arkadaşlar tavsiyelerinize ihtiyacım var

Sponsorlu Bağlantılar

pro.engineer

pro.engineer

Üye
    Konu Sahibi
bence de almışken iyisi Olsun. Muhtemelen 6 7 yıl kullanacağım o yüzden yarı yolda bırakmamalı

Uhops

Uhops

Üye
bence de almışken iyisi Olsun. Muhtemelen 6 7 yıl kullanacağım o yüzden yarı yolda bırakmamalı

şuanda fiyatı ne kadar bilmiyorum ama uzun vade için gt650m SLİ lenevo al(i7 idi heralde). Yada msi ge60lara bak ya i7 yada ssd olsun. Hepsi bütçeni aşacak ama ne kadar aşıyor bilmiyorum. Son fiyatlar ne kadar bilmiyorum.

pro.engineer

pro.engineer

Üye
    Konu Sahibi
baktım da 3000 tl ye yakın fiyatları beni aşıyor.

Uhops

Uhops

Üye
baktım da 3000 tl ye yakın fiyatları beni aşıyor.

1,5tl cebine kalır :) ama 13 tl kargo parası var :)

- - - Eklendi - - -

KinG CrazY

KinG CrazY

Üye

bu nasıl ?

ben kullanıyorum gayet memnunum oyun için almıştım niyese oyun oynamıyorum laptopumda :D ama çok hızlı saniyeler içinde açılıyor çok güzel hoparlörleri var 'ekran kalitesi gayet iyi (parlaklığı sonuna kadar açtığınızda)' şu ana kadar bnir sorun çıkarttı oda virüs girmişti bilgisayara format attım düzeldi başkada bir sorunu yok :)

- - - Eklendi - - -

arkadaş zaten oyun pek oynamam demiş yani msı ge 60 ile z500 arasındaki fark msı profesyonel oyuncular için ve her oyunu en yüksek ayarlarda açabiliyor ama z500 orta ayarlarda açabiliyor yani oyun pek oynamıyorsan bence z500 al 600 tl cebinde kalır istediğin oyunları yine oynarsın ama en yüksek ayarlarda değil

Uhops

Uhops

Üye

ben kullanıyorum gayet memnunum oyun için almıştım niyese oyun oynamıyorum laptopumda :D ama çok hızlı saniyeler içinde açılıyor çok güzel hoparlörleri var 'ekran kalitesi gayet iyi (parlaklığı sonuna kadar açtığınızda)' şu ana kadar bnir sorun çıkarttı oda virüs girmişti bilgisayara format attım düzeldi başkada bir sorunu yok :)

- - - Eklendi - - -

arkadaş zaten oyun pek oynamam demiş yani msı ge 60 ile z500 arasındaki fark msı profesyonel oyuncular için ve her oyunu en yüksek ayarlarda açabiliyor ama z500 orta ayarlarda açabiliyor yani oyun pek oynamıyorsan bence z500 al 600 tl cebinde kalır istediğin oyunları yine oynarsın ama en yüksek ayarlarda değil

FHD ekran ve gtx660m :kro2:
gtx660m oyuncu ama genede mühendislikte işe yarar heralde :D

• Beğen
Tepkiler: KinG CrazY
pro.engineer

pro.engineer

Üye
    Konu Sahibi

bu nasıl ?

umutbabaaa

Üye
2000-2200TL'ye GE60 var.
GTX660 Ekran kartı var. HD Ekran
Bu fiyata böyle notebook yok arkadaşım.

pro.engineer

pro.engineer

Üye
    Konu Sahibi
bu nasıl

Uhops

Uhops

Üye
bu nasıl

Bence yukarda linkini verdiği laptoplara bakmalısın onlarda 7200rpm hdd FHD ekran ve gtx660m var. bu laptopta ise hd ( hd değil) ekran kartı kötü bence fiyatına göre. ve 500gb 5400rpm hdd var.

pro.engineer

pro.engineer

Üye
    Konu Sahibi
7200rpm hdd?
gtx660m?
Bir de şu SDD nedir olmalı mı bunları kısaca anlatır misin nedir bunlar ? Bende bakarken ona göre bakyym yormiyim sizi de.

