Apple vs. Android

Sponsorlu Bağlantılar

İ phone mu Android mi , Neden

• İ phone

Kullanılan: 6 14.0%
  • Android

Kullanılan: 32 74.4%
  • Windows phone

Kullanılan: 5 11.6%

• Kullanılan toplam oy
    43

IchigoKurosaki

IchigoKurosaki

Üye
iphone 5 aşağısında bi 4s var halen güncelleme alan oda 4 sene önce çıkmış bir cihaz, hangi android cihaz 4 sene destek almış? destek almışta kasmamış.
verdikleri destekle whatsappi facebooku kaldiracaklarsa kalsin oyle destek

• Beğen
Tepkiler: sacid589
Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
konu bir kere yanlış android bir işletim sistemi ken apple bir şirket eğer en son iphone vs Android amiral gemileriden (note 4,z3,g3,m8,mx4pro,oneplus one) birisi olsaydı anlardım ama android ücretsiz ve açık kaynaklı olduğu için ucuz telefonlar da android olarak çıkıyor eğer sırf işletim sistemleri olarak düşünürsek bence android 5 ile android ios a fark attı ve eğer donanımlara bakarsak (en güçlü apple cihazı ipad air 2 ) yine android amiral gemilerin neredeyse hepsi daha güçlü sırf ram miktarları ile bile hesaplanabilir (çünkü aranızda bazıları apple fazla ram ullanamıoy r 4çekirdeğe falan ihtiiyacı yok falan falan zırvalıyacak ama ram gerekiyor iphone 6 aynı anda safariden 6 sekmeyi zor açarken kendi kişiel telefonum bile 20 sayfa falan açabiliyorum (appleda da açılıyor ama 6 dan sonra tekrar yükleme yapıyor yani ramde tutmuyor)
iphone 5 aşağısında bi 4s var halen güncelleme alan oda 4 sene önce çıkmış bir cihaz, hangi android cihaz 4 sene destek almış? destek almışta kasmamış.
iphone 4s 2011 ekimde çıkmış bir cihaz yani 2 yıl 3 ay falan olmuş nere 4 yıl ve nexus 4 gibi bir cihazın olduğundan haberin var mı android M yi alması bekleniyor ve android 5 i almış durum ve yılı geçti ve kasmıyor

0MG90

0MG90

Üye
Kasmıyor lafını geçin. İlk çıkan amiral gemilerin şu an durumu nasıl? G Optimus, Xperia Z, hadi S1 i geçtim S3? Hepsi stabil mi çalışıyor? Galaxy Alpha çıkalı kaç ay oldu üretimini durdurdular. Yazık değil mi alanlara? 4 yıl desteğe gelirsek iPad 2'im var cihaz iOS4 ile çıktı 2011 yılında ve son olarak iOS8'i aldı. Kasıyor mu, evet bazen kasıyor ama hala her oyunu açıyor. Steve Jobs'tan sonra iOS stabilitesinin içine ettiler. Buna iOS6 ve 7 farkından bakabilirsiniz. Adam yaşasaydı böyle olur muydu tartışılır.

Ve bu konunun Android Genel de açılması hata.

• Beğen
Tepkiler: lazye
darkmaster

darkmaster

Üye
konu bir kere yanlış android bir işletim sistemi ken apple bir şirket eğer en son iphone vs Android amiral gemileriden (note 4,z3,g3,m8,mx4pro,oneplus one) birisi olsaydı anlardım ama android ücretsiz ve açık kaynaklı olduğu için ucuz telefonlar da android olarak çıkıyor eğer sırf işletim sistemleri olarak düşünürsek bence android 5 ile android ios a fark attı ve eğer donanımlara bakarsak (en güçlü apple cihazı ipad air 2 ) yine android amiral gemilerin neredeyse hepsi daha güçlü sırf ram miktarları ile bile hesaplanabilir (çünkü aranızda bazıları apple fazla ram ullanamıoy r 4çekirdeğe falan ihtiiyacı yok falan falan zırvalıyacak ama ram gerekiyor iphone 6 aynı anda safariden 6 sekmeyi zor açarken kendi kişiel telefonum bile 20 sayfa falan açabiliyorum (appleda da açılıyor ama 6 dan sonra tekrar yükleme yapıyor yani ramde tutmuyor)

