Araştırma Yapıyorum. Üst Seviye Bir Oyun Kasası Topluyorum. Yardım ve Tavsiye Lütfen Maxiciler..

Sponsorlu Bağlantılar

Rich4arD

Rich4arD

Üye
    Konu Sahibi
Herşeyi ayarladım.
Sadece Anakart konusunda kararsız kaldım.
Son çıkan sistem budur.
Hayırlısıyla 1 hafta yada en geç 2 hafta içerisinde alıyorum.

Son yorumları merak ediyorum.
Acaba değişmesi gereken parçalar var mıdır?

Anakart

İşlemci

Ekran Kartı

Ramler

HDD

Kasa+Power (650 Watt 80 Plus)

ve Son olarak Monitör

Tam uyumlu hepsi olmuş mu?

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
en başta anakart değişecek.. p67 anakartlar eskide kaldı artık. şuan en iyisi z68 chipset. z68 chipsetli anakartlara bakın.
sonrasında asusun gtx560 modeli güzel kart ancak o fiyata gtx560 Ti modeli satılırken o kart alınmaz...

ayrıca kasa seçimine birşey diyemem zevk meselesi ama power 650 watt olsada 4 kanala bölünmüş bir gücü var.
en azınca 2 kanallı bir power alın
veya aerocool un strike x 600watt 80+ plus bronz powerını seçin. tek kanal 12 volt çıkışı + bir yöndür.

Rich4arD

Rich4arD

Üye
    Konu Sahibi
en başta anakart değişecek.. p67 anakartlar eskide kaldı artık. şuan en iyisi z68 chipset. z68 chipsetli anakartlara bakın.
sonrasında asusun gtx560 modeli güzel kart ancak o fiyata gtx560 Ti modeli satılırken o kart alınmaz...

ayrıca kasa seçimine birşey diyemem zevk meselesi ama power 650 watt olsada 4 kanala bölünmüş bir gücü var.
en azınca 2 kanallı bir power alın
veya aerocool un strike x 600watt 80+ plus bronz powerını seçin. tek kanal 12 volt çıkışı + bir yöndür.
Anakartı ben de biliyorum ama arada 100 120 TL fark oynuyor ne gerek var?
P67 kötü mü sanki?
İllahki Z68 mi olmalı?
Şöyle söyliyim.
Eğer param çakışırsa Z68 alırım ha eğer çakışmazsa kısar P67 alırım yeter onu demek istiyorum.
Ama power konusunu bi açarsan çok makbule geçer şu power kanalları mıdır nedir hiçbir bilgim yok.
Örneğin 4 yollu olsa benim gösterdiğim kasada. Öyle olsa nolur diğer senin söylediğin şekil olsa ne olur?
Farkları neler?
Yani o yolları kanalları anlamadım?
Bi açar mısın?
Ama ekran kartında kararlıyım.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye

Anakartı ben de biliyorum ama arada 100 120 TL fark oynuyor ne gerek var?
P67 kötü mü sanki?
İllahki Z68 mi olmalı?
Şöyle söyliyim.
Eğer param çakışırsa Z68 alırım ha eğer çakışmazsa kısar P67 alırım yeter onu demek istiyorum.
Ama power konusunu bi açarsan çok makbule geçer şu power kanalları mıdır nedir hiçbir bilgim yok.
Örneğin 4 yollu olsa benim gösterdiğim kasada. Öyle olsa nolur diğer senin söylediğin şekil olsa ne olur?
Farkları neler?
Yani o yolları kanalları anlamadım?
Bi açar mısın?
Ama ekran kartında kararlıyım.

iyi ekran kartınında kararlıysan :oke: anakart tmm p67 al.

şimdi power mevzusunda
4 kanal 12v çıkışı var 12v kanalından vereceği gücü 4 e bölüyor
toplam 12 kanalından 500 watt güç verebiliyorsa 4 e böl 125 watt yapar... aslında böyle degilde basit olarak böyle anlatayım..
güç bölünmesini daha cok v1v2 e verirler v3v4 daha az alır yani tam 125watt degli :) kolay hesap öyle :d:
normal olarak v1 v2 kanallarını ekran kartı işlemci ve anakart kullanır. v3 v4 kanallarını diyer doanımlara ayırmış olurlar..
o kasadaki powerın kanal yapısını bilmiyorum v1 v2 kanalına bütün yüküde vermiş olabilirler mesela...

tek kanal 12v çıkışı olursa tüm güç ordadır butun donanımlar ordan güç alır. en sağlıklısıdır...

şuan benim powerım high power element 500w 2 tane 12v kanalı var. işlemci. ekran kartı. anakart ve diyer doanımların hepsi 1. kanala bağlı.
2. kanalda 1 tek anakartın 24 pin baglantısından 2 kablo baglantısı içeriyor... yani anlıcagın bütün yük v1 kanalında ve ben güçlü bir ekran kartı almaktan korkuyorum... yetmicek diye.... ama bağlantıları değiştiricem 1-2 ufak hile ile az çok elektrik bilgim işe yarar :)

ayrıca ekran kartı bilgilerinde yazan power degeri ortalama bir kullanım degeridir %100 yük altında orda yazan güç degerini aşabiliyor kartlar :oke:
senin seçtiğin ekran kartı max 220watt çeken bir kart :oke:

çok mu yazdım ne.. :hmmm

----------Eklendi @ 00:52:06 ---------- Yazıldı @ 00:49:46 ----------

o kasadaki powerın kanal yapısına bir bakayım bulabilirsem olurmu olmazmı nasıl bir power yorum yaparım daha sonra :oke:

Rich4arD

Rich4arD

Üye
    Konu Sahibi
O kasadaki power hakkında bilgi bulabilirsen eğer iyiyse alıcam değilse kasa ayrı power ayrı fiyat uygunsa tek kanal alayım değil mi?

capadent

Üye
Yaklaşık olarak 2000 TL ile 2500,2600 TL arası bi fiyatta üst seviye oyun bilgisayarı toparlamak istiyorum ben bi kaç gündür araştırıyorum.
Şunları çıkardım .

Ekran kartında ve Anakartta kararsız kaldım diğerleri çok iyi diye düşünüyorum.
Hertürlü yardım ve tavsiye bekliyorum.
Komple de değiştirebiliriz sistemi.
Ekran kartını biraz araştırabildim bütçeme uygun çok iyi bir ekran kartı bu.
Neyse lafı fazla uzatmaya gerek yok.
Yorumlarınızı bekliyorum..

harddiski depo olarak kullan.işletim sistemi için soliddisk al.çok hız farkı var.ben deki pc soliddiskli gerçekten çok hızlı

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
harddiski depo olarak kullan.işletim sistemi için soliddisk al.çok hız farkı var.ben deki pc soliddiskli gerçekten çok hızlı
1tb harddisk fiyatın 60 gb ssd satılıyor şu sıralar bi hayli pahalı.
çok hızlı evet kesinlikle alınması gerekiyor ama işte arkadaşın bütçe bu kadar..

powera baktımda kanal yapısıyla ilgili birşey bulamadım...
ama kötü demiyorum tabiki kaliteli ve güzel power :oke:
bence fiyatı fazla sanki kasanın ?

Rich4arD

Rich4arD

Üye
    Konu Sahibi
Bütçem ek olarak SSD ye yetmiyor. Eğer yetseydi tabiiki de alırdım. Sağol tavsiyen için.
Son çıkardığım sistem hakkında yorum yapabilir misin?

1tb harddisk fiyatın 60 gb ssd satılıyor şu sıralar bi hayli pahalı.
çok hızlı evet kesinlikle alınması gerekiyor ama işte arkadaşın bütçe bu kadar..

powera baktımda kanal yapısıyla ilgili birşey bulamadım...
ama kötü demiyorum tabiki kaliteli ve güzel power :oke:
bence fiyatı fazla sanki kasanın ?
Kasa fiyatı power ile birlikte düşündüğümde uygun geliyor bana.
Yalnız şimdi power konusunda kararsız kaldım..

