Araştırma sonuçlarına göre Android'in en büyük rakibi WP7!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kedi Yavrusu

Üye
    Konu Sahibi
Araştırma sonuçlarına göre Android'in en büyük rakibi WP7!
Android çıktığı günden beri büyük bir hızla büyümeye devam ediyor. Şu an her ne kadar piyasada lider konumda olsa da Microsoft, "Mango" güncellemesiyle WP7'ye de ivme kazandıracağa benziyor.

Özellikle son birkaç yıldır Google'ın Android mobil işletim sistemi kullanıcıların en çok ilgi duyduğu isim oldu. Bununla birlikte pek çok mobil aygıt üreticisi de ürünlerinde Android kullanmaya başladılar.

Microsoft ise Windows Phone 7'yi 2010 yılında yayınladı ancak oldukça az sayıda kullanıcı tarafından tercih edildi.
Ancak NPD Group tarafından yapılan yeni bir araştırma Android'in hala en çok
tercih edilen mobil işletim sistemi olmasına karşın en büyük rakibinin Windows Phone 7 olduğunu gösteriyor.

Araştırma sonuçlarına göre mevcut mobil aygıt sahipleri ya da satın almak isteyenlerin yüzde 44'ü Windows Phone 7'li bir cihaz düşünüyor. Aicrosoft, Windows Phone 7 "Mango" güncellemesini kısa bir süre içinde yayınlamayı düşünüyor. Hem bu güncelleme hem de WP7'li Nokia'ların çıkmasıyla birlikte piyasadaki payı oldukça yükseleceğe benziyor.

Lenneth

Üye
Nokia wp7 kullanmaya baslayinca butun Nokia cilar wp7'ci oldu :zuhaha:

• Beğen
Tepkiler: Favorite ve ~N.A.W.Y~
y n s c n

y n s c n

Üye
Türkiyede tutulmuyor pek..

Şehriyar

Şehriyar

Üye
ne dıyelım ıyı olan kazansın.. bzde onu kullanalım..

Wp7 nın androıdı gecebılmesı ıcın donanımı guclu telefonlar tarafından dagıtılması gerekır bence.. cunku gordugunuz gıbı galaxy s 3te 2 ghz 4 cekırdek ıslemcı olacak 1.5 ram olacak.. nokıa yı azcık tanıdıysam hayatta boyle bır donanım kullanmaz..

mkemalynd

mkemalynd

Üye
2 3 yıl daha android kullanıcısıyım sonrasina bakarız :)

Uruloki

Uruloki

Üye
bakalım microsoft böylesine hızlı gelirse google arama motorluğu yapmaya devam edebilir ki hele win8 in yaptığı fena atlama ile her şey değişebilir

berkcombil

Üye
Windows'un bilgisayar sektöründe hakimiyetinin herkes tarafından bilinmesi,akıllı telefon hakkında pek bilgi sahibi olmayanlarıda windowslu telefon alması konusunda bir referans oluyor,durum bu bence:oke:Eğer Apple her sene tek telefon yerine daha geniş bir kesime hitap edebilecek pekçok model çıkarırsa iOS burada daha çok ön plana çıkar.

mkemalynd

mkemalynd

Üye
Windows'un bilgisayar sektöründe hakimiyetinin herkes tarafından bilinmesi,akıllı telefon hakkında pek bilgi sahibi olmayanlarıda windowslu telefon alması konusunda bir referans oluyor,durum bu bence:oke:Eğer Apple her sene tek telefon yerine daha geniş bir kesime hitap edebilecek pekçok model çıkarırsa iOS burada daha çok ön plana çıkar.
Adam hakkı beyler. Dağılın! :)

PriZm

PriZm

Üye
Android Vs İos :)

WP7 her ikisinede kafa tutamaz:)

Kedi Yavrusu

Üye
    Konu Sahibi
en basitinden uygulama çokluğu:)ama sen şimdi pc de çalışan programlar teldede çalışacak diyeceksin o ayrı ben ona pek inanmıyorum:|
Pc'de çalışan oyun tablet ve mobilde çalışacak denmedigi için ben inanıyorum. Aplikasyonlar üçünde de çalışır ne de olsa. Mesela 2gb'lık facebook uygulaması olacak değil ya. Bu arada iOS'tan dahi fazla uygulama olabilir. Olacak demiyorum olabilir diyorum. Üç kesime de (pc, tablet, telefon) hitap eden bir market çünkü windows market.