iphone 4s 2011 ekimde çıkmış bir cihaz yani 2 yıl 3 ay falan olmuş nere 4 yıl ve nexus 4 gibi bir cihazın olduğundan haberin var mı android M yi alması bekleniyor ve android 5 i almış durum ve yılı geçti ve kasmıyor
3 yıl 3 ay olmasın o 2015 deyiz biz :) şimdiye kadar safaride hiç 6 sekme açma ihtiyacı duymamıştım şimdi denedim hatta senin verdiğin sayıyı ikiye katlayıp 12 sekme açtım yeniden yükleme yapmadı hiç birini. ve de dediğin düşük özelliklerle iphone yüksek özellikli android telefonlardan daha hızlı çalışıyor.
buyrun video yeterli gelir size
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
verdikleri destekle whatsappi facebooku kaldiracaklarsa kalsin oyle destek
hangi facebook la whatsapp ı kaldırmışlar nerede kaldırmışlar kim kaldırmış, asıl önemli soru kaldırmışlar madem ben nasıl kullanabiliyorum bunları :)

Son düzenleme:
IchigoKurosaki

IchigoKurosaki

Üye
3 yıl 3 ay olmasın o 2015 deyiz biz :) şimdiye kadar safaride hiç 6 sekme açma ihtiyacı duymamıştım şimdi denedim hatta senin verdiğin sayıyı ikiye katlayıp 12 sekme açtım yeniden yükleme yapmadı hiç birini. ve de dediğin düşük özelliklerle iphone yüksek özellikli android telefonlardan daha hızlı çalışıyor.

hangi facebook la whatsapp ı kaldırmışlar nerede kaldırmışlar kim kaldırmış, asıl önemli soru kaldırmışlar madem ben nasıl kullanabiliyorum bunları :)
iOS 7'nin ilk ciktigi zaman. iPhone 3GS kullaniyorum ve facebook whatsapp guncellemelerini iOS 7 ve ustune cektiler. Bu sistemi 6 senedir kullaniyorum dostum ben :)

• Beğen
Tepkiler: xmustx
Serhan

Serhan

Üye
ios ile android imi karşılaştırıyorsunuz ? :( :(

ios ile android imi karşılaştırıyorsunuz ? :(

• Beğen
Tepkiler: darkmaster ve IchigoKurosaki

furkey

Üye
Android i bir telefonla yaftalama. Firmalar yavaş yavaş kendini düzeltiyor zaten. Güncelleme alınca iphone lar da kasıyor. İphone 5 de şimdiden fps dusmeleri mevcut.

darkmaster

darkmaster

Üye
iOS 7'nin ilk ciktigi zaman. iPhone 3GS kullaniyorum ve facebook whatsapp guncellemelerini iOS 7 ve ustune cektiler. Bu sistemi 6 senedir kullaniyorum dostum ben :)
e iyide androidde de android 4 veya 5 üstü diye çıkan uygulamaları 2.x kullanıcıları nasıl yükliyecek? bu dediğinin sadece apple a özgü bir durum olduğunu mu sanıyorsun :) ayrıyetten bahsettiğin bu olay apple ı ilgilendiren bir durum değil uygulama geliştiricisinden kaynaklanan bir durum bu konuda apple ve ürünlerini suçlama durumu biraz değişik oluyor :)
Android i bir telefonla yaftalama. Firmalar yavaş yavaş kendini düzeltiyor zaten. Güncelleme alınca iphone lar da kasıyor. İphone 5 de şimdiden fps dusmeleri mevcut.
bir telefonla yaftalamıyorum, video da 2 adet farklı yapımcıdan olan 2014 senesinin amiral gemisi telefonları var, ip5 kullanan arkadaşlarımdan gördüğüm kadarıyla şu an için sıkıntısı yok gibi memnun değilim diyende fazla yok memnun olmayanlarda batarya konusunda şikayetçiler ki doğru bataryası çok vasat ip5 in. ha firmaların kendini düzeltmesiyle alakalı bir durumda değil bu aslında. ne zaman android gerçek bir işletim sistemi olup kendi kodlama dilini geliştirir o zaman android düzelir. mobil işletim sistemleri içinde kendi kodlama sistemi olamayan tek işletim sistemi android farkındamısınız bilmiyorum. bb nin bile kendine özgü bir kodlama dili var.

