Arkadaşlar bakarmısınz LÜTFEN BİR SORUM VAR

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
emreli01

emreli01

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar bakarmısınz LÜTFEN BİR SORUM VAR
arkadaşlar tlfnm c7 aldigimda anna yüklü idi sonradan kvkda güncelleme yaptirarak belle yüklendi bu herhangi bir formatta tekrar annaya dönermi ?? Ve 2. Sorum her hangibi paylaştiginz f1 yazilimi veya modifiyeli belle yükledikten sonra telefonu orjinaline döndürmem için format atmam yeterli olurmu yani orjinal belleye döndürmek için ??

Ayrintili bir cvp verirseniz çok sevinirim şimdiden teşekürler :)

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
evet formatla hack ve cfw den kurtulup orjinale dönebilirsin suiteden yazılımı yeniden yükle yapsan da olur.. Anna ya dönmek için sabit konularda downgrade var ordaki anlatımla yapabilirsin..

SilentOne

SilentOne

Üye
ama yazılım düşürmek içinde flash yapmayı iyi bilmen lazım biraz kasıntı bir olay

mirzasinan

mirzasinan

Üye
SilentOne

SilentOne

Üye
biliyorum kolay olmadıqını 2 saate pr 1.2 e anca ine bildim :D

emreli01

emreli01

Üye
    Konu Sahibi
modifiye bi yazılım yükledikten sonra Home tuşu + Kamera tuşu + Ses kısmı tuşu ve Telefonu Açma tuşu yapınca orjinal belleye döner yani demi ?

mirzasinan

mirzasinan

Üye
biliyorum kolay olmadıqını 2 saate pr 1.2 e anca ine bildim :D
emreliye söyledim SilentOne sana degil :D
sen gene iki saaatte halletmişşin benim yattığımda gece 4 tü :D oda skandinavda bıraktım:d:

emreli01

emreli01

Üye
    Konu Sahibi
???

SuaT6027

SuaT6027

Üye
modifiye bi yazılım yükledikten sonra Home tuşu + Kamera tuşu + Ses kısmı tuşu ve Telefonu Açma tuşu yapınca orjinal belleye döner yani demi ?

kesınlıkle hayır donmez.. modıfıyelı bır yazılım yukledıkten sonra yanı ır cfw attıktan sonra ancak tekrar flash ıslemıyle gerı orjınale donebılırsınız.. formatla olacak ısler degıl bunlar.. eger flash ısınde acemı ısenız kendınız denemeyın derım.. belleden annaya donmek konusundada aynı sey.. ancak flashla olur... formatla olmaz...

emreli01

emreli01

Üye
    Konu Sahibi
yaf arkadaşlar söle soram formdaki başka yazılımı yukledikten sonra orjinale *#7370# ile orjinal belleye dönermiyim :megafon:

ggokhan008

Üye

hayir kardes flash telefon ile atilmaz bilgisayardn phoenix progrmi ile atilir ve bi kac temel bilgi gerekir.., mesela ùst sùrùmden(belle) alt sùrùme(anna) donemezsin bunu yapablmek icin downgrade gerekir yani ilk yazilim a donmen gerekir..., o soyledigin tus kombinasyonu ile flash attigin yazilimin yalin haline donersin ....

Insallah anlatabilmisimdir

• Beğen
Tepkiler: emreli01
emreli01

emreli01

Üye
    Konu Sahibi
teşekredrm cvpn için fakat... flash işlemiyle derken hocam :hmmm

mirzasinan

mirzasinan

Üye

öyle degil :D nokia suite ile yeniden yükleyebilirsin veya orjinal fw flaşlarsın

yusuf_bey

yusuf_bey

Üye
kardeşim önce 1

telefona flash atmadığın sürece üzerindeki yazılım değişmez. Yani *#7380# ve ya kapalıyken tuşlara basarak hardformat atma ile üzerindeki yazılım silinmez. Yani annaya geri dönmez.
Ama şu var. Flash atılırken telefona 4 ana dosya flashlanır. Bunlar core, rofs2,rofs3 ve uda dosyalarıdır. Core ve rofs2 de olan dosyalar kalıcıdır, telefondan veya başka bi şekile silinmez. Format atsan dahi kalıcıdır. Ama rof3 ve uda içerisindeki dosyalar modlamalar vs ne varsa format atınca silinir. Mesela haritalar sosyal ve shazam gbi. Bunlar format atınca yada menüden kaldır diyerek silebileceğin dosyalardır ve bunlar uda ve rofs3 içindedir.(ama bildiğim kadarıylar rofs3 te bişey yok. Sadece versiyon bilgileri filan)

şimdi 2

telefona cfw yüklersen asla orjinal belleye tekrar dönemezsin. Ama cfw de ztn orjinal belle üzerinde eklemelerden oluşur. Bu durumda aslında ztn orjinal belle kullanıyor yada kullanmış olursun. Ama orjinalden kastın atıyorum telefonu alınca yüklü olan belle gibi bişeyden bahsediyorsan bunu format veya başka bi şekilde yapamazsın flash atmak dışında tam anlamiyla orjinale döndüremessin cihazı. Tabi flash atarken de navifirm den indirdiğin ve telefonunun product code ve rm koduyla aynı olan yazılım dosyalarını indırmiş olman gerekiyor. eğer tam anlamıyla orjinal istiyorsan bu dosyalar ile flas atman gerek.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Çünkü mobilden giriyorum ve telefondan yazmak çook uzun sürüyor. Tam 16 dk. Ayrıca mesaim den 16 dk. Sana gitti. Yararlı olabildiyse ne mutlu.

