Anakart & Işlemci Alacağım Tavsiyelerinizi Bekliyorum...

Sponsorlu Bağlantılar

nike7

nike7

Üye
    Konu Sahibi
Anakart & Işlemci Alacağım Tavsiyelerinizi Bekliyorum...
4 5 ay kadar önce anakart ile birlikte işlemcim bozuldu. Mart'ta aldığım anakart mayısta bozuldu ve vatan kullanıcı hatası diye geri gönderdi. Tekrar aynı anakarttan almak istiyorum fakat tekrar aynı problem olmasından korkuyorum açıkçası.

Kafamdan geçen anakart modeli msı 970A-G46
işlemci olarak iki tane beliriyor:
1. si amd fx 8350
2.si amd fx 8320

Büyük olasılıkla yine vatandan alıcam sorum şu iki işlemci arasın da ki fark fiyat farkına değer mi ? Anakart tavsiye alabilirim fiyat yukarı çıkmadıkça. PC de ki diğer parçalar sağlam işlemci ve anakartı değiştirmem pc'yi açmama mani olur mu? Birde Hyper T4 soğutucu var bu işlemcilere uyar mı daha hiç kullanmadım ?

PC sistem özellikleri:
Nvidia 9800GT
Zeppelin 6 Gb 1333 Ghz ddr3 ram
500 yada 550 watt güç kaynağı ( markasını tam hatırlamıyorum )
Samsung 1T harddisk 7200 rpm
Eski anakart ve işlemcim sırası ile msı 970A-g46 işlemci Amd phenom II x6 1090t idi sadece anakart ve işlemci alacam, bunları değiştirmek sistemde problem yaratırmı format atmam yahut başka birşey yapmamı gerektirir mi ? Biraz fazla sorum oldu ama bayram sonrası almayı düşünüyorum o yüzdün kusura bakmayın. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:

darkmaster

darkmaster

Üye
970 chipset ler sorunlu diyorlar özellikle ısınma problemleri çok oluyormuş, kullanmadım yakın çevremde kullanan da yok sadece genel konuşmalar bu yönde, yapacağınız işlemlere göre değişir tabiki ama 8320 yeterli bir işlemci genel olarak her ne kadar amd yi beğenmesem de 8320 iyidir.

nike7

nike7

Üye
    Konu Sahibi
Anakart olarak tavsiye edeceğiniz bir model ürün var mı ? Oyun ve film ağırlıklı olacak pc ekran kartı ve ram'i de bi müddet sonra değiştirecem. Fiyat/performans açısından amd ama yakın özelliklerdeki intel ürünleri fiyat olarak direk yukarı çekiyor.

darkmaster

darkmaster

Üye

özellikle sabertooth tavsiye edebilirim kullanıcıları çok memnun. anakartı oldukça kaliteli almak çok önemli. 8320 işlemci oldukça yeterli yapacağınız işlemler için.

nike7

nike7

Üye
    Konu Sahibi
Sabertooth güzelmiş fiyatı gibi :D 200'ü aşmıcak şekilde anakart bakıyorum, asus olabilir micro atx diye düşünmemiştim onu birde çift pcı express desteklemediği için. İşlemci o kadar fark etmiyorsa o kadar parayı yabana dökmenin bi anlamı yok o halde :)

darkmaster

darkmaster

Üye
o zaman işlemcinin üzerinden artan parayı da anakarta aktarman şahsi fikrim. tekrar tekrar söylemekten hoşlanmıyorum ama anakart çok önemli hatta bilgisayarın en önemli parçasıdır.

birde bu kartlara bak istersen ha bire asus öneriyorum çünkü şu sıralar en çok güvendiğim marka asus, msi da kendini baya düzeltti diyorlar ama emin değilim :) yalnız bu kartlar sli desteklemiyor sadece cf destekli.

nike7

nike7

Üye
    Konu Sahibi
Bencede asus çok daha iyi msi dan :) 2'si arasında ki fark nedir ?

darkmaster

darkmaster

Üye
sli ile 1 den fazla nvidia ekran kartını birbirine bağlayıp yüksek performans alabiliyorsunuz. cf de ise birden fazla amd ekran kartını bağlıyorsunuz. zaten birden fazla ekran kartı alıp sli yada cf yapmayı düşünmüyorsanız bir problem teşkil etmez sizin için.

nike7

nike7

Üye
    Konu Sahibi
Ben ilerleyen zamanlarda sapphire 7850 O.c almayı düşünüyorum 1 kesin 2.yide yetmezse alabilirim. Nvidia düşünmüyorum ekran kartındaBu şekilde donanımı değiştirmem bilgisayarı açışımda sorun çıkartırmı yada donanımsal olarak uyuşmazlık olabilir mi ?

darkmaster

darkmaster

Üye
tamam o zaman bu anakart sıkıntı çıkartmaz size. ekran kartı ve anakart gibi donanım değişikliği sonrasında temiz bir format her zaman en iyisidir hatta muhakkak format atılması gerektiğini savunurum.

nike7

nike7

Üye
    Konu Sahibi
O zaman sadece C ye format atıp işin içinden sıyırayım :) Anakart olarak

b

bunu düşünüyorum. Araştırıp yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.

darkmaster

darkmaster

Üye
Rica ederim. aynen öyle windowsun kurulu olduğu birime format atmanız kafi. anakart güzel kullanışlı hayırlı uğurlu olsun şimdiden güle güle kullanmanız dileği ile.

nike7

nike7

Üye
    Konu Sahibi
Çok sağolun tekrardan. 1-2 haftaya kadar alıcam umarım. İyi günler...

• Beğen
Tepkiler: darkmaster

Üst Alt