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye

önemli olan oyun ve uygulamnalarda akıcı olması arkadaşımın daha 3 hafta önce aldığı iphone 6sı var gta sa oynayayım dedim arada 1 snlik takılmalar oldu üstelik gafikler ve vies distance ortalardeyken biraz ama uygulama açılış hızları güzel bunu sebebinin iphonedan değil iosdan olduğunu düşünüyorum

darkmaster

darkmaster

Üye
önemli olan oyun ve uygulamnalarda akıcı olması arkadaşımın daha 3 hafta önce aldığı iphone 6sı var gta sa oynayayım dedim arada 1 snlik takılmalar oldu üstelik gafikler ve vies distance ortalardeyken biraz ama uygulama açılış hızları güzel bunu sebebinin iphonedan değil iosdan olduğunu düşünüyorum
gta yı bilmiyorum oynamadım hiç iphone da ama nova 3 olsun infinityblade olsun hiç takılma yaşamadım şu ana kadar. arkadaşın jailbreak yapıp telefonun ayarlarıyla oynamış olabilir mi acaba.

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
gta yı bilmiyorum oynamadım hiç iphone da ama nova 3 olsun infinityblade olsun hiç takılma yaşamadım şu ana kadar. arkadaşın jailbreak yapıp telefonun ayarlarıyla oynamış olabilir mi acaba.
hayır olamaz ben sordum yapacak mısın diye yok dedi kendisi tanıdığımdan beri en son iphoneu kullanıyor nova 3 ü ben note 2 almadan 2-3 ay önce çıkmıştı sanınırım bi 1 1.5 sene geçti diyebiliyorum onda kasmaması lazım ama oyun 3.36 gb boyutuyla bir ara telefonumda baya yer kaplamıştı

furkey

Üye
e iyide androidde de android 4 veya 5 üstü diye çıkan uygulamaları 2.x kullanıcıları nasıl yükliyecek? bu dediğinin sadece apple a özgü bir durum olduğunu mu sanıyorsun :) ayrıyetten bahsettiğin bu olay apple ı ilgilendiren bir durum değil uygulama geliştiricisinden kaynaklanan bir durum bu konuda apple ve ürünlerini suçlama durumu biraz değişik oluyor :)

bir telefonla yaftalamıyorum, video da 2 adet farklı yapımcıdan olan 2014 senesinin amiral gemisi telefonları var, ip5 kullanan arkadaşlarımdan gördüğüm kadarıyla şu an için sıkıntısı yok gibi memnun değilim diyende fazla yok memnun olmayanlarda batarya konusunda şikayetçiler ki doğru bataryası çok vasat ip5 in. ha firmaların kendini düzeltmesiyle alakalı bir durumda değil bu aslında. ne zaman android gerçek bir işletim sistemi olup kendi kodlama dilini geliştirir o zaman android düzelir. mobil işletim sistemleri içinde kendi kodlama sistemi olamayan tek işletim sistemi android farkındamısınız bilmiyorum. bb nin bile kendine özgü bir kodlama dili var.
hic bir sistemin kendi dili yok hocam. Sadece ustune kurulan cekirdekler farkli. Dalvik olayi simdiye kadar sikintiliydi eyvallah ama google duzeltmeye calisiyor ART olayi ile ve ben umutluyum bu isin geleceginden.