---------- Eklendi @ 00:07:59 ---------- Yazıldı @ 00:04:27 ----------

yani 2. Cevaba ek olarak; evet tam anlamıyla orjinale dönmek mümkün. Hatta eski versiyonlara bile. Pr1, anna ve belle Ama phoenix i iyi blmelisin tabi.

• Beğen
emreli01

emreli01

Üye
    Konu Sahibi
kardeşim önce 1

telefona flash atmadığın sürece üzerindeki yazılım değişmez. Yani *#7380# ve ya kapalıyken tuşlara basarak hardformat atma ile üzerindeki yazılım silinmez. Yani annaya geri dönmez.
Ama şu var. Flash atılırken telefona 4 ana dosya flashlanır. Bunlar core, rofs2,rofs3 ve uda dosyalarıdır. Core ve rofs2 de olan dosyalar kalıcıdır, telefondan veya başka bi şekile silinmez. Format atsan dahi kalıcıdır. Ama rof3 ve uda içerisindeki dosyalar modlamalar vs ne varsa format atınca silinir. Mesela haritalar sosyal ve shazam gbi. Bunlar format atınca yada menüden kaldır diyerek silebileceğin dosyalardır ve bunlar uda ve rofs3 içindedir.(ama bildiğim kadarıylar rofs3 te bişey yok. Sadece versiyon bilgileri filan)

şimdi 2

telefona cfw yüklersen asla orjinal belleye tekrar dönemezsin. Ama cfw de ztn orjinal belle üzerinde eklemelerden oluşur. Bu durumda aslında ztn orjinal belle kullanıyor yada kullanmış olursun. Ama orjinalden kastın atıyorum telefonu alınca yüklü olan belle gibi bişeyden bahsediyorsan bunu format veya başka bi şekilde yapamazsın flash atmak dışında tam anlamiyla orjinale döndüremessin cihazı. Tabi flash atarken de navifirm den indirdiğin ve telefonunun product code ve rm koduyla aynı olan yazılım dosyalarını indırmiş olman gerekiyor. eğer tam anlamıyla orjinal istiyorsan bu dosyalar ile flas atman gerek.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Çünkü mobilden giriyorum ve telefondan yazmak çook uzun sürüyor. Tam 16 dk. Ayrıca mesaim den 16 dk. Sana gitti. Yararlı olabildiyse ne mutlu.

---------- Eklendi @ 00:07:59 ---------- Yazıldı @ 00:04:27 ----------

yani 2. Cevaba ek olarak; evet tam anlamıyla orjinale dönmek mümkün. Hatta eski versiyonlara bile. Pr1, anna ve belle Ama phoenix i iyi blmelisin tabi.

hocam çok saol teşekür edrm yeterince yardımcı oldu kusura bakmayın arkadaşlar fazla bilgim olmadigi için kafa ağrıtmış olablrm :tşk::tşk:

emreli01

emreli01

Üye
    Konu Sahibi
hayir kardes flash telefon ile atilmaz bilgisayardn phoenix progrmi ile atilir ve bi kac temel bilgi gerekir.., mesela ùst sùrùmden(belle) alt sùrùme(anna) donemezsin bunu yapablmek icin downgrade gerekir yani ilk yazilim a donmen gerekir..., o soyledigin tus kombinasyonu ile flash attigin yazilimin yalin haline donersin ....

Insallah anlatabilmisimdir

:tşk:

yusuf_bey

yusuf_bey

Üye
teşekredrm cvpn için fakat... flash işlemiyle derken hocam :hmmm

ve flash islemi de bizim phoenix ile telefona yazılım yükleme işlemidir. Nokianın yazılım güncelleme olayının başka bir program ile yapılmasıdır. Ama bu islemin artısı bütün kontrolün bizde olmasıdır.

Şöyle düşün. Uçaklardaki otomatik plot gibi. Nokianın kendi güncelleme programı(nokia software updater) tamamen önceden kodlanmış ve bunu uygulayan bi yazılım. Yani otomatik pilot. Ve kontrnlu senin elinde olan ve tamamen senin komutlarına göre hareket eden uçağın kaptan pilotu sen :)

• Beğen
emreli01

emreli01

Üye
    Konu Sahibi

ve flash islemi de bizim phoenix ile telefona yazılım yükleme işlemidir. Nokianın yazılım güncelleme olayının başka bir program ile yapılmasıdır. Ama bu islemin artısı bütün kontrolün bizde olmasıdır.

Şöyle düşün. Uçaklardaki otomatik plot gibi. Nokianın kendi güncelleme programı(nokia software updater) tamamen önceden kodlanmış ve bunu uygulayan bi yazılım. Yani otomatik pilot. Ve kontrnlu senin elinde olan ve tamamen senin komutlarına göre hareket eden uçağın kaptan pilotu sen :)

evet pohnexle bi ara benm önceki tlfn olan n73 e ponexle yazılım yuklerken yarıdamı kaldı ne oldu tam bilmiyorum telefon bir daha açılmadi hiç açılmıyordu yani mecbur tlfcuya vermiştim artık o ne yaptı bilmiyorum yapmıştı .. o yüzden ponexle yazılım yüklemekten çekiniyorum ponexte dikkat edilmesi gerekenler nelerdir acaba ..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt