Apple'dan Jailbreak Açıklaması

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
    Konu Sahibi
Apple'dan Jailbreak Açıklaması
evasi0n ile iOS 6.x'nin üretici dışında üçüncü şahısların cihaz üzerinde önemli değişiklikler yapabilmesinin yolu açılmasıyla birlikte Apple cephesinden resmi bir uyarı geldi. Özellikle Amerika'da bu işlemin legal olmadığını kanıtlamak uzun süredir uğraş veren Cupertino'lu teknoloji devi, yayınladığı açıklama ile kullanıcıları uyardı.
iOS'in iPhone, iPad ve iPod Touch'ın en stabil şekilde çalışabilmesi için özel olarak tasarlandığını hatırlatan Apple, yetkisiz modifikasyonların iOS üzerinde aşağıdaki sorunlar başta olmak üzere, birçok soruna sebep olabileceğinin altını çizdi.

1. Kararsızlık: Cihaz ya da uygulamalar, beklenmeyen anda kapanabilir, donabilir ya da ri kaybına sebep olabilir.
  2. Güvenlik Zaafları: Üçüncü kişiler, cihaz üzerindeki kişisel bilgilere ulaşabilir, cihaza zarar verebilir, cihazın bağlı olduğu kablosuz ağa saldırabilir.
  3. Daha Kısa Ömrü: Yetkisiz modifikasyonlar, cihaz pillerinin çevrimlerini daha hızlı tüketip kısa sürede ciddi performans kaybına sebep olur.
  4. Sağlıksız Ses ve Data Transferi: Beklenmedik şekilde çağrı sonlanması, daha yavaş veri transfer hızları ya da konum verilerinde ciddi sapmalar meydana gelebilir.
  5. Yerleşik Uygulamaların ve Servislerin Çalışmasında Bozulma: Sesli Mesaj, Hava Durumu ve Borsa gibi yerleşik servisler, çalışmayabilir. Ayrıca diğer 3.parti yazılımların Apple Push Notifications üzerinden aldıkları bildirimlerin kullanıcıya iletilmesinde sıkıntı yaşanabilir. Benzer sıkıntılar iCloud ve Exchange hesapları gibi sürekli eşzamanlı kalması gereken hesapların çalışmasında aksama meydana gelebilir.
  6. Sistem Güncellemelerinden Mahrum Kalma: Yetkisiz modifikasyonlar, iOS'de ve cihaz üzerinde kalıcı zarara sebep olması halinde, cihazlar Apple'ın gelecek sistem güncellemelerinden faydalanamaz.

Apple, bu sorunların yanı sıra iOS üzerine yapılacak herhangi bir yetkisiz modifikasyonun, Apple ve son kullanıcı arasındaki lisans anlaşmasına aykırı olduğunu ve firmanın tek taraflı olarak iPhone, iPad ve iPod Touch'a servis kısıtlaması yapabilme hakkını sahip olduğunun hatırlattı.

Alıntıdır.

Türe

Türe

Üye
Göz korkutmak için yapıldığı çok belli. :zzz: Apple'dan korksaydık iPhone almazdık gülüm. :pro:

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
    Konu Sahibi
aynen öyle hiç bir sorun çıkmaz :)

Türe

Türe

Üye
Al bak oynatma listemdekilere :D

PriZm

PriZm

Üye
Çok Tırstık.

aleranol

aleranol

Üye
Komik bir uyarı :ehe

MaxipmaN

Üye
saçma

Seglopsi

Seglopsi

Üye
:hmmm apple aciklama yaptigina gore daha kimse jailbreak yapmaz herhalde :D.

sizde yapmayin jailbreak, hatta silin. apple kiziyor sonra :ehe

pRime.

pRime.

Üye
bana göre bu uyarıların asıl amacı oyun ve uygulama şirketlerini tatmin etmek. çünkü bu işten en zararlı çıkanlar onlar. bilgilendirme amaçlı olarak bu uyarıların gereksizliğine değinmek istiyorum:

1. modifikasyon yapacak olan kişi zaten sistemin kararsızlaşabileceğini bilir. jailbreak işlemi kullanıcıyı önceden uyarır. jailbreak yapan birisinin yaptığı işlemin sorunlara yol açabileceğini bilmemesi için bilinçsiz olarak hareket ediyor olması gerekir.

2. linux dışında hiçbir işletim sisteminde güvende değilsiniz. bunun sadece virüs olmasına gerek yok. apple başta olmak üzere yüklenen her sosyal ağ uygulaması her mesajlaşma uygulaması, kısaca üyelik isteyen hemen hemen her uygulama rehberlerimizi ve bilgilerimizi kendi serverlarıyla zaten senkronize ediyor ve bunları her gün kullanıyoruz. asıl güvenlik sorunu budur bana göre. bunun dışında daha apple'ıma jailbreak yaptım, virüs girdi diyen bir insanoğlu daha görmedim ben.

3. şarj düşmesi jailbreak ile cihaza yüklenen tweak'lere bağlı bir şey. eğer sistemi yoracak düzeyde ağır modifikasyonlar (arayüz değiştirmek gibi) yapılıyorsa şarjın buna bağlı olarak düşmesi de göze alınmış demektir. dediğim gibi böyle uyarıları dikkate almak için tamamiyle bilinçsiz olmak lazım.

4. sağlıksız ses data transferinin olması için cihazdaki çekirdek uygulamaların ve/veya modüllerin bozulmuş olması lazım. jailbreak aşırı modifikasyon harici bunların hiçbirine müdahale etmez. üçüncü parti uygulamalarda böyle bir sorun varsa

5. böyle bir şeyin olması için o servislere doğrudan müdahale eden tweaklerin yüklenmiş olması lazım ki bunu yapan kişilerin olduğunu sanmıyorum. ios'un servisleri güzel. ben şahsen çok aşırı modifikasyonlar da denedim cihazı bir kaç kez bozulmaktan kurtardım ama bahsedilen servisler her zaman sorunsuz olarak çalıştı.

6. jailbreak yapacak insan yazılımını güncellemez. eski sürüme belki döner ama güncellemez.

sonuç olarak her maddede bahsettiğim bilinçsiz olma duruma geliyoruz. bu uyarılar jailbreak yapmak isteyip aşırı tırsan kişileri belki etkiler. jailbreak bir öcü değil, bir geliştirme ortamıdır. apple'ın sürekli olarak jailbreak tweaklerini kopyalayıp güncelleme olarak yayınlamasının sebebi de yazılımı daha ileri götürecek kapasiteye sahip insanların apple'da bulunmamasından ileri gelir.

• Beğen
Tepkiler: Oğuzhan
MrExpert

MrExpert

Üye
App storedenin gelirinin yarısı apple alıyor hem kendi hemde yapımcı şirketler için ...

Symbianize

Symbianize

Üye
Çok korktuk Apple kardeş

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...