----------Eklendi @ 11:20:52 ---------- Yazıldı @ 11:18:06 ----------

Kasanın üstünde verilen power bu işte.

Şu power konusunu da halledersek eğer çok sevinicem.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
bana sorarsanız. kasa ve powerı ayrı alın.
600watt 80 plus bronz 600 watt gücün tamamını 12 volt kanalından verebiliyor. :oke:
yorumda bir kişi hd6870 crossfire olarak kullanıyormuş :) hayli güçlü bir power 2 tane 6870 min 300watt güç ister :oke:

kasa olarak bunu alın derim şık sağlam ve kullanışlı :oke:
eğer seffaf yan kapağa takılıyorsanız dark kasalarda en boy aynıdır yan seffaf kapak ayrı olarak satılıyor alıp takabilirsiniz :oke:

birde kasa DH edition olma sebiyle ayrıyeten 1 tane daha 12 cm fan var..

toplam 300 lira yapıyor.

justice4ewer

Üye
Eğer bu kasayı almayı düşünürsem

veya alırsam.
Ayriyetten işlemci soğutucusu da almam gerekiyor.
Hangi kasayı alırsam alayım yine de işlemci soğutucusu almam gerekiyor.
Bu kasaya

Bu işlemci soğutucusu sığar mı içine? Nasıl anlarız?

veya bu kasaya?

Nasıl anlayabiliriz?

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Eğer bu kasayı almayı düşünürsem

veya alırsam.
Ayriyetten işlemci soğutucusu da almam gerekiyor.
Hangi kasayı alırsam alayım yine de işlemci soğutucusu almam gerekiyor.
Bu kasaya

Bu işlemci soğutucusu sığar mı içine? Nasıl anlarız?

veya bu kasaya?

Nasıl anlayabiliriz?
seçtiğiniz soğutucunun yüksekliği 16cm. anakart üzerine takılmasıyla beraber işlemci üzerinden yüksekliği yaklaşık olarak 16.5 cm yüksekliğe ulaşır.

1. yazdıgınız kasanın yüksekliği 19.7 cm yazılmış ancak kasanın yan kapagında bulunan fan nedeiyle 2cm kadar alan daralıyor yanı 17.7 cm ye düşüyor. anakartın kasaya montajı sonrası 0.5 civarında bir kayıp daha olacaktır. ayrıca kasanın yüksekliğine diyer kapagın arkasındaki boşluk dahil mi bilmiyorum. kısaca seçtiğiniz sogutucu o kasaya sığmayacaktır :oke:

2. yazdıgınız kasa için bir yorum yapamicam en boy yukseklik bilgileri yazmıyor...

venom yerine bu soğutucuya bakın derim. venomdan daha alçak 15.5 cm ve daha sessiz. venomun ses seviyesi 28. desibele kadar cıkabiliyor. bu sogutucu ise 20 desibel...

ayrıca başarılı bir üründür. venomdan aşagı kalır yanı yok :oke:

kasa olarak dark orion DH edition kasaya bakın derim :oke:

justice4ewer

Üye

seçtiğiniz soğutucunun yüksekliği 16cm. anakart üzerine takılmasıyla beraber işlemci üzerinden yüksekliği yaklaşık olarak 16.5 cm yüksekliğe ulaşır.

1. yazdıgınız kasanın yüksekliği 19.7 cm yazılmış ancak kasanın yan kapagında bulunan fan nedeiyle 2cm kadar alan daralıyor yanı 17.7 cm ye düşüyor. anakartın kasaya montajı sonrası 0.5 civarında bir kayıp daha olacaktır. ayrıca kasanın yüksekliğine diyer kapagın arkasındaki boşluk dahil mi bilmiyorum. kısaca seçtiğiniz sogutucu o kasaya sığmayacaktır :oke:

2. yazdıgınız kasa için bir yorum yapamicam en boy yukseklik bilgileri yazmıyor...

venom yerine bu soğutucuya bakın derim. venomdan daha alçak 15.5 cm ve daha sessiz. venomun ses seviyesi 28. desibele kadar cıkabiliyor. bu sogutucu ise 20 desibel...

