arkadaşlar Anakart alacam YARDIMCI olurmusnz

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
emreli01

emreli01

Üye
    Konu Sahibi
hocam rem ve işlemci aynı fakat anakart olarak gigabyte 870A-usb3l yi aldım nasıl :)

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
ıyı etmıssın hocam.... Guzel anakarttır...
Hadı hayırlı olsun....
Montajı yaparsın artık :oke:

yarın yenı sıstemle ılgılı goruslerını belırtırsın :oke:

ama powerı unutma power sıstemın kalbıdır...
Power teklemeye baslarsa sıstemın halı harap :D

haa bırde ramı xmp mod ayarlayabılır mısın ?
Neyse sıstemı kur orasını konusuruz..
4. Cekırdek acmayı felan anlatırım ben :oke:

- - - Eklendi - - -

hocam bu arada montaj sırasında ıslemcıye cok dıkkat et..
Pın lerı cok hassastır..
Kolayca yamulup kırılabılıyorlar...
Cok dıkkatlı ol..
Islemcı fanını takarken araya termal macun surmeyı unutma...
Bırde ıslemcı fanını takarken cok bastırma uzerıne ıslemcının soketınde ezılme felan olmasın..
Sakata gelmeyelım...

emreli01

emreli01

Üye
    Konu Sahibi
bilgisayarım eski sistemde iken baya bir geç açılıyordu kaç bilgisayarcıya sordum ettm hatta bi kaçı kasayı bizzat test etmesine ragmen harddiskten diyordu :D ama alakası yokmus bu parçalar takılınca düzeldi ve gayet güzel oldu ve %25 işi baya işime yaradı hocam hatırlatma için tşekürler :)
ben bu 4 çekirdege çevirme işini sordum bizim burda yasak dedi ve sağlıklı olmuyor dedi ewt sistemde 4.çekirdek açılır ama bizde yasak dedi sizin bu konuda ne kadar bilginz var ve zararı oluyormu veya yararı ?
ve parça takımını orda hallettim kasayıda götürmüştüm :) bilgi için yinede saol

- - - Eklendi - - -

ve ayriyeten power sblyide sordum 350 dedim sıkıntı olurmu dedm olmaz bişe dediler bilginize çümkü bayadır bu powerle kullanıyorum hiç sorun yaşamadım çok şükür

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
power konusunda sunu soylıyeyım..
350 watt sısteme yeter merak etme..
Ancak kalıtelı ve guzel bır powersa ömürluk kullan.. Orda sıkıntı yok.

Ama peak power kullanıyorsun yanı 400 yazıyor ama 350 watt verebılıyor....
Ekran kartın 110watt
ıslemcın 95watt
anakartın ve dıyer parcalarda toplamda 75 watt kadar kullanır..
Sana yapar 280watt yeter tabıkı ama 350 yazıyor dıye kesın 350 vermez guvenme dıyorum ben :oke: benım basıma geldı.
300 watt powerım vardı
sıstemın toplam ıhtıyacı 200 watt bıle degıldı ancak anakartım bozuldu dengesız akım yuzunden...

Cekırdek acma olayının hıcbır zararı yok ustelık %25 performans + sı var...
Ama bunu vatan bılgısayardakı elemanlar yapmaz yapamaz onlara yasak...

Kasayı goturup orda motajlamayla ıyı etmıssınız..
Hayırlı olsun :oke:

bırkac sey ogrenmem gerekıyor sıstem ıle ılgılı...
Cpu-z programını yukleyıp memory kısmının resmını alıp buraya eklermısın bırseye bakmalıyım.

- - - Eklendi - - -

ha bırde eskı anakartı ıslemcıyı ramı gerı aldınız degıl mı ?

emreli01

emreli01

Üye
    Konu Sahibi
aldım tabi hocam benm kafama su takıldı sizin bana önerdiginz anakart mı iyi bumu vatandakiler bana bu anakarta çok ii dedi usb 3 destekli ve sata 3 dedi hangi bilgisayarcıya sorsan sana kesinlikle bunu önerirdi dedi ama bende sahsen bunu isteim

- - - Eklendi - - -

hocam şöyle birşey yapsak teamwiwör müydü neydi onla bilgisayrı kullanıp siz yapmazmsnz yoksa biosstan mı yapılıyor

- - - Eklendi - - -

ve bu arada hocam bana windows 7 32 bit ve 64 bit paket halinde cd ye yükleniyordu hatta tüm paket versionlarıı olan bir link vereblrmsn ben bir bilgisayarcıdan o cd yi almıştım fakat geri verdik tüm sürümler vardi ve yükledikten sonra ayriyeten crackle ugrasmıyordun kendinden cracliydi eger öyle link varsa özellikle torrent linki olursa ii olur ben 32 bit büykledim 4 gb rami görmüyorda tam o yuzden ve ram tek parca 4 gb tı eski kasadan cıkan 1 gb ramide taksam bi yararı olurmu yoksa böyle kalsın mı sorularım biraz cok oldu ama k.bakma ve ben o memory kısmında resim alma işi nasıl oluyor :hmmm

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
yok bıostan degıl... Cpu-z programını yukleyın. Ben pc ye gecınce pm atayım teamwiewer acarız...
Anakart tabıkı daha ıyı...
ben 300 lıra olsun dıye yazdm.. Da sanırsam o kart ucuzlamıs once daha pahalıydı benım yazdıgımdan 30 lıra kadar....
Neyse ıyı etmıssın o anakartı almakla....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...