Enpatsu Shakugan
Üye
Aynen açıldıktan sonra işlemlerimi tık tık yapayım yeter powera basıyorum gidip su içiyorum o zamana kadar hoş geldiniz ekranı geliyor zatiaynen bende.önemli olan açıldıktan sonraki performans![]()

Aynen açıldıktan sonra işlemlerimi tık tık yapayım yeter powera basıyorum gidip su içiyorum o zamana kadar hoş geldiniz ekranı geliyor zatiaynen bende.önemli olan açıldıktan sonraki performans![]()

O bendede oluyo oyundan cikinca ozellikle masaustunun kendine gelmesi icin beklemek gerekiyor biraz hdd 5400 normal aslindaÇok komik birşey keşfettim. Bilgisayarı yeniden baslatinca 1.30 dakikayı buluyor. Ama bilgisayarı kapatıp öyle açınca eskisi gibi 10ar saniye sürüyor![]()
aynen bende bu konuyu açacaktımArkadaşlar bu arada siz pil meselesini ne yapıyorsunuz? Pilini bazen doldur boşaltlan bazen çıkartıp da kullanıyorum ama elektirik kesintisinde birşey olucak diye endişeliyim. Bilgisayar mühendisi arkadaşımda samsung laptop var %80 şarjda sabitleyen kendi programı varmış. Böylece yıllarca az bozulmayla kullanılabiliyor. Fakat asus için böyle birşey bulamadım. Var mı sizin de böyle bir yönteminiz?

Şarji 100 yapınca bozuluyo mu bataryaArkadaşlar bu arada siz pil meselesini ne yapıyorsunuz? Pilini bazen doldur boşaltlan bazen çıkartıp da kullanıyorum ama elektirik kesintisinde birşey olucak diye endişeliyim. Bilgisayar mühendisi arkadaşımda samsung laptop var %80 şarjda sabitleyen kendi programı varmış. Böylece yıllarca az bozulmayla kullanılabiliyor. Fakat asus için böyle birşey bulamadım. Var mı sizin de böyle bir yönteminiz?
Mahvoluyor bizim arkadaşın asus batarya şu anda pil yok diyor bilgisayar :-\Şarji 100 yapınca bozuluyo mu batarya
varmı ki sabitleyiciBu pillerin özelliği yüzde yüz şarjdan sonra şarj ettikçe yıpranıyor. aynı zamanda yüzde 10un altına indikten sonra kullandıkça da azalıyor. Sürekli pil takılı şarj edersen daha 1 sene sonra 4 saat giden pilin 1.5 2 saat gittiğini görebilirsin. Çok zahmetli yeni nesil notebook bataryaları. Sürekli dolunca şarjı çıkar boşalınca takla kimse uğraşamaz. Zaten öyle de notebookun bir anlamı kalmaz. Asus desteğe %80 sabitleyici gibi bir imkandan yararlanabilir miyiz onu sormak gerekiyor
Mhz degerine dikkat et. Anakartına uygun olanı al. Dediginin hızı düşüktür alman çok şey degistirmez.Laptop için ram alacağım bende. Gittigidiyorda bir satıcının müşteri memnuniyeti %99 ve 4 GB Ram 60 TL.. Sizce almalı mıyım?
@The Nightmare
ram düşük voltajlı değilse alma şayet asus sadece düşük voltajlı destekliyorLaptop için ram alacağım bende. Gittigidiyorda bir satıcının müşteri memnuniyeti %99 ve 4 GB Ram 60 TL.. Sizce almalı mıyım?
@The Nightmare
birde mhz var doğru 1600lük olan bak @liamgallagherMhz degerine dikkat et. Anakartına uygun olanı al. Dediginin hızı düşüktür alman çok şey degistirmez.
ram düşük voltajlı değilse alma şayet asus sadece düşük voltajlı destekliyor
birde mhz var doğru 1600lük olan bak @liamgallagher

Malesef sabitleyici yok. Samsungun sabitleyicisi bizimkine uymuyor :/varmı ki sabitleyici
şöyle yapsak batarya 80e ulaştığında çıkarıp yüzde 10a inmeden taksak böyle döngü yapsakMalesef sabitleyici yok. Samsungun sabitleyicisi bizimkine uymuyor :/
batteryCare diye program indirdim yıpranma yüzde 5,19 gösteriyor sende baksana kaç gösteriyorHatta 100 ü görmeden 90 küsürler de çıkarırsak daha da iyi olur çünkü dalgınlık ile tam doluyor biz fark edene kadar biraz yıpranıyor
Bende indirdim, kayıp mı yıpranmayı gösteriyorbuda ekran görüntüsü