Asma Yaprağında Barbun Balığı / Asma Yaprağında Barbun Balığı Tarifi

Sponsorlu Bağlantılar

Revengeful

Revengeful

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Asma Yaprağında Barbun Balığı / Asma Yaprağında Barbun Balığı Tarifi
Asma Yaprağında Barbun Balığı
Balık Dolması
balık sarması





Malzemeler:

* Yarım kilo barbun balığı
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* Yarım çay bardağı limon suyu
* Her balığa 2 adet asma yaprağı
* 1 tabaka yağlı kağıt
* Yeterince tuz

Hazırlanması:

* Yapraklar salamura ise 1 saat ılık suda bekletip sıkın.
* Temizlenip yıkanan balıkların yüzgeçlerini makasla kesip kağıt havluyla kurulayın.
* Zeytinyağı tuz ve limonu çırparak elde edeceğiniz pişirme sosunu balıkların iç ve dış yüzeylerine sürün.
* İkişer asma yaprağına sarın (Başı ve kuyrukları açıkta olacak şekilde sarın.)
* Yayvan bir kabı az yağlayıp balıkları dizin.
* Üstünü yağlı kağıtla kaplayıp 100 derece ısıtılmış fırına (100 derece bana çok az geldi bence 200 derece olmalı) koyun 4-5 dakika pişirin çevirip tekrar pişirin.

* Ben balıkları aynen tarifteki gibi hazırlayıp yaprakların dışını yağladım ve elektrikli ızgarada her yüzü 3 dakika pişecek şekilde kızarttım. Mangalda aynı sürede pişirebilirsiniz.
* Sonra bizim kla**** kırmızı soğanlı rokalı bir tabakta servis yapın. Asma yaprakları salamura olduğu için onları da balıkla birlikte yiyebiliyorsunuz.
* Eğer taze yaprak kullanıyorsanız tuz ekleyin ama salamura yaprak kullanıyorsanız tuza dikkat edin.

afiyet olsun

 


minoo

minoo

Üye
:kotu:
 

pelın_

Bende pek sevmm bunu
 
Revengeful

Revengeful

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
ben deniz ürünü olan hiç birşeyi sevmem :D
 
Runner626

Runner626

Üye
ben deniz ürünü olan hiç birşeyi sevmem :D
Bende :D Denizden pizza çıksa yemem :hihi:

----------Eklendi @ 17:10:35 ---------- Yazıldı @ 17:10:06 ----------

çünkü ıslak olur :D ama ben Balık sevmiyorum :D
 

Benzer Konular

Buğra
Cevap
1
Görüntüleme
303
PALA.
Gulu Gulu
Cevap
1
Görüntüleme
433
Baydırman
SpyChef
Cevap
1
Görüntüleme
660
Marco Laren
Haydar
Cevap
2
Görüntüleme
746
hikmet366


Üst Alt