Exdkiller
Üye
destek leyeceğini sanmıyorum yazılım gerektirir bence yinede araştır
Zaten Asus'un sitesinde Asus Zenfone4,5 ve 6'nın gelen güncelleme ile birlikte otg desteği olduğu yazıyor.Bu da zaten yazılımsal birşey.Yorum yaparken öylesine yazmayın biraz düşünün.
her otg destegi olanin destekleyecegi birsey degil mesela pc wep camerasini taksak desteklemez tapletimde denedim
sony xperia bazi serilerinde donanima uygun yazilim gelistirildigi icin hicbir sekilde sisteme müdahelle gerekmez. root ile sisteme mudahele eder ve donanimi calisir hale getirirŞöyle bişey var pc için olan webcamları bile bilgisayara taktığımızda önce driverını kurmamız gerekiyo aksi taktirde çalışmıyo.Ama driver kurulmadan çalışanlar klavye mouse flashdisk ve çoğu gamepadler.Ben bunlari kastettim.Yani sürücüye (driver) ihtiyacı olmayan donanımların çoğunun tablet veya telefonda çalışma ihtimali yüksek.Demek istediğim buydu.
Birde şöyle bir sorun var.Kardeşimin tabletinde Root yok ve Otg desteği de yok.Kardeşim bu tableti aldığından beri hiç bir güncellemesini de yapmadı..Biz otg kablosu ile tablete klavye mouse taktık ve tıkır tıkır çalışıyo.Ancak sağlam çalışır vaziyette olan flashdiski taktığımızda bunu hiç bir şekilde görmüyo.Gamepad takınca da sadece sol analog çubuğu ileri geri sağa sola ilerletmeye yarıyo diğer tuşlar hiç işlemiyo.Gamepad ile denediğimiz oyunlar Modern Combat 4, Gangster Vegas, Gta San Andreas..Anlamadığım şey şu Rootsuz bir tablet ve otg destegi yok.O halde nasıl oluyoda bir kısmını yapıyo bir kısmını yapmıyo.Bu nasıl bir durum acaba bilen varmı ?
Son birşey daha ekliyicem..Modern Combat 4'ün Google Playdeki özelliklerinde Otg ile Gamepadden oynanabileceği yazıyo.Madem böyle bu kadar basit.Neden illa root yapmak gerekiyo ? Yani cihazdan cihaza bu gamepadden oynama özelliği değişiyo mu ? Kimisinde hiç bişeye gerek duymadan gamepadi takıp oynarken kimisinde de illa root mu yapmak gerekiyo ? Bu benim için çok önemli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?