Asus X550LN-XO069D İnceleme Konusu

Sponsorlu Bağlantılar

Dmrls

Dmrls

Üye
By katre
Sendeki i5 ama 4gb olanmı 8gb olanmı

messevim

messevim

Üye
performans harika tek sıkıntım ssd olmaması torrent dosyaları kontrol ederken falan disk kullanımı 100 oluyo onun haricinde ramde falan sıkıntı yok :oke:
8 e gerek bile yok sonra taktırırsın ben 3.5 in üstüne geçemedim daha :D
bende asusu aradım kesin bilgi için seri numarası lazım dediler esnek bıraktılar kapıyı hem laptopun arkasında harici kapak var ram ve hdd değişimi içn öyle olmasadüz yaparlardı :oke:

teknosa konusuna katılıyorum :D
Bak benim attığım e maile gelen cevap:

Artık ne anlam çıkarırsınız bilmiyorum

Ürüne SSD takabilir miyiz ve Ram yükseltmesi yapabilir miyiz ?

Ben geçenlerde bu konu ile alakalı asusa e mail attım.

Sorduğum Soru: İyi günler.
Asus X550LN-XO007D Notebook markalı bir laptobum var. iki hafta oldu alalı. Acaba
biz kendimiz laptoba SSD harddisk veya RAM yükseltmesi yapabiliyor muyuz ? Ram
yükseltmesi yaptığımız halde veya SSD disk taktığımız durumda garanti dışımı kalıyor
?

Gelen Cevap: Merhaba Sn. Emin Sevim,

Talebiniz ASUS Türkiye ofisi tarafından ele alınmaktadır.

Serviste orjinalin HDD bulunan cihazlara SSD ile değişim yapma desteğimiz bulunmamaktadır. Cihaza kendiniz SSD takmanız durumunda garanti dışı kalmaktadır. Cihazınızda onboard ve harici olmak üzer 4+4 toplamda 8 GB ram bulunmaktadır. Ürün içerisinde 1 tane harici ram slotu bulunmaktadır. Max ram desteği 4 GB olarak görünmektedir. Daha yüksek ram takıldığında cihaz açılış vermemektedir. Bu nedenden dolayı ürün içerisinde ram arttırımı olmamaktadır.

ByKatre

ByKatre

Üye
    Konu Sahibi
By katre
Sendeki i5 ama 4gb olanmı 8gb olanmı
4gb olan :oke:
Bak benim attığım e maile gelen cevap:

Artık ne anlam çıkarırsınız bilmiyorum

Ürüne SSD takabilir miyiz ve Ram yükseltmesi yapabilir miyiz ?

Ben geçenlerde bu konu ile alakalı asusa e mail attım.

Sorduğum Soru: İyi günler.
Asus X550LN-XO007D Notebook markalı bir laptobum var. iki hafta oldu alalı. Acaba
biz kendimiz laptoba SSD harddisk veya RAM yükseltmesi yapabiliyor muyuz ? Ram
yükseltmesi yaptığımız halde veya SSD disk taktığımız durumda garanti dışımı kalıyor
?

Gelen Cevap: Merhaba Sn. Emin Sevim,

Talebiniz ASUS Türkiye ofisi tarafından ele alınmaktadır.

Serviste orjinalin HDD bulunan cihazlara SSD ile değişim yapma desteğimiz bulunmamaktadır. Cihaza kendiniz SSD takmanız durumunda garanti dışı kalmaktadır. Cihazınızda onboard ve harici olmak üzer 4+4 toplamda 8 GB ram bulunmaktadır. Ürün içerisinde 1 tane harici ram slotu bulunmaktadır. Max ram desteği 4 GB olarak görünmektedir. Daha yüksek ram takıldığında cihaz açılış vermemektedir. Bu nedenden dolayı ürün içerisinde ram arttırımı olmamaktadır.
ssd konusunu bilmiyorum ama ram çıkarmıyor hocam baksanıza size takılmıyor demişler :D

