Android CM11 ve Costum Romlarda imeil değişikliği !!!

Sponsorlu Bağlantılar

gonuldostu82

gonuldostu82

Üye
    Konu Sahibi
Android CM11 ve Costum Romlarda imeil değişikliği !!!
Merhaba arkadaşlar;

Öncelikle bu işi ticari olarak yapacaklar hiç heveslenmesin bu yöntem kalıcı değil sadece geçici bir yöntemdir. Ben i9070 advance için yaptım 2 sefer yaptım turkcell ve avea da başarı sonuçlar aldım

O yüzden konuyu paylaşmak istiyorum çünkü cyanogenmod ve diğer costum romlar hemen hemen hepsi aynı old için diğer marka telefonlar için de aynı olsa gerek .

Burada yapılanlar operatörü kandırarak şebekeyi açıyoruz aslında her hangi bir plaka(imeil) değişikliği yapmıyoruz. Fazla sözü uzatmadan hemen konuya geçelim.

Telefonumuzda cm1o yada cm11 yada costum romlarda(4.1.2/4.4.2/4.4.4) işe yaramaktadır stock romlar için denenmemiştir. Ayrıca 5.1 lollipop içinde denenmemiştir.

Telefonunuzun şebekesi kapanmış bile olsa bu yöntem ile kullanıma % 100 açılıyor. Cihazımıza yeni bir costum rom yükleyelim. Mümkünse gapps ları yüklemeyin sadece costum romu kurup cihazı açmanız yeterli.

İlk olarak cihazımızın sim kartı takılı olmasın!!!

Cihazımıza ToolBox5iromV1.0.4.2.apk kurup root yetkisini aldıktan sonra en üste backup ile yedekliyoruz.

Uygulamayı indirmek için:

Yedekleme işi 20dk yada yarım saat filan sürüyor mümkünse pil dolu iken bu işi yapalım ve ekran uyku modunu yarım saat yapalım çünkü biraz hassas ekran kararması olmasın ve telefonunuz ile hiçbir yere girip kurcalama yapmayın!!! Sadece yedeklenmesini bekleyin sizi yedeklendiğinde zaten başarı bir şekilde oldu diye ing söylüyor uygulama.

Yaklaşık olarak 1gb ta yakın yedekleme alıyor uygulama telefonun hafızasında 5irom dosyasında imeibackup dosyasında 5.img dosyasıdır. Bu 5.img dosyasını pc ye kopyalayın ve pc ye Hex Editor Neo yu kurup 5.img dosyasını uygulama ile açın.

Hex Editor Neo yu indirme linki: Kullanımı oldukça kolaydır bilmeyen youTube den baksın.
link:

Hex Editor Neo ile 5.img dosyasını açıyoruz ve yukarıdan arama kısmına eski işe yaramayan plakayı yazıyoruz ve hepsini tek tek değiştiriyoruz. Yazacağınız plaka mümkünse kendinize ait olsun ve sorgulamada kullanıma açık olsun yani sorunsuz olsun. Yaklaşık 10 ya da 15 yerde kayıtlı buluyor tek tek yeni plaka no ile değiştiriyoruz. Artık eski plaka arama sonucu bulunamadı diyene kadar yapıyoruz, gerekirse yeni yazdığınız plakayı aramaya yazıp kontrol edin sorunsuz bulunuyor mu diye neyse burasını anladınız işte eski plakayı kullanılabil bir plaka ile değiştiriyoruz işte. Yeni 5.img dosyasını telefondan aldığımız yere atıyoruz.

Şimdi işin püf noktasına gelelim yani zurnanın zırt dediği yer ;

Aşama 1) Root explorer uygulaması ile root yetkisini alın yani üsteki r/w basın R/Q olacak yapın ve ana dizide olan efs dosyası ile modemfs dosyasını telefonun hafızasına bir yedeğini kopyalayın sonra yine ana dizide sistem lib dosyasında tee diye bir dosya var onun da yedekleyin.

Aşama 2) Yedeklerimizi aldıktan sonra sistemdeki efs,modemfs ve tee dosyasını silin!!! Cihazınızı yeniden başlatın.

Aşama 3) Cihazdaki plakanın silindiğini göreceksiniz!!! *# 06# yapın ve ayarlardan kontrol edin eğer silindi ise bu romda büyük bir ihtimal ile başarılı sonuç alacağız demektir. Eğer silinmediyse bu rom bu iş için uygun değildir başka rom yüklemeniz gerekir.

Aşama 4) Root explorer ile yedeklerden tee dosyasını ve modemfs dosyasını sildiğimiz yere atıyoruz ama efs dosyası kalsın ona ellemeyin!!!

Aşama 5) Cihazımız açık bir durumda iken Sim kartımızı takıyoruz !!! ve ToolBox5iromV1.0.4.2.apk ile o can alıcı işimizi yapıyoruz restore basın ve yarım saat hiç arkanıza bakmayın!!! Cihazımız kendiliğinden reset atıp şebekemiz gelmiş olacak!!! Hadi hayırlı uğurlu olsun hepsi bu kadar.

Not: Eğer cihaz hiç açılmaz ise yüklediğiniz costum romu tekrar wipe leri yapıp yükleyin sonra gapps dosyasını da yükleyebilirsiniz. ilk açılışta şebekeniz gelecektir.

Aşama 6) Mutlu sonu bulduk ise ana sistemdeki efs dosyasında bazı dosyalar olmayacaktır wifi bluetoot gibi yada diğer dosyalar gibi onları da yedeklerden efs dosyasından tamamlayın ama dikkat edin sadece sistemdeki efs dosyasında olmayanları atıyoruz sakın hepsini atıp da bir çuval inciri berbat etmeyin!!!
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: snapdroid


kralberk13

kralberk13

Üye
@anılbaran hocam full site linki vermek yasak değilmi benmi yanlış hatırlıyorum ?
 
Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Co-Admin
Şikayet sistemi kullanınız, full uygulama linkleri yasaktır.
 
snapdroid

snapdroid

Üye
Arkadaş hayırlı,bi iş yapmış bizde bi çuval inciri banlamayıp beğenelim lütfen
 
  • Beğen
Tepkiler: kralberk13
gonuldostu82

gonuldostu82

Üye
    Konu Sahibi
Hassasiyetiniz için teşekkürler , gözden kaçırmışım özür arkadaşlar . Link yenilendi konu günceldir.
 


Üst Alt