PriZm

PriZm

Üye
Pc'de çalışan oyun tablet ve mobilde çalışacak denmedigi için ben inanıyorum. Aplikasyonlar üçünde de çalışır ne de olsa. Mesela 2gb'lık facebook uygulaması olacak değil ya. Bu arada iOS'tan dahi fazla uygulama olabilir. Olacak demiyorum olabilir diyorum. Üç kesime de (pc, tablet, telefon) hitap eden bir market çünkü windows market.

senin dediğin gibide olabilir WP7 Nokia lara geldiğinde karşılaştırma yaparız.

WP7 kapalı kaynak olursa uygulamalar yavaş yavaş çoğalacaktır

Favorite

Favorite

Üye
İos yıllardır kendini kanıtlamış sistemi oturmuş ve alıcılrını hayran bırakan işletim sistemi android arkasında dev gibi googlenin desteğiyle yolunu sürdüren işletim sistemi wp7'nin veya wp8'in neyi var onu pek çözemedim.

Uruloki

Uruloki

Üye
dunyada en cok kullanilan isletim sistemi ne windows bunun yeni surumu ne win8 hatta tanitildiginda millet sok oldu bir gunde marketinden 500bin indirme yapildi aton islemci ile ve 1 gb ram ile gayet iyi calisabiliyor ise bak intel mobil islemci pazarina girdi ve win8 arm destekli ve bir ornek samsung un win8 li tableti 4 gb ram e sahip ve intel medfield ile calisiyor eger yeterli olmazsa 4 cekirdek islemciler 2012de mobil pazarda mesela nvidia kal-el ve ekliyorum tanitimdan not pc-tablet-mobil anlamda en entegre sistem ve tabletler ve pc ler ayni oyunlari ve programlari calistirabilecek deniyor simdi basa donelim minimum sistem ihtiyacina bakalim atom islemci ve 1 gb ram sgs2 de nasilbir donanimvar ve ya yeni gelecek modellerde yeni eko sisteme hosgeldiniz sayin maxicep uyeleri stephen elop in surekli dedigi ucuncu eko sistem basladi bile intel meegi isine bu islencileri uretmek icin girdi su an icin microsofta mecburuz ve bir kac sene sonra yazfiklarimi gelin bir daha okuyun ve elinizdeko cihazlara bakin misal oyunlar nasil caliscak diyorsunuz degil mi pc de grafikleriyle oynuyorsunuz cozunurluk dusuyorsunuz degil mi ve bunu nvidia kal-el e sahip 2 gb ran li bir telefonda dusunun super bir guc artik kin ister asphalti novayi degil mi microsoft da steve ballmer ile cok sey degisti ve cok saglam geliyorlar isteyen win8 in gelistirici surumunu indirsin baksin ve microsoft sunu garantisinide veriyor dunyada kullanimoranim %96 civarinda e o zaman kimne yapsin android i ios u degil mi biraz dusunun bu yazdiklarim hakkinda sizde anliyacaksiniz

----------Eklendi @ 22:41:59 ---------- Yazıldı @ 22:33:24 ----------

ve dev gibi google he guldurme beni pc in de hangi isletim sistemini kullaniyorsun android mi dev gibi google he su arama motoru olan ve arama motorlugunu birakip nereye el attiysa eline yüzüne bulaştıram google he yuh artık

• Beğen
Tepkiler: ~N.A.W.Y~
Favorite

Favorite

Üye
Pc de kullandığım işletim sistemini ne yapacaksın telefon farklı pc farklı bilgisayarımda var 2.4 x 4 işlemci telefonumda var 800 mhz işlemci bu telefonda ben xp yi nasıl düşüne bilirim sonra telefonlarda wp7 tam manasıyla xp gibi çalışacaksa telefonumuzdaki işlemci bilgisayar işlemcisi gibi yüksek olmalı eğer yok tam anlamıyla değilde telefonun kapasitesine göre çalışacaksa ne anladım bu işten birde bilgisayar gibi çalışacaksa en az 1.6 işlemci lazım oda 2500 tl mi olur fiyatı yoksa 3000 tl mi olur bilinmez fiyatı öyle yüksek olacaksa zaten kullanıcıyı memnun etmez benim telefonum 680 tl çok memnunum işimi fazlasıyla görüyor.