ByKatre

ByKatre

Üye
    Konu Sahibi
tamam benimki zaten arttırılamıyor ;)
ssd çıkarabilir belki ama bi de ben sorayım seri numarasını verip ben ssd takarsan hardiski de dvdrom bölümüne takarım o zaman çıkar işte :kıskıs:

messevim

messevim

Üye
ssd çıkarabilir belki ama bi de ben sorayım seri numarasını verip ben ssd takarsan hardiski de dvdrom bölümüne takarım o zaman çıkar işte :kıskıs:
evet sende bir sormayı dene bi. bakalım ne diyecekler

Dmrls

Dmrls

Üye
By katre facebook eklersen sevinirim dmrlss yaz çıkar
Şimdi ben 4gb lık versiyonu alıcam bir performans sorunu olmaz yani bide bende şu ram var uyumlu değil mi low felan dediler de

Yani sorun olmazsa alıcam çok hoşuma gitti pc

ByKatre

ByKatre

Üye
    Konu Sahibi
By katre facebook eklersen sevinirim dmrlss yaz çıkar
Şimdi ben 4gb lık versiyonu alıcam bir performans sorunu olmaz yani bide bende şu ram var uyumlu değil mi low felan dediler de

Yani sorun olmazsa alıcam çok hoşuma gitti pc
pc depoda var düşük voltaj öyle olacak sanırım ama gerek yok gibi sanki fazla fark yok ben önce ssd daha sonra ram alacam sanırım :oke:
evet sende bir sormayı dene bi. bakalım ne diyecekler
bi sorayım hemen :D

Enpatsu Shakugan

Enpatsu Shakugan

Üye
ben çoktan sordum. Cevap olarak ram takviyesi garantiyi bozmaz ama ram takarken bilgisayarı bozarsak garanti dışı kalırmis.

ByKatre

ByKatre

Üye
    Konu Sahibi
ben çoktan sordum. Cevap olarak ram takviyesi garantiyi bozmaz ama ram takarken bilgisayarı bozarsak garanti dışı kalırmis.
öylede @messevim hocama böyle demişler ssd nasıl acaba artık önceliğim ssd sürekli disk 100 deyip duruyo gıcık oluyorum :D

messevim

messevim

Üye
Enpatsu Shakugan

Enpatsu Shakugan

Üye
öylede @messevim hocama böyle demişler ssd nasıl acaba artık önceliğim ssd sürekli disk 100 deyip duruyo gıcık oluyorum :D
Ssd taktırirsan dvd sürücü yok olacak bilgin olsun ;)

messevim

messevim

Üye
disk kullanımı %100 görev yöneticisinde :oke:
biliyorum harddiski oraya koyuyorlarmış onu istemezsen taşınabilir yapabiliyorsun hdd yi kablosu var :oke:
Ben hiç öyle bir sorunla karşılaşmadım yav. diskin %100 dolma sorunu ile

ByKatre

ByKatre

Üye
    Konu Sahibi
Ben hiç öyle bir sorunla karşılaşmadım yav. diskin %100 dolma sorunu ile
yo sorun değil 5400rpm az geliyor bana idmandan indirme yaparken dosya birleştiriliyor derken bi bakın kaç oluyo :oke:

messevim

messevim

Üye
yo sorun değil 5400rpm az geliyor bana idmandan indirme yaparken dosya birleştiriliyor derken bi bakın kaç oluyo :oke:
Ama 500 gb lık bir SSD aldığını düşün.. neredeyse bir laptop parası ?

Enpatsu Shakugan

Enpatsu Shakugan

Üye
idm dosya indirdikten sonra birleştirme yerinde her pc kasar disk 100 olur. Benim 7200luk hard diskde öyle

Enpatsu Shakugan

Enpatsu Shakugan

Üye
7200 rpm işte

ByKatre

ByKatre

Üye
    Konu Sahibi
pardon daha pahalıymış neyse 64 lükte yeter
bizim pc ler 5400 lük ama :hmmm

:oha: pc fiyatışimdi ben 200 tl mi biriktireceğim :zong::zong::zong::zong:

daha ucuz bu iyi işte :Dkingston olmasa ne olur :bilmm