Arkadaşlar kararsız kaldım

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
erergun

erergun

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar kararsız kaldım
Ya benim 185 noyum war 90 kiloyum yarım yıla yakın body yaptım 3 aydır tekvando yapıom 4 senedeir basket oynuyorum falan filan diye uzar gider sormak istediğim sokak döğüşlerinde tekvando teknikleriyle dalsam sakatlık çıkarmı

• Beğen
Tepkiler: pelın_

crazy_oruc

crazy_oruc

Üye
tekvando saldırı öncelikli olduğu için evet çıkar. Mesela kung fu daha çok savunmaya dayalı.

jackalmami

jackalmami

Üye
katılıyorum :good:
kung fu dan baskası yalan :hoba:

coldman41

coldman41

Üye
tekvando saldırı öncelikli olduğu için evet çıkar. Mesela kung fu daha çok savunmaya dayalı.

kardeşim teakwon-do çıplak el ve ayakla yapılan savunma sanatıdır. size klüpte bunu ögretmediler mi ?
Ya benim 185 noyum war 90 kiloyum yarım yıla yakın body yaptım 3 aydır tekvando yapıom 4 senedeir basket oynuyorum falan filan diye uzar gider sormak istediğim sokak döğüşlerinde tekvando teknikleriyle dalsam sakatlık çıkarmı

ben 8 senedir taekwon-do yapıyorum dışarıda bir kaç olayım oldu ama taekwon-do teknikleri genelde ayak teknikleri oldugu için fazla kullanamazsın ama kullansanda bi sakatlık çıkmaz. eger dışarıda kavga etmek için bi spora gideceksen
muay thai yap :)

• Beğen
Tepkiler: viktoreznov
nokia_belle

nokia_belle

Üye
Yarın bir gün yine,bir aralar olduğu gibi bu konuda sözlüklerde çıkarsa hiç şaşırmam.

jackalmami

jackalmami

Üye
ona bakarsan dövüş sanatlarının hepsi savunma amaçlıdır...

BerivanAkagunduz

Üye
Dikkat Tecrübe Konuşuyor : Öğrendiğin Tekniklerin Hiç Biri Sokakta Geçmez Yani Adamlar Sürekli Kavga Ediyor Eğer Sokakta Hiç Kavga Etmediysen Hiç Bisi Yapamazsın (: Hava Atmak Gibi Olmasın Tekvandoya Giden 4 Kişiyi Dövmüstum Mal Mal Hareketler Yapıyordu Karşımda Eğer Sokakta Rahat Dövüşmek Istiyorsan Önce Dayak Ye Sonra Dövmeye Başlarsın (:

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Onların hepsi hikaye git badiye fiziğin güçlensin bir de kum torbasına seri çalış kondüsyonun olsun nefes aç karşında kimse duramaz:)

crazy_oruc

crazy_oruc

Üye
body döğüş sanatlarinda yasak doğal olarak. Hareket yavaşlatıyor çünkü.

jackalmami

jackalmami

Üye
Onların hepsi hikaye git badiye fiziğin güçlensin bir de kum torbasına seri çalış kondüsyonun olsun nefes aç karşında kimse duramaz:)

güç, önem olarak arka sıralardadır. Her güçlenin karşında durulmasaydı oooooo.
Bana göre ki çok tecrübelerim var;
1.akıl
2.refleks
3.hız
4.güç

crazy_oruc

crazy_oruc

Üye
tamamen katılıyorum. Şimdi senin saydıklarının hepsi kung fuda var. Adam çok iyi biliyorsa karşısında 10 kişi olsa bile döver. Bir ara abim gitmişti video çekmişti izledim onu abim kalıplı olmasına rağmen kung fu hocası sadece eliyle ittirerek iki metre geri attırdı adamı.

jackalmami

jackalmami

Üye
buradanda örnek gösterirsek 10 kişinin gücüyle o adamın gücü bir mi? Değil. anlaşılacağı üzere; güç, hiçtir.

crazy_oruc

crazy_oruc

Üye
evet buda güzel ve çok doğru bir yaklaşım.

wade_flash.3

wade_flash.3

Üye
Güç hiç diyen arkadaslar, küçüklüğümden beri karate siyah kusak dan 2, judo siyah kusak, Muay Thai kırmızı-beyaz khan ve turk güreşi yaptım. Su an da Mma ile ugrasmaktayım. Öncelikle sunu belirteyim, sokak dövüşleri yakın dovustur ve sokakta alabilmek için savunma değil, saldırı odaklı olman gerekir. Sizin Güç dediğiniz şey yağlı kalıp, oysa güç denilen şey tepkinin sert ve hızlı olması. Ağırlık hareketleri ile refleksif hızlarınızı artirabilirsiniz. Bir cok bilek kilitleme ve belden atma hareketleri elin atık olmasına yani triceps kas grubunun guclu olması ile hızlı yapılabilir. Sokak dövüşleri bundan ayridir tabii, sokakta dovusebilmen için en önemli olan şey soğukkanlılığı koruyabilmek. Canına zarar geleceginden bir an bir sn bile şüphe eder de çekilirsen dayak yersin. Sokak dövüşlerinde de teknik isler ama teknik işleyemeyen adam tekniği bilmeyen değil psikolojik olarak alışmış olmayan, soğukkanlılığı koruyamayan veya ne yapacagını gözü donmuş olup da düşünmeyen adamdır. :) derseniz ki sokak dövüşü için hangi sporu önerirsin, tavsiyem Muay Thai olacaktır arkadaslar. :)

