ben şahsen denedım ve 5800 dan azıcık bı dokunmatık ustunlugu var

denedım ve gordum bılmıyorum kapasitif felan alıcak arkadasın kendısıne kalmıs.
Ben Nokia Nokia 5800 ve Nokia N8 kullaniyorum su anda, aktif olarak.
Nokia 5800XM en son 52 versionuna sahip.
Nokia N8 standart (modlu degil.)
Nokia N8'in dokunmatiginin 5800'e gore azcik bir ustunlugu varsa eger ihtimalleri siraliyorum:
1- Yalan soyluyorsunuz
2- Iki ekrana da kalemle dokunmaya calisiyorsunuz, Nokia N8 ten ile, Nokia 5800 kalem ya da tirnak ile calisir.
3- Parmak kullandiysaniz dokunmak icin, parmaklariniz buz kesmis.
4- Nokia 5800 tirnakla, Nokia N8'i tenle kullanip arada kucuk bir fark gormusseniz hakli olabilirsiniz, Kinetik scrolling haricinde Nokia 5800 gayet hizlandi..
Kisisel fikrim, Kullanici arayuzu, teknik ozellikler, donanim, kasa yapisi, saglamlik olarak Nokia 5800'un cok cok uzerinde, bizzat kullaniyorum diyorum daha ne diyeyim...
--------------- Ekleme ---------------
evet 5800ım var zamanında sızın gıbı yandasların propagandalarına kandık da aldık elımızde patladı malum
hadı sana nokıanla ıyı uykular

Arkadasim, Nokia 5800 ne anlamda elinde patladi aciklik getirebilir misin?
Ben iki senedir kullaniyorum, Nokia N8 ile kiyaslanamaz ancak zamanina ve fiyatina gore basarili bir cihaz bence...
Nokia 5800 ile nokia ne yapabilecegini vaad etti de yapamadin?
Super muzik dinlersin dedi, dinleyemedin mi?
Ucretsiz GPS+Harita kullanirsin dedi, kullanamadin mi?
Ofis programlarini kullanirsin dedi, kullanamadin mi? (office suite-ucretsiz)
Ucretsiz gorusturmedi mi seni sevdiklerinle (wifi, voip, internet telefonu, skype, msn, fring, nimbuzz)
3.2 kameram var dedi, 1.3'luk mu cekti fotograflari?
Sarjim uzun gider dedi, 2 gunde mi bitti?
3D Gfx islemcim yok dedi, var mi sandin?
Film izlersin dedi, takip tv'ye divx, mp4, 3gp izleyemedin mi?
Isinirim dedi, yeri geldi isindi, isinmam diye iddiasi mi vardi (ac kullanip klavuzuna bak, isinma normaldir der orda)
Ses kalitesi olarak mukemmel sayilabilecek bir cihaz. Saglamlik olarak Iphone'lardan daha saglam..
Al bir Iphone ve Nokia 5800 ha bir de Nokia N8 ayni yukseklikten tekrar tekrar yere birak bakalim hangisi kacinci dususte elinde patlayacak...
Su anda teknoloji o kadar gelismis durumda ki, arastirdigin herhangi telefonla ilgili yuzlerce farkli gorusu degerlendirebilir, sunumlar izleyebilirsin... Kimseye burda, yalan yanlis bilgilerle Nokia pazarlamaciligi yapmiyor hickimse, bildiklerini, yasadiklarini paylasiyor, herkesin deneyimi, beklentileri ve algilamalari farkli...
Eminim bir telefondan ne bekledigini ve alacagin telefonunun beklentilerini karsilayip karsilamayacagini ayirtedebilecek kapasiten var ama camur atmak isine geliyor, kendini degil de, vaktinde Nokia 5800 u begenen kullanicilari sucluyorsun...
Senden baska herkes suclu... Basta Nokia...
--------------- Ekleme ---------------
bak bende sana bıseyler anlatayım symbian artık bıttı nokıa ne kadar dıretsede bıttı
normal symbıanı gosterıslı hale getırıp yenıymıs gıbı suruyolar pıyasaya.2.si işlemcısı vasat madem ustune bu kadar durucak nokia nerde 1ghz ıslemcıler adamlar 1 yıl onceden 1ghz işlemcı kullanıyodu.dokunmatıgı ıphone gıbı dersen yanılgıya dusmus olursun veya ıphone kullanmamıssındır
sybian'in sitesine girip sistem gereksinimlerine bakar misin arkadasim, Vaktinde Amiga 500 7.14 mhz islemcisi ile (motorola 68000 chip) 512 kb+512 kb ram ile 33 mhz ilsemcili PC'leri ve 7.14 mhz islemcili Machintoshlari emule edebiliyordu!
Amiga 500 1MB ile 4096 ader renk paletiyle calisirken PC'ler 4 mb ram ile 256 renk calisiyordu...
Bir amiga isletim sistemi (workbench 1.3) bildigin bir diskete sigarken, Windows isletim sistemi icin disketler gerekiyordu! 1MB hafiza ve 1 disketlik isletim sistemli bir cihaz 3D render yapabiliyordu o zamanin sartlarinda...
Bilgisayar isletim sistemleriyle ilgili bu ornegi neden verdigime gelirsek, ac bak symbian sitesini ve symbian sistem gereksinimlerini, ne demek istedigimi anlayacaksindir!
Sen gordugun her mhz'yi o oranda hiz mi saniyorsun! Ac biraz sistem gereksinimlerine bak, ac biraz isletim sistemlerinin altyapilarina bak...
Ager gezersen bu forumlarda gorursun zaten...
Bir telefon 1-2 senede zaten eskimis oluyor teknolojinin hizla gelismesi yuzunden, 5 sene oncesinin en muhtesem telefonlarina donup bakarsan anlarsin ne demek istedigimi... Symbian su an icin yasiyor ve Nokia N8 gibi gayet ustun bir telefonda kurulu... Bir iki sene destek devam eder bu telefona, etmezse burda yazarsin...
Sacma sapan uslup ve yorumlarinla fanatiklikle sucladiklarina karsi fanatiklik yapacagina, deneyimlerini goster herkese de herkes gorup neyin ne olduguna karar versin...
Nokia N8'e hafizasi yetersiz vs vs diye laf attilar, yavas dediler, video cektim 15 dk'lik gosterdim yavas mi hizli mi, kac uygulama calisiyor... yaziyorsunu da is olsun diye yaziyorsunuz sanki....