Asus X550LN-XO069D İnceleme Konusu

Sponsorlu Bağlantılar

Enpatsu Shakugan

Enpatsu Shakugan

Üye
aynen bende.önemli olan açıldıktan sonraki performans :)
Aynen açıldıktan sonra işlemlerimi tık tık yapayım yeter powera basıyorum gidip su içiyorum o zamana kadar hoş geldiniz ekranı geliyor zati :)

• Beğen
Tepkiler: emre_doner ve The Shadow

panzerius

Üye
Çok komik birşey keşfettim. Bilgisayarı yeniden baslatinca 1.30 dakikayı buluyor. Ama bilgisayarı kapatıp öyle açınca eskisi gibi 10ar saniye sürüyor :D

• Beğen
Tepkiler: ByKatre

emre521

Üye
Çok komik birşey keşfettim. Bilgisayarı yeniden baslatinca 1.30 dakikayı buluyor. Ama bilgisayarı kapatıp öyle açınca eskisi gibi 10ar saniye sürüyor :D
O bendede oluyo oyundan cikinca ozellikle masaustunun kendine gelmesi icin beklemek gerekiyor biraz hdd 5400 normal aslinda

panzerius

Üye
Arkadaşlar bu arada siz pil meselesini ne yapıyorsunuz? Pilini bazen doldur boşaltlan bazen çıkartıp da kullanıyorum ama elektirik kesintisinde birşey olucak diye endişeliyim. Bilgisayar mühendisi arkadaşımda samsung laptop var %80 şarjda sabitleyen kendi programı varmış. Böylece yıllarca az bozulmayla kullanılabiliyor. Fakat asus için böyle birşey bulamadım. Var mı sizin de böyle bir yönteminiz?

emre_doner

emre_doner

Üye
Arkadaşlar bu arada siz pil meselesini ne yapıyorsunuz? Pilini bazen doldur boşaltlan bazen çıkartıp da kullanıyorum ama elektirik kesintisinde birşey olucak diye endişeliyim. Bilgisayar mühendisi arkadaşımda samsung laptop var %80 şarjda sabitleyen kendi programı varmış. Böylece yıllarca az bozulmayla kullanılabiliyor. Fakat asus için böyle birşey bulamadım. Var mı sizin de böyle bir yönteminiz?
aynen bende bu konuyu açacaktım :bira:

Enpatsu Shakugan

Enpatsu Shakugan

Üye
Şarji 100 yapınca bozuluyo mu batarya

panzerius

Üye
Bu pillerin özelliği yüzde yüz şarjdan sonra şarj ettikçe yıpranıyor. aynı zamanda yüzde 10un altına indikten sonra kullandıkça da azalıyor. Sürekli pil takılı şarj edersen daha 1 sene sonra 4 saat giden pilin 1.5 2 saat gittiğini görebilirsin. Çok zahmetli yeni nesil notebook bataryaları. Sürekli dolunca şarjı çıkar boşalınca takla kimse uğraşamaz. Zaten öyle de notebookun bir anlamı kalmaz. Asus desteğe %80 sabitleyici gibi bir imkandan yararlanabilir miyiz onu sormak gerekiyor

Enpatsu Shakugan

Enpatsu Shakugan

Üye
Bu pillerin özelliği yüzde yüz şarjdan sonra şarj ettikçe yıpranıyor. aynı zamanda yüzde 10un altına indikten sonra kullandıkça da azalıyor. Sürekli pil takılı şarj edersen daha 1 sene sonra 4 saat giden pilin 1.5 2 saat gittiğini görebilirsin. Çok zahmetli yeni nesil notebook bataryaları. Sürekli dolunca şarjı çıkar boşalınca takla kimse uğraşamaz. Zaten öyle de notebookun bir anlamı kalmaz. Asus desteğe %80 sabitleyici gibi bir imkandan yararlanabilir miyiz onu sormak gerekiyor
varmı ki sabitleyici

liamgallagher

liamgallagher

Üye
Laptop için ram alacağım bende. Gittigidiyorda bir satıcının müşteri memnuniyeti %99 ve 4 GB Ram 60 TL.. Sizce almalı mıyım?

@The Nightmare

@Bilişim Profesörü

@ByKatre

The Shadow

The Shadow

Üye
Laptop için ram alacağım bende. Gittigidiyorda bir satıcının müşteri memnuniyeti %99 ve 4 GB Ram 60 TL.. Sizce almalı mıyım?

@The Nightmare
Mhz degerine dikkat et. Anakartına uygun olanı al. Dediginin hızı düşüktür alman çok şey degistirmez.

• Beğen
Tepkiler: liamgallagher ve Enpatsu Shakugan
Enpatsu Shakugan

Enpatsu Shakugan

Üye

@The Nightmare
ram düşük voltajlı değilse alma şayet asus sadece düşük voltajlı destekliyor
Mhz degerine dikkat et. Anakartına uygun olanı al. Dediginin hızı düşüktür alman çok şey degistirmez.
birde mhz var doğru 1600lük olan bak @liamgallagher

• Beğen
Tepkiler: The Shadow ve liamgallagher
liamgallagher

liamgallagher

Üye
ram düşük voltajlı değilse alma şayet asus sadece düşük voltajlı destekliyor
birde mhz var doğru 1600lük olan bak @liamgallagher

Benim alacağım laptop Grundig zaten :islik

69 TL olmuş..

Bu da 100 TL.

@The Shadow

1600 Mhz..

Benim alacağım laptop:

• Beğen
Tepkiler: Enpatsu Shakugan

panzerius

Üye
Yok zaten olay şu; yüzde 100 şarj olunca çıkarıp yüzde 10 15 civarı tekrar takarsanız problem yok. Yani internetten okuduğum kadarıyla böyle. Ama bu çok zahmetli olduğu için ben samsungun sabitleyicisinin bizim bilgisayarda da olmasını isterdim. Sabitleyici hep 80de tutuyor. Misal 79a indiği gibi şarj ediyor 81e çıktığı gibi şarj kesiyor. Böyle bir program olmadığına göre normal kullanmaya devam edicez gibi.
Not: 80de çıkarmana gerek yok. 100e geldiği gibi çıkarman yeterli

• Beğen
Tepkiler: Enpatsu Shakugan
cgokhans

cgokhans

Üye
Hatta 100 ü görmeden 90 küsürler de çıkarırsak daha da iyi olur çünkü dalgınlık ile tam doluyor biz fark edene kadar biraz yıpranıyor

Enpatsu Shakugan

Enpatsu Shakugan

Üye
Hatta 100 ü görmeden 90 küsürler de çıkarırsak daha da iyi olur çünkü dalgınlık ile tam doluyor biz fark edene kadar biraz yıpranıyor
batteryCare diye program indirdim yıpranma yüzde 5,19 gösteriyor sende baksana kaç gösteriyor

TeKnoArda

Üye
Bende indirdim, kayıp mı yıpranmayı gösteriyor :bilmem: buda ekran görüntüsü

Üst Alt