Uygulama arka planda çalışan uygulamaları engelleme programı lazım

Sponsorlu Bağlantılar

sansari

Üye
herkes kendince bir yorum yapmış ama bazıları gereksiz görerek sacma bir fikirde bulunmuşlar gördümki, cünkü android sistemde tüm uygulamaları sonlantırmak sistemem zarar vermez sadece yedekleme uygulaması kapatırsan android sistem yeniden başlar yani resetlemiş gibi yeniden pin şifresi istediğini yerden aktifleşir bunun için o uygulama hariç birde sanırım varsayılan giriş uygulaması bunu uygulama sonlandırma programı ile göremzsiniz ama sistemin kendi ayarlar bölümünde görebilirsiniz.. şimdi olay şu ki sistemde calışan bir iki uygulama haric tüm görünen calışan uygulamaları kapatabilirsini sorun olmaz. ayrıca ram boşalır ve daha rahat calışır telefon, ama sorunumuz şu ki sürekli bazı uygulamalrın çalışmasından da kaynaklanan bir cok uygulamanın calışmasını normal pc üzerinde yaptığımız gibi tamamen engellemek nasıl mümkün. bazı programlar öne sürüldü denediğimde yeterli olmadığını gördüm bunlardan sürekli kullandığım Aadvenced task killer bununla sürekli uygulama sonlandırma yaparak ram da boş alan kazanıyorum ama isteiğimiz bu değil sistem acıldığında uygulamalaın calışmaması bunun için neler yapıla bilir bunu araştırıyorum. cünkü şöylede bir sorunumuz varki market gibi internet desdekli uygulamalrda sistemde internet aktif olduğunda yada kendi kendilerini sürekli calışan uygulamalar vardır bunlar bazı durumda aorun yaratır , şöyleki internet bağlantısı başladığında bütün bu uygulamaalr veri akışı yapacaktır bu durumda sistem yavaşlayacak diğer bir yandan ücretsiz kullanacağım uygulama var bunu kullanmak icin interneti actığımda diğer uygulamalarında devreye girmesi benim bağlantı ücretinin gitmesine neden olacaktır bu gibi durumları ve sistemi rahatlatmak adına sitemde gereksiz istek dışı calışan uygulamaalrı tamamen sonlandırmak tabiki son derece önemli ve faydalı.. buna göre kesin cözümlerini bilgili arkadaşlardan bekliyoruz..

Bildiğim kadarıyla sizi bilgilendireyim. Şimdi eğer siz telefona bir program yüklüyorsanız ki, gerekli olduğu için yüklüyorsunuzdur ve bu programın şhtiyacı olduğu zaman da yatağından doğrulup görevinin başına gitmesi lazımdır. Yani freeze (dondurmak falan hepsi hikaye... Zaten donduracağın programı niye telefonunda tutuyorsun ki, yer ve yatak işgal etsin. Önce mantığı anlamak lazım, mesela siz bir ezan programı kullanıyorsanız, bu programla siz günde 5 vakit ezan okuyacak bir imam tayin ettiniz demektir. Şimdi bu program, arada kalkıp vakit gelmiş mi diye saati kontrol edecek, bunu da sen adamı odaya kilitlersen görevini nasıl yapsın demi ya... Zaten android sistemi, belirli bir süre sonra hafızayı ve pil tüketimi en aza indirmek için telefonunuzun sistemini optimize eder, hafızayı boşaltır, çok gerekli olmayan programları yedek hafızaya iteler. Fakat bunu yaparken de, sistemi sürekli denetim altında tutar, maksat aksaklık olmasın, varsın biraz hafızayı kazıyalım birazda pilden tüketelim. Örneğin telefonun başına bir hal geldiğinde Android bundan çok çekinir ve onun için önemli olan veri kurtarmak ve "ohh iyiki varsın android" dedirtmektir, hayatımız boyunca bir kere de olsa. İşte bu yüzden gmail ile çalışan veri yedekleme ve sync programları telefonun entegre ve kanallarında, ram odalarında sık sık dolaşırlar, bu kadar sık dolaşınca eh haliyle acıkırlar ve pil mutfağında ki enerji içeceklerinden birer yudumcuk almadan edemezler.

Benim öyle özel bilgilerim falan yoktur, veriler falan çok önemli değil, 300-400 TL lik cihazla ben çok sık otobüslerde radyo, müzik dinler, sık sık ta oyunlar oynarım, bazende şöyle sağa sola telefon melefon açarım diyorsan, telefonda gmail hesabı falan açma, veri yedekleme olayına girme, sync yapma...

Dur dur daha bitmedi, yani özetle, eğer telefona yüklemişsen nice programlar bunlar çalışıp didinecekler, bu normaldir. "E kardeşim ama sürekli de etrafta koşuşturup durmasınlar ama yani" diyorsan yükle "FAST REBOOT PRO" yu telefonun ışıkları söndüğünde, oda fişini çeksin tüm programların... Merak etme programlarına ihtiyacın olduğunda onlar yine hemen senin yanında beliriveriyorlar, işin bittiğinde "FAST" yine onları götürüp uyutuyor.
 


freeksk1912

Üye
aynı konudan bende müzdaribim, ve hala anlamıyorum yapcagı iş bu kadar basit olan bi program neden yok ve ya neden biz bulamakta zorlanıyoruz... ya arkadasım ben istediğim zaman program çalışcak ben istemediğim zaman çalışmayacak bu kadar basit.. örnek veriyorum mesela whatsapp evdeyken wifiyle giriyorum. dışarı cıktıgımda int. baketim yok kapatcam çalışmayacak.. ramdan yemiycek. telefonuma googlenin MAPS programını kurdum. programı actım baktım beğendim. çıkış yaptım ama hala o çalışmaya devam ediyor. çalışan uygulamalardan kapatıyorum kendiliğinden bi süre sonra çalışmaya devam ediyor.. sırf bu yüzden beğendiğim bi uygulamayı kaldırmak zorunda kaldım. bunun gibi bi çok uygulama sayabilirim.. şu telefonda en sinir oldugum RAM meselesi. piyasadaki programlar yok ramdde çalışan uygulamaları temizliyomuşta hepsi yalan dolan. şöyle istediğim şekilde harbi bi program karşıma cıkmadı ona üzülüyorum.
 
mcnpl4

mcnpl4

Üye
Ram konusuna takılmayın ama kötü yanı dediğin gibi internet azsa kendi kendine harcayabiliyor istemediğin uygulamalar

- - - Eklendi - - -

Ama istediğin uygulamanın internet bağlantısını kesebilecegin uygulama vardı adını hatırlamıyorum
 


Üst Alt