Sizin gösterdiğiniz de çok iyi fakat 100 TL herneyse ama Ramlere çarparmı diye merak ediyoruz birde.
Ramlerle çakışır mı?

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Sizin gösterdiğiniz de çok iyi fakat 100 TL herneyse ama Ramlere çarparmı diye merak ediyoruz birde.
Ramlerle çakışır mı?
anakartınızın yapısınada bağlı.
ancak birçok kullanıcının yorumuna bakılırsa 1. slotu engelliyormuş...
ama şunu söyleyeyım bu tür sogutucuların hemen hepsi 1. slotu engeller.
benim sogutucumda 1. slotu engelliyor. zar zor taktım. rame degiyor ama bir sıkıntı yok :)
benim sogutucum AKASA ak-968 x4

Rich4arD

Rich4arD

Üye
    Konu Sahibi

anakartınızın yapısınada bağlı.
ancak birçok kullanıcının yorumuna bakılırsa 1. slotu engelliyormuş...
ama şunu söyleyeyım bu tür sogutucuların hemen hepsi 1. slotu engeller.
benim sogutucumda 1. slotu engelliyor. zar zor taktım. rame degiyor ama bir sıkıntı yok :)
benim sogutucum AKASA ak-968 x4
Benim anakartı biliyorsun.

Sence ramlerle çakışma olur mu? Senin gösterdiğin soğutucuyu takarsam?

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye

Benim anakartı biliyorsun.

Sence ramlerle çakışma olur mu? Senin gösterdiğin soğutucuyu takarsam?
evet engelleyecektir ram slotunu veya 2 slotu birden.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
resimlerde ufak tefek gorunuyor olabilir.
ama bu sogutucular ıntelın veya amdnın orjınal sogutucularına göre devasa boyutlarda :oke:
aşagıdaki 2 resimde genel olarak 1. slotu engelliyor...

bu resimde ise 2 slot birden engelliyor

bu resimde ise 2. slotu tam olarak engellememesine rağmen sogutuculu ram oldugu için 1 slota zaten sıgmıyor. 2. slotada ramın sogutucusu sıgmasına engel oluyor.

----------Eklendi @ 15:32:12 ---------- Yazıldı @ 15:30:59 ----------

sızın anakartla beraber kullananları araştırın sorun sıgıyormu sıgmıyormu kaç slot engelliyor :oke:

capadent

Üye

bence i serisi işlemciler için extra bir soğutucuya gerek yok.çünkü önceki işlemciler gibi ısınmıyor.benim i3 işlemcinin orjinal çok ufak bir fanı var sıcaklık 20-25 derecelerde geziyor.ayrıca fan çok sessiz.ilk etapta kendi soğutucusunu kullan sorun yaşarsan ki sanmıyorum o zaman farklı bir soğutucu düşünebilirsin.o kadar büyük bir soğutucu fazla yer kaplayarak kendisi de ısı artırabilir.benim fikrim bu.doğruluğu tartışılabilir.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
bence i serisi işlemciler için extra bir soğutucuya gerek yok.çünkü önceki işlemciler gibi ısınmıyor.benim i3 işlemcinin orjinal çok ufak bir fanı var sıcaklık 20-25 derecelerde geziyor.ayrıca fan çok sessiz.ilk etapta kendi soğutucusunu kullan sorun yaşarsan ki sanmıyorum o zaman farklı bir soğutucu düşünebilirsin.o kadar büyük bir soğutucu fazla yer kaplayarak kendisi de ısı artırabilir.benim fikrim bu.doğruluğu tartışılabilir.

sogutucuyu yetersız dıye almıyoruzkı zaten..
Amaç yapılan overclock sonrası sıcaklık sorunu...
4.5 ghz de stok fan ımkansız yetmıcektır....

PRO_ChAsEr

Üye
Bende bundan anakart olarak sizce nasıl???
MSI BİG BANG Marshal