Arkadaşlar ROM yüklerken muhakkak EFS klasörünü yedekleyin!

Sponsorlu Bağlantılar

umitsuha

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar ROM yüklerken muhakkak EFS klasörünü yedekleyin!
evet arkadaşlar, ben acemiyim. forumda rom yükleme konularına baktım 2-3 gün araştırdım. Galaxy S'ime ics romu yükledim. bilmediğim için efs klasörünü yedeklemedim ve telefonun imei'si değişti şu anda cihaz arama yapmıyor. şebekeye bağlanmıyor. telefoncuya verdim daha fazla kurcalayıp başka şeyler çıkmasın diye. yapabilecekmi bilemiyorum. henüz almadım. Bu konuyu açtım ki bilmeyen arkadaşlar araştırırken görürlerse rom atmadan önce efs klasörünü yedek alsınlar.

• Beğen
Tepkiler: kilicaslan17 ve tutas_tee

teror300

Üye
iyi güzel açmışsın bu konuyu ama daha önce hiç böyle bir şey duymadım ne yalan söyleyeyim. birkaç bilgili arkadaş varsa bir bakabilirler mi acaba ?

turker10

turker10

Üye
akşam başka bi sitede gördüm yedekledim ne olur ne olmaz....:oke:

tutas_tee

tutas_tee

Üye
teşekkürler bilgin için evet bu klasoru yedeklemek gercekten önemli arkadasın karşılaştığı sorun nadirde olsa olabiliyor bu yuzden yedekleyin derim :)

kesin09

kesin09

Üye
Ideos X5 e rom yüklerken de İmei in yedeği alınması gerekir.Nolur nolmaz diye.

umitsuha

Üye
    Konu Sahibi
valla karşılaşmadım diyen arkadaşlar. ben karşılaştım işte :)) anlamadığım için de pek telefoncuya götürdüm 40 liraya yzılım vs yükledi imei düzeldi. neticede 40 kağıt.. zarara girin istemem. yapıyorsanız işinizi garantiye alın yedekleyin. kaybedeceğiniz birşey olmaz. ama bu durum gibi durumlarla karşılaştığınızda kazanırsınız işte fena mı :D

-efşan

-efşan

Üye
İlginç.:hmmm
IMEI yazılıma bağlı değildir ki.

Superfan

Superfan

Üye
Çok İlginç..:aman2:

memo302

Üye
arkadaslar ben bu efs klasorunu bulamadım rootlu telefon da root explorer la baktım bulamadım tam olarak nerede

Onurleo

Onurleo

Üye
Benim telefondada gözükmüyor (Xperia Neo V) Çeşitli programlarlada denedim sonuç alamadım. Telefon rootlu ve super user yetkisi var. EFS adlı ne dosya var ne de klasör.

kaan.kosem

Üye
ime şebeke donanımın kodu ayrıca cihazın kodu diye biliyorum aynı şey galaxy minide benimde başıma geldi fakat orjinal romu flashlayınca ime numarası düzeldi orjinal romu flashlamayı denedinmi hiç?

mezar01

Üye
arkadaşlar aynı sorun benimde baçma geldi galaxy i9000 rom atınca imeil uçtu.efs klasörünü yedekleyin. yalnız bu imeili uçan cihazlar yurt dışı sonradan imeil atılarak kullanılan cihazlar yani kaçak diye tabir edilen cihazlar oluyor. orjinal faturalı cihazlarda böyle bir sorun söz konusu deyil.

• Beğen
Tepkiler: goblet

aydıncan

Üye
BENDE YÜKLERKEN İMEİSİ UÇTU AMA NE ETİ İSEM OLMADI 3 SAATE YAKIN ŞEBEKEM YOKTU TELEFON SİM KARTI BİLE TANIMADI AMA EN SON PC COMPANİON U DENEDİM GÜNCELLEME YAPTIM DÜZELDİ TELEFON XPERİA X8 ŞİMDİ SAPASAĞLAM ÇALIŞIYOT SİZ SİZ OLUN s1tool VEYA msm7227_semc , msm7227_setool2 İLE KİLİDİNİ KIRMAYIN SONRA BAŞ AĞRISI VE MİGREN YAPIYOR.

kapakli511

kapakli511

Üye
bende efs var ama içi bom boş :D

burhankoxp22

Üye
konuya açıklık getireyim bazı yurt dışı telefonlarda imei atma dedigimiz olay var imei rom bellege yazılmaz yani orjinal fabrika çıkışındaki rom imei yi bellirler ve bir daha kesinlikle degişmez imei atma dedigimiz ise sistemin hangi imei numarasını kullanacagını söylemek gibidir oraya imei atılırsa efs klasöründe bazı dosyalar oluşur ve oraya kaydedilir yazılım da bu imei yi kullanır imei degişimi en kolay samsung cihazlarda kırılır "benim görüşüm bence kırılma falan olmuyor samsung firması bu kodları satıyor yada başka birşey yapıyor box firmaları da alıyor 1 aylık samsung s4 telefona imei yazılabilirken (4 yıllık)nokia 5800 telefona neden halen imei yazılamıyor ? ) iyi forumlar

sarıvampir

Üye
herkese iyi günler.. bende samsung galaxy i8530 telefonu var. 4 gün önce odin üzerinden rootsuz android 4.1 jelly bean romunu yükledim. telefonda şebeke sorunu yok. ama ne yazıkki rom yüklerken imei yedekledim çünkü bilmiyordum yedekleme olacağını. verhasıl kelam telefonunun imei'linde değişiklik olmadı. sadece 15 hanelik imei numarsının sonuna "***************/01" /01 eklendi. ilerde sorun teşkil eder mi? telefonu şu anda rahat rahat kullanıyorum. cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

King_ata

King_ata

Üye
ya bende efs diye bi klasör yok kök dizinde billgili birisi yardım edebilir mi?

PesimisT-35

PesimisT-35

Üye
Yararlı olmuş,bende ilk rom yüklediğimde hafıza kartına kopyalamıştım,orda duruyor,20 tane rom denedim tele ama imei hiçbirinde silinmedi şansıma,şimdi stock rom kullanıyorum,en iyisi :oke: bilgi için :tşk:

Üst Alt