Ayrıca google derken şu an aramayı hangi arama motorundan yapıyorsun aceba:hmmm Birda ram dan felan bahsetmişsin ram dediğin şey geçici bellek benim bilgisayarımda 512 ram vardı şu an 4 gb ram var arasında hiç bir değişiklik yok hız olarak sen işlemciden bahset önemli olan şey işlemci+ekran kartı bunlar iyi ise tamamdır iyi değilse cep telefonundaki xp gibi olur.

Son olarak bende Autocat bilgisayar programı var onu telefonda wp7 de kullanabilecekmiyim.

Lenneth

Üye
dunyada en cok kullanilan isletim sistemi ne windows bunun yeni surumu ne win8 hatta tanitildiginda millet sok oldu bir gunde marketinden 500bin indirme yapildi aton islemci ile ve 1 gb ram ile gayet iyi calisabiliyor ise bak intel mobil islemci pazarina girdi ve win8 arm destekli ve bir ornek samsung un win8 li tableti 4 gb ram e sahip ve intel medfield ile calisiyor eger yeterli olmazsa 4 cekirdek islemciler 2012de mobil pazarda mesela nvidia kal-el ve ekliyorum tanitimdan not pc-tablet-mobil anlamda en entegre sistem ve tabletler ve pc ler ayni oyunlari ve programlari calistirabilecek deniyor simdi basa donelim minimum sistem ihtiyacina bakalim atom islemci ve 1 gb ram sgs2 de nasilbir donanimvar ve ya yeni gelecek modellerde yeni eko sisteme hosgeldiniz sayin maxicep uyeleri stephen elop in surekli dedigi ucuncu eko sistem basladi bile intel meegi isine bu islencileri uretmek icin girdi su an icin microsofta mecburuz ve bir kac sene sonra yazfiklarimi gelin bir daha okuyun ve elinizdeko cihazlara bakin misal oyunlar nasil caliscak diyorsunuz degil mi pc de grafikleriyle oynuyorsunuz cozunurluk dusuyorsunuz degil mi ve bunu nvidia kal-el e sahip 2 gb ran li bir telefonda dusunun super bir guc artik kin ister asphalti novayi degil mi microsoft da steve ballmer ile cok sey degisti ve cok saglam geliyorlar isteyen win8 in gelistirici surumunu indirsin baksin ve microsoft sunu garantisinide veriyor dunyada kullanimoranim %96 civarinda e o zaman kimne yapsin android i ios u degil mi biraz dusunun bu yazdiklarim hakkinda sizde anliyacaksiniz

----------Eklendi @ 22:41:59 ---------- Yazıldı @ 22:33:24 ----------

ve dev gibi google he guldurme beni pc in de hangi isletim sistemini kullaniyorsun android mi dev gibi google he su arama motoru olan ve arama motorlugunu birakip nereye el attiysa eline yüzüne bulaştıram google he yuh artık

3 yılda Nokia'yı deviren, Apple'ın büyümesini durduran, Windows Phone'u piyasadan silen Google başarısız diyorsan daha senin yazdıklarını okumam ;)

• Beğen
Tepkiler: ~N.A.W.Y~ ve Favorite
Şehriyar

Şehriyar

Üye
Tartışmaya hiç gerek yok arkadaşlar bekleyelim görelim hangisi iyiyse onu kullanırız..

Aramızda Apple,Microsoft yada Google dan hisse sahibi olan yoksa o sistemleri savunmanıza gerekte yoktur tercih meselesi isteyen istediğini kullansın..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt