Ananaslı Parfe tarifi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kum kзđiśi

kum kзđiśi

Üye
Ananaslı Parfe tarifi
Ananaslı Parfe tarifi

için Malzemeler :

• Sıvı Şanti (çırpılmış) 1000 g
• Ananas püresi 600 g
• İtalyan marengası 250 g
• Pandispanya patı 2 adet

İtalyan Marengası İçin

• Toz şeker 1000 g
• Su 375 g
• Yumurta beyazı 480 g Ananaslı Parfe

yemeğinin hazırlanışı:

</STRONG>İtalyan marengası için toz şeker ve su 125°C&#8217;de kaynatılır. Hazırlanan şurup kabartılmış yumurta beyazının içersine ağır ağır boşaltılır ve mikserde orta hızda 15 dakika çırpılır.

Bir kap içersinde İtalyan marengası ile ananas püresi karıştırılır ve içersine çırpılmış şanti ilave edilir.

Bombe kalıbın yarısına kadar yapılan karışım konulur. Daha sonra 1 cm kalınlığında pandispanya konulup şekerli su (şurup) ile ıslatılır.

Kalan karışım ile kalıbın tamamı doldurulur ve en üstü ince kesilmiş bir adet pandispanya patı ile kapatılır.

-10/-14°C&#8217;de 5-6 saat dondurulur. Kalıp sıcak suya batırılıp servis tabağına ters yüz edilir. Çırpılmış şanti ile süslemesi yapılır.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

FatoŞ
Cevap
10
Görüntüleme
2K
marist
FatoŞ
Cevap
0
Görüntüleme
798
FatoŞ
FatoŞ
Cevap
0
Görüntüleme
1K
FatoŞ
hikmet366
Cevap
2
Görüntüleme
1K
hikmet366
FatoŞ
Cevap
4
Görüntüleme
897
FatoŞ


Üst Alt