• Beğen
Tepkiler: coldman41
jackalmami

jackalmami

Üye
Güç hiç diyen arkadaslar, küçüklüğümden beri karate siyah kusak dan 2, judo siyah kusak, Muay Thai kırmızı-beyaz khan ve turk güreşi yaptım. Su an da Mma ile ugrasmaktayım. Öncelikle sunu belirteyim, sokak dövüşleri yakın dovustur ve sokakta alabilmek için savunma değil, saldırı odaklı olman gerekir. Sizin Güç dediğiniz şey yağlı kalıp, oysa güç denilen şey tepkinin sert ve hızlı olması. Ağırlık hareketleri ile refleksif hızlarınızı artirabilirsiniz. Bir cok bilek kilitleme ve belden atma hareketleri elin atık olmasına yani triceps kas grubunun guclu olması ile hızlı yapılabilir. Sokak dövüşleri bundan ayridir tabii, sokakta dovusebilmen için en önemli olan şey soğukkanlılığı koruyabilmek. Canına zarar geleceginden bir an bir sn bile şüphe eder de çekilirsen dayak yersin. Sokak dövüşlerinde de teknik isler ama teknik işleyemeyen adam tekniği bilmeyen değil psikolojik olarak alışmış olmayan, soğukkanlılığı koruyamayan veya ne yapacagını gözü donmuş olup da düşünmeyen adamdır. :) derseniz ki sokak dövüşü için hangi sporu önerirsin, tavsiyem Muay Thai olacaktır arkadaslar. :)

sokak dövüşünde saldırı odaklı olmak gerekir sözüne katılmıyorum. Savunma, saldırıdan her zaman ve her yerde daha önemlidir. Akıl ve refleksin üst seviyedeyse her türlü güçlü veya güçsüz insanların ataklarını rahatça engelleyebilirsin. Tabii dediğin gibi soğunkanlılıkta önemli.

coldman41

coldman41

Üye

kardeşime sonuna kadar katılıyorum bende 8 senedir taekwon-do yapıyorum siyah kusak 2.dan 2 sene sonra allh izin verirse 3. dan olucam aynı zamanda 3 senedir kick box yapıyorum :) bende body e gittim gerçekten çok yavaşladığımı fark ettim muay thai ben yapmadım ama gerçekten etkili olduğunu söylüyorlar :)

wade_flash.3

wade_flash.3

Üye

sokak dövüşünde saldırı odaklı olmak gerekir sözüne katılmıyorum. Savunma, saldırıdan her zaman ve her yerde daha önemlidir. Akıl ve refleksin üst seviyedeyse her türlü güçlü veya güçsüz insanların ataklarını rahatça engelleyebilirsin. Tabii dediğin gibi soğunkanlılıkta önemli.

Oncelikle sunu belirteyim; saldiri odakli olmalisin ancak bu savunma yapmamak anlamina gelmez :) savunmayi hizli yapmak gerekir, adim kacislari bloklar v.s... Dediğin şekil şu kardeşim; eğer ki bulunduğun dalda cok cok ustalasirsan tabi ki senden cok daha guclu insanları devirirsin, ama dediğim üzere savunma sanatında cok cok ustalasman gerek. Yıllar önce mma maclarından birinde zayıf cılız biri jujitsu dalının en usta adamlarından biri herkesi müsabakalarda yendi. :) ama cok usta idi bu dalda. Sora Taylandda Tayland boksu yani Muay Thai felan çıktı onlar da mma müsabakalarına katılmaya başladılar. Size önereceğim iki şey; Muay Thai ve turk güreşidir. :) çünkü sokakta yakın ve hızlı olursan kazanırsın. Dediğim üzere yine soğukkanlılık son derece önemli. :)

jackalmami

jackalmami

Üye
ben şunu demek istiyorum; iki insan düşünürsek, birisi savunma da birise de saldırı da uzman olsun. Savunma yapabilen insan öbürünü yer:D çünkü saldırıyı öyle yada böyle herkes yapabilir ama savunma yapabilmek için belirli becerilere sahip olmak gerekir. Hani derler ya; kavga da herzaman ilk hamleyi yapan kazanır diye. Ben buna katılmıyorum.çünkü ben kavgada hiçbir zaman ilk hamleyi yapmama rağmen genellikle kazandım. ilk hamleyi yapamıyorum(aşırı merhametli olduğumdan dolayı) ama bana bir hamle yapıldıktan sonra ister istemez kendimi savunuyorum. Reflekslerimin aşırı iyi olmasından dolayı da kolay kolay darbe almıyorum. Kendimden bildiğim içinde her zaman savunmayı saldırıdan üstün tutarım.

wade_flash.3

wade_flash.3

Üye
Olabilir. Şahsi görüşün senin, herkes aynı düşünecek diye bir kaide yok. :) benim şahsi fikrim de sokakta saldırı savunmadan önceliklidir. Kendimden biliyorum. :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...