Bak benim attığım e maile gelen cevap:performans harika tek sıkıntım ssd olmaması torrent dosyaları kontrol ederken falan disk kullanımı 100 oluyo onun haricinde ramde falan sıkıntı yok
8 e gerek bile yok sonra taktırırsın ben 3.5 in üstüne geçemedim daha
bende asusu aradım kesin bilgi için seri numarası lazım dediler esnek bıraktılar kapıyı hem laptopun arkasında harici kapak var ram ve hdd değişimi içn öyle olmasadüz yaparlardı
teknosa konusuna katılıyorum![]()
4gb olanBy katre
Sendeki i5 ama 4gb olanmı 8gb olanmı
ssd konusunu bilmiyorum ama ram çıkarmıyor hocam baksanıza size takılmıyor demişlerBak benim attığım e maile gelen cevap:
Artık ne anlam çıkarırsınız bilmiyorum
Ürüne SSD takabilir miyiz ve Ram yükseltmesi yapabilir miyiz ?
Ben geçenlerde bu konu ile alakalı asusa e mail attım.
Sorduğum Soru: İyi günler.
Asus X550LN-XO007D Notebook markalı bir laptobum var. iki hafta oldu alalı. Acaba
biz kendimiz laptoba SSD harddisk veya RAM yükseltmesi yapabiliyor muyuz ? Ram
yükseltmesi yaptığımız halde veya SSD disk taktığımız durumda garanti dışımı kalıyor
?
Gelen Cevap: Merhaba Sn. Emin Sevim,
Talebiniz ASUS Türkiye ofisi tarafından ele alınmaktadır.
Serviste orjinalin HDD bulunan cihazlara SSD ile değişim yapma desteğimiz bulunmamaktadır. Cihaza kendiniz SSD takmanız durumunda garanti dışı kalmaktadır. Cihazınızda onboard ve harici olmak üzer 4+4 toplamda 8 GB ram bulunmaktadır. Ürün içerisinde 1 tane harici ram slotu bulunmaktadır. Max ram desteği 4 GB olarak görünmektedir. Daha yüksek ram takıldığında cihaz açılış vermemektedir. Bu nedenden dolayı ürün içerisinde ram arttırımı olmamaktadır.

tamam benimki zaten arttırılamıyor4gb olan
ssd konusunu bilmiyorum ama ram çıkarmıyor hocam baksanıza size takılmıyor demişler![]()
ssd çıkarabilir belki ama bi de ben sorayım seri numarasını verip ben ssd takarsan hardiski de dvdrom bölümüne takarım o zaman çıkar iştetamam benimki zaten arttırılamıyor![]()

evet sende bir sormayı dene bi. bakalım ne diyeceklerssd çıkarabilir belki ama bi de ben sorayım seri numarasını verip ben ssd takarsan hardiski de dvdrom bölümüne takarım o zaman çıkar işte![]()
pc depoda var düşük voltaj öyle olacak sanırım ama gerek yok gibi sanki fazla fark yok ben önce ssd daha sonra ram alacam sanırımBy katre facebook eklersen sevinirim dmrlss yaz çıkar
Şimdi ben 4gb lık versiyonu alıcam bir performans sorunu olmaz yani bide bende şu ram var uyumlu değil mi low felan dediler de
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Yani sorun olmazsa alıcam çok hoşuma gitti pc
bi sorayım hemenevet sende bir sormayı dene bi. bakalım ne diyecekler

öylede @messevim hocama böyle demişler ssd nasıl acaba artık önceliğim ssd sürekli disk 100 deyip duruyo gıcık oluyorumben çoktan sordum. Cevap olarak ram takviyesi garantiyi bozmaz ama ram takarken bilgisayarı bozarsak garanti dışı kalırmis.

Disk 100 deyip duruyor derken anlamadım ?öylede @messevim hocama böyle demişler ssd nasıl acaba artık önceliğim ssd sürekli disk 100 deyip duruyo gıcık oluyorum![]()
Ssd taktırirsan dvd sürücü yok olacak bilgin olsunöylede @messevim hocama böyle demişler ssd nasıl acaba artık önceliğim ssd sürekli disk 100 deyip duruyo gıcık oluyorum![]()
disk kullanımı %100 görev yöneticisindeDisk 100 deyip duruyor derken anlamadım ?
biliyorum harddiski oraya koyuyorlarmış onu istemezsen taşınabilir yapabiliyorsun hdd yi kablosu varSsd taktırirsan dvd sürücü yok olacak bilgin olsun![]()

Ben hiç öyle bir sorunla karşılaşmadım yav. diskin %100 dolma sorunu iledisk kullanımı %100 görev yöneticisinde
biliyorum harddiski oraya koyuyorlarmış onu istemezsen taşınabilir yapabiliyorsun hdd yi kablosu var![]()
yo sorun değil 5400rpm az geliyor bana idmandan indirme yaparken dosya birleştiriliyor derken bi bakın kaç oluyoBen hiç öyle bir sorunla karşılaşmadım yav. diskin %100 dolma sorunu ile

Ama 500 gb lık bir SSD aldığını düşün.. neredeyse bir laptop parası ?yo sorun değil 5400rpm az geliyor bana idmandan indirme yaparken dosya birleştiriliyor derken bi bakın kaç oluyo![]()
7200 lük derkenidm dosya indirdikten sonra birleştirme yerinde her pc kasar disk 100 olur. Benim 7200luk hard diskde öyle
500 çok hocam 128 falan 150 tl gibi ram parasıAma 500 gb lık bir SSD aldığını düşün.. neredeyse bir laptop parası ?

bizim pc ler 5400 lük ama7200 rpm işte
pc fiyatışimdi ben 200 tl mi biriktireceğim

kingston olmasa ne olur