Astra mı, yoksa Golf mü?

Sponsorlu Bağlantılar

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Astra mı, yoksa Golf mü?

Otomobil sektöründe rekabetin en yoğun olarak yaşandığı, kompakt sınıfın güçlü modelleri olan Volkswagen Golf ve Opel Astra düello yaptı.
Volkswagen'in 4. jenerasyon çıktığından buyana genel tasarım çizgisini koruyan ufak tefek değişikliklerle bugüne getirdiği ve 'bugüne kadar üretilenlerin en mükemmeli' olarak nitelenen Golf'ün 6. serisi ile Opel'in radikal bir değişikliğe giderek baştan aşağı yeniden şekillendirdiği 5 Aralık'ta Avrupa'da tüketicilerle buluşacak olan Yeni Astra, Almanya'da karşılıklı olarak kıyaslandı.

Yapılan değerlendirmeye göre, otomobil tutkunlarının bağımlı olduğu duru, saf çizgilerine karşın Opel'in İnsignia ile başlattığı yeni felsefesine uygun olarak ürettiği yepyepi tasarım Astra'ya daha agresif ve bambaşka bir hava katmış.

İç mekanda Golf'ün biraz 'ağır abi' olarak değerlendirilebilecek, eski modellere göre daha heyecan verici, ergonomisi iyi, bir bakışta her şeyi görebileceğiniz ve kontrol edebileceğiniz ön paneli ile öne çıkıyor. Astra'nın ön paneli ise daha teknolojik görünmesine rağmen orta kısımdaki düğme yoğunluğu direksiyonuna ilk olarak oturan insanı biraz ürküttüğü söylenebilir. Ancak, yuvarlak olarak tasarlanan kromaj kaplı gösterge paneli daha sportif durduğu şüphesiz.

Her iki modelin ön tarafı uzun boylular için rahatlık sağlarken Astra'nın arka koltukları biraz daha alçak konumda olduğu için uzun boylular daha rahat nefes alabiliyor.

Golf'ün yıllarca hiç bir rakibine kaptırmadığı kullanım konforu ve rahatlığına rağmen, Astra yüksek hızlardaki yol tutuşu ile kendisini gösterdi.

Yeni Astra'yı Golf karşısında öne çıkaran en önemli özellikler ise yakıt tüketimi ve otomobilin fiyatında. Golf'e göre yarım litre daha az tüketen Astra, güçlü rakibinden Almanya satış fiyatıyla 2,500 Euro (5.400 TL) daha ucuz.

TuRkiShCowboy Yorumu : Golf'u tek geçerim :ehe

• Beğen
Tepkiler: minoo ve mekanik

orgeneral2203

orgeneral2203

Üye
astranın kasa ağır ama golf biraz daha iyi gibi sanki...

acarbay

acarbay

Üye
golf babadır...

dexter88

dexter88

Üye
volkswagen GOLF. Das AUTO.

jackalx_06

jackalx_06

Üye
bende opel vectra 2.0 var yani opel kalitesini iyi bilirim,astralar çok iyi ama golf gti olursa o başka mesele golf gtı:oke:

aLone

aLone

Üye
golf tabi ki:cool

Odysseus

Odysseus

Üye
Astra'nın konfor alanında Golf'e karşı önde olduğu açıktır. Zaten Alman otomobillerinde her zaman konfor önceliklidir. Ancak Golf'ün performansı tartışılamaz..

Ozan

Ozan

Admin
vW her zaman bana göre daha geçerli bir markadır, Opel sonra gelir.

Bmw, Audi, Mercedes den sonra gelen markadır VW ve hem konfor hem performans olarak işi bilir. Aynı modelde her türlü Golf daha iyidir.

lovestar

lovestar

Üye
golf bencede...

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Golf tabiiki

s.gecmis

s.gecmis

Üye
arkadaşlar ben astra kullanıorum opel aynı hacimdeki motorlarda her zaman daha performanslıdır misal 150 hp 1.9 dizel astrada önde olurken 2.0 golf de 140 hp dir aradaki fiyat farkı ise akıllara zarardır tasarım malzeme kalitesi olarak golf sacede beni güldürüyo :D ama vw sorunsuz bi markadır ona lafım yok uzun yıllar her fonksiyonunu sorunsuz kullanabilirsiniz ve metal kalitesi olarak da vw daha üstündür

kısacası ben çok uzun yıllar bu aracı kullanıcam ağar bakım masrafları umurumda değil başımı ağrıtmıyan bi araba olsun diyosanız golf

ben 3 5 sene sonra aracımı zaten yenilicem vergisi bakımları daha uygun bi aracım olsun diyosanız astra

futbol123

futbol123

Üye
golf tabiki

mekanik

Üye
her türlü g o l f...:oke:

EsEsLi26es

EsEsLi26es

Üye
hem dayanıklılık hem her zaman geçerlilik (hiç uğraşmadan müşterisi ayağına gelir.) hem konfor her türlü GOLF geçer arkadaşlar bu iki aracı karşılaştırmaya bile gerek yok. Karizma farkı var :)

minoo

minoo

Üye

budur ya istiyorum :ağlarım:

JayJayyy

Üye
golf

minoo

minoo

Üye
Astra :aha:

Kingmortall

Kingmortall

Üye
yeni golfler çok güzel araba ya

Perfect!

Üye
golf

anl_tr

anl_tr

Emekli Yönetici
Golf benimde hoşuma gidiyor ama fulunu almaya kalktıgınızda 65 milyarlık bir etiket çıkıyor bu fiyata daha fazla alternatif alınır.
Fiyatı yüzünden wv sevmiyorum yoksa çok güzel araçlar yapıyor.

Üst Alt