmak için bi ton yöntem geliştirildi. ben içmeyenlere her zaman saygılı oldum. baktım yanımdaki suratını büzüyü duman üstüne gidince kalkıp yerimi değiştirdim. bi düşün ben sivasta okuyorum kışın sigara içmek için sokağa indiğini. elindeki sigara kristale döner
Bu benim gittiğim yerlerde çok sık yaşadığım bir durum ama arkadaşım bırak yanımdan kalkmayı ufacık dumanı bile gelse kötü oluyorum alerjim var sigaraya.Bir kere bir yerde yemek yiyordum daha yemeğimi bitirmedim adam sigara yaktı rica ettim lütfen söndürün diye umursamadı burnum baya kanamaya başladı üstüm başım kan olduda öyle söndürdü :( Şimdi söyle bana onun keyfi olacak diye benim burnum mu kanayacak? Yazık değilmi bana? İnan sigara yasak olduğundan beri rahat nefes alıyorum.Şunu unutma BAŞKASININ ÖZGÜRLÜĞÜ BAŞLADIĞI YERDE SENİN ÖZĞÜRLÜĞÜN BİTER :oke:

EroL

EroL

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
iki tarafta mutlu olabilir istense. o restoranın kapısında sigaralıdır yazsa sen o restorana girmezdin mesela, yine ben sigara içilmeyen restoran yazsa kapıda oraya girmem. bu daha adilce değilmi

Salihyet

Salihyet

Üye
Yasağa uyardı :hmmm

Pure Life

Pure Life

Üye
iki tarafta mutlu olabilir istense. o restoranın kapısında sigaralıdır yazsa sen o restorana girmezdin mesela, yine ben sigara içilmeyen restoran yazsa kapıda oraya girmem. bu daha adilce değilmi
:ehe bunu hangi kurum göze alır.

1. Restorantlar müşterisini kaybetmek istemez
  2. Diğelim ailenle yada arkadaşlarınla berabersin yarınız başka restoranta diğer yarınız başka restorantamı gidecek öyle
  3. kendini zehirlemene gönlümüz razı olmuyor:D

EroL

EroL

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
bunu şimdi bütün kurumlar dikkate alıo dimi ozamanda alırlar.
eğer ben sigara içilmeyen restoranda sigara içersem 69 tl ödeyeyim. eğer topluca bi yere gidilecksede sigaradan feragat ederim. ama ben sürekli feragat etmek zorunda değilim. ben böyle dedikçe gıcık biri gibi algılnıyom ama ben kapalı ortamlarda sigara içerken etrafa çok dikkat ederim. ama işte içimdeki yasak antipatisi beni tetikliyo. tek yönlü adalet olmaz, demokrasi olmaz, mutluluk olmaz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt