Armutlu Şarlot tarifi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kum kзđiśi

kum kзđiśi

Üye
Armutlu Şarlot tarifi
Armutlu Şarlot tarifi

için Malzemeler :

• Armut Püresi 1000 g
• Krem Şanti 1000 g
• İtalyan Marengası 500 g
• Yumurta sarısı 320 g
• Armut kompostosu 300 g
• Pandispanya 2 pat
• Yaprak jelatin 15 adet
• Yaprak fıstık
• Jöle
Savayer için

• Toz şeker 500 g
• Un 500 g
• Yumurta 1000 g Armutlu Şarlot

yemeğinin hazırlanışı:

</STRONG>Yumurta beyazı toz şeker ile çarpılarak marenga yapılır. Yumurta sarısı da elle çırpılarak hazırlanan marengaya yedirilir. Daha sonra un ilave edilerek karışım tamamlanır.

Yağlı kağıt veya silpat üzerine sıkma torbası ile sıkılarak veya tepsiye yayıp tarak çekilerek hafif pudra şekeri serpilip 220°C`lik fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirilir.

Armut püresi ve yumurta sarısı benmaride 85°C`de karıştırılarak ısıtılır. Ilık hale gelince içine eritilmiş jelatin ve İtalyan marengası (yapılışı Çikolatalı Mousse Turta`sında anlatılmaktadır.) ilave edilip karıştırılır. Son olarak çırpılmış krem şanti eklenerek karıştırılır.

Daha önce hazırladığımız savayer turta çemberinin kenarına döşenir.

Tabanında 1 pat pandispanya olan kenarları savayer kaplı turta çemberi yarıya kadar, daha önce hazırlanmış olan krema ile doldurulur. Üzerine tekrar 1 pat pandispanya koyulup, şurup dökülerek turta çemberinin tamamı doluncaya kadar krema ile doldurulur. 2 saat buzdolabında bekletilir.

Çemberden çıkarılan turtanın üzerine armut kompostosu ile süslenir. Jöle sürülüp, yaprak fıstık serpilerek tercihe göre karameladan yapılmış süslemelerle pasta tamamlanır. dolgu malzemesi olarak kullanılabilir.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

FatoŞ
Cevap
10
Görüntüleme
2K
marist
hikmet366
Cevap
2
Görüntüleme
1K
hikmet366
Haydar
Cevap
8
Görüntüleme
721
Heroata
kum kзđiśi
Cevap
0
Görüntüleme
548
kum kзđiśi


Üst Alt