IchigoKurosaki

IchigoKurosaki

Üye

Build.prop edit ve apk indirerek cok rahat kullaniliyor. Su an her android cihazda whatsapp kullanilabiliyor. Bence de senin cehaletinin payi var.
jailbreak telefonu daha islevsel hale getiriyor ayar bozma olayi tamamiyle senin gibi amatörlerin becerememesinden kaynaklaniyor. Gta'yi oynayamazsin zaten $6.99 :)

darkmaster

darkmaster

Üye
hic bir sistemin kendi dili yok hocam. Sadece ustune kurulan cekirdekler farkli. Dalvik olayi simdiye kadar sikintiliydi eyvallah ama google duzeltmeye calisiyor ART olayi ile ve ben umutluyum bu isin geleceginden.
hiç bir sistemin kendi dili yok derken, apple xcode programlama aracı ve dili, microsoft visual studio ve visual c# ı firefox os bile uygulama geliştiricileri için kendi python kütüphanelerini ve parçacıklarını yayımladı yapmayın artık.

furkey

Üye
hiç bir sistemin kendi dili yok derken, apple xcode programlama aracı ve dili, microsoft visual studio ve visual c# ı firefox os bile uygulama geliştiricileri için kendi python kütüphanelerini ve parçacıklarını yayımladı yapmayın artık.
xcode ozgun bir sey degil, visual studio sadece bir compiler, c# ile isletim sistemi yazilamaz, python ile de isletim sistemi yazilamaz. Zaten her sistemin (android dahil) kendi kutuphaneleri vardir. Yani yaptigimiz birsey yok sadece abartmayalim diyorum.

Sen simdi android in java ile filan yazildigina da inaniyorsundur...

Tartisma acmamak adina son noktayi soyle koyuyorum: android in hatasi 30 yil oncesinin sistemini degistirmeden kullanma girisimi, ve artik hatasini farketti duzeltmeye calisiyor.Duzgun bir adimdir, desteklerim. Apple in her zaman stabilitesine hayran kalmisimdir ancak bu bir tercih meselesidir, standart kullaniciya yeterken bana yetmiyor. Benim icin hayranliktan ziyade tatminkarlik onemlidir ve bu konuda android in alternatifi yok. Aslinda her sey onceliklerini siralayip ona gore oncelik belirlemekte. Sadece iOs ile android arasinda secim yaparken degil android dunyasindan alinacak telefonlarda da boyle olmali.

Selametle...

lazye

lazye

Üye
Ne olursa olsun küfür etmemelisiniz

• Beğen
Tepkiler: darkmaster
Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Forum uslubunu bozan arkadaşlara gerekli uyarıları yapmama gerek yok sanırım. Burası bir forum öncelikle kullandığınız kelimelere dikkat etmenizi bir kez daha hatırlatırım. Umarım bundan sonra daha dikkatli olursunuz.

Forum muhtaçlara yardım vakfı değil bilgi ve becerilerin ahlak ve nizama uygun çerçevede paylaşıldığı yerdir. Ve bu kuralara uyan üyeler ile bugüne kadar gelmiş bundan sonra da böyle devam etmeyi ilke edinmiştir.

Saygılarımla.

IchigoKurosaki

IchigoKurosaki

Üye
Kisacasi her iki sistemin de kendine has ozellikler var. Ben ikisini de tercih ediyorum :D

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
android bir işletim sistemi ve donanım telefonu üreten firmaya kalmış applela karşılaştıracağınıza örn iphone 6 la htc one m8 falan karşılaştırın
çünkü ben iphoneların şarjı az gidiyor diyeceğim bazıları yeni nesil iphonelarda böyle bir durum artık yok diyecek bazılar şarjı 1 gün dayanmayan android telefonlar var diyecek .Veya ben android daha iyi çünkü en donanıma sahip olduğunda oyun için daha iyi diyeceğim bazılar 2 çekirdekli android telefonlar var rami 512 mblk cihazlar da var falan falan veya iphone un metal kasaasından dolayı iphonelar daha iyi desem birisi çıkacak benim android kullananan telefonumda da metal kasa var daha dayanıklı daha hoş diyecek bu böyle gider yani işletim sistemleri karşılaştırırken aynı cihaz üzerinden karşılaştırın veya aynı donanım örn linux mü windows mu deseniz ikisinide aynı pc ye kurar bakarsınız ama iosla android veya windows phone karşılaştırmak çok yanlış

Takipçi Satın Al

Üst Alt