Uhops

Uhops

Üye
7200rpm hdd?
gtx660m?
Bir de şu SDD nedir olmalı mı bunları kısaca anlatır misin nedir bunlar ? Bende bakarken ona göre bakyym yormiyim sizi de.

Harddiskin içindeki diskin dönüş hızı ne kadar yüksek o kadar iyi. Gtx660m ise ekran kartı. SSD ise normal harddiskten çok daha hızlı bi harddisk ve performansı artırır.

MrExpert

MrExpert

Üye
Konuda birçok yanlış bilgi var öncelikle onları düzeltelim.

3.nesil i5 işlemcilerin çoğunda 2 çekirdek vardır çok az bir kısmında gerçek 4 çekirdek bulunur ama şuda var çift çekirdekli ve diğer i5 işlemcilerde hyperthreading dediğimiz teknolojiyi kullanarak 2 gerçek olmak üzere 2 sanal çekirdek vardır bunu belirtelim.

- - - Eklendi - - -

bu nasıl ?

fiyatına bakıldığında gayet iyi bir model bu Cpu yani a10-4600m Gerçek 4 çekirdeğe sahiptir ayrıca turbo teknolojisiyle 2.30ghz den 3.20ghzye çıkabiliyor ayrıca bu işlemcide şu özellik mevcut 7660g modeli tümleşik gpu olarak gelmekte ve bu işlemcinin olduğu modellerde harici olarak 7670m Gpu bulunmaktadır ve bu işlemci dual grafik teknolojisiyle aynı anda hem 7660g + hd7670m i kullanabiliyor ve buda %30 performans artışı sağlıyor.

- - - Eklendi - - -

işlemcisini bilmiyorum çok bilindik değil gibi led paneli hd değil. Hdd 5400rpmdir büyük ihtimal.

7200rmp veya 5400rmp arasında pek bir fark hissedilemez anca SSD kullanılırsa fark görülür.

pro.engineer

pro.engineer

Üye
    Konu Sahibi
peki -Battal hocam senin tavsiyen var mı ? Z500 e baktım pil bilgisayara gömülü şekilde çıkmıyor o yüzden biraz soğuk bakıyorum.

- - - Eklendi - - -

bir de işlemcinin sanal mı gerçek mı olduğunu nasıl anlayacagiz?

MrExpert

MrExpert

Üye
peki -Battal hocam senin tavsiyen var mı ? Z500 e baktım pil bilgisayara gömülü şekilde çıkmıyor o yüzden biraz soğuk bakıyorum.

- - - Eklendi - - -

bir de işlemcinin sanal mı gerçek mı olduğunu nasıl anlayacagiz?

z500 gayet iyi bir model gpusu da oldukça iyi (gt645m) ama şuanda fiyatları çok yüksek doların artmasıyla neredeyse fiyatları 200-300tl arttı 1500tlye satılan z500 modeli şuan 1700tlye satılıyor bütçede sıkıntı yoksa z500 alınabilir.

Normalde her çekirdekte 1 adet threads (İş parçacığı) vardır ancak intelin Hyperthreading teknolojisi ile 1 çekirdekte 2 adet threads sığdırılabiliniyor bu sayede 1 çekirdekte 2 çekirdek gücü sağlanıyor buda 1 gerçek çekirdekte 1 adette sanal çekirdek olmuş oluyor bu sayede 2 gerçek çekirdek olan bir i5 işlemcide 2 de sanal çekirdek olduğu için sanki gerçek 4 çekirdekmiş gibi performans veriyor bu yüzdende a10-4600m ile i5-3230m denk güçteler. Çekirdek sayısını öğrenmek için işlemcinin setesine bakabilirsin.

Üst Alt