Apple, Samsung’dan 3 Milyar Dolar Daha İstiyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
    Konu Sahibi
Apple, Samsung’dan 3 Milyar Dolar Daha İstiyor
Samsung’a ABD’de açtığı patent davasını geçtiğimiz ay kazanan ve Güney Koreli elektronik üreticisinden bir milyar dolar tazminat kazanan Apple, iddialara göre yeni ve çok daha büyük bir tazminat peşinde.Apple-Samsung rekabeti hakkında neredeyse her gün yeni bir spekülasyon ortaya atılıyor. Bu spekülasyonların en son kaynağı ise Korea Times gazetesi. Birkaç gün önce yeni Galaxy S akıllı telefonunun sadece beş ay sonra tanıtılabileceğini öne süren Times, şimdi de geçtiğimiz ay Samsung’un bir milyar dolar tazminat ödemeye mahkum edilmesiyle sonuçlanan davaya bir yenisinin eklenebileceğini iddia etti.
Gazetenin en son haberine göre, Apple, en büyük rakibinden aldığı tazminat miktarını üç katına çıkarmayı amaçlıyor. Times’ın haberinde, Apple’ın patent hakkı ihlali nedeniyle Samsung’dan üç milyar dolar daha talep edeceği öne sürüldü.



‘APPLE MAHKEMEYE GİDECEK’
Times, Apple yetkililerinin geçtiğimiz ay sona eren davayı yöneten San Jose Federal Mahkemesi Yargıcı Lucy Koh’a başvurarak, Cuma günü görüşme talep ettiklerini öne sürdü. Görüşmede, Apple’ın Samsung’dan alacakları tazminatın üstüne üç milyar dolar daha ödenmesini isteyeceği iddia edildi.
Samsung’a üç milyar dolar daha tazminat ödetebilmek için, Apple’ın en son davada jürinin aldığı ‘kasıtlı patent hakkı ihlali’ kararına dayanacağı düşünülüyor. Samsung, jüri tarafından Apple’ın ihlal edildiğini öne sürdüğü altı patentten beşini ‘kasıtlı olarak ihlal ettiği’ gerekçesiyle suçlu bulunmuştu. Kısaca, jüri, Samsung’un Apple’a ait patentleri bilinçli olarak ihlal ettiği kanısına varmıştı.
Times, “Bu şarta dayanarak, Apple 21 Eylül’de mahkemede vereceği ifade de Yargıç Lucy Koh’tan alacakları tazminatın üç milyar doların üzerine çıkarılmasını isteyecek” ifadesini kullandı. Gazete bu bilgiyi, Apple’ın üst düzey bir yöneticisine dayandırdı.


TABLET SAVAŞLARINA DEVAM
San Jose Federal Mahkemese, 24 Ağustos günü Apple’ın suçlamalarını haklı bularak Samsung’u 1.05 milyar dolar tazminat ödemeye mahkum etmişti. Ödemesi gereken tazminatın yanı sıra, Samsung’un savaşması gereken diğer cepheler de kapanmış değil.
Yargıç Lucy Koh, Samsung’un Galaxy 10.1 Tablet bilgisayarının yasaklatılması için Apple tarafından yapılan başvurunun iptal edilmesi istemini reddetti. Yargıç Koh buna rağmen, görevsizlik kararı vererek cihazın kesin olarak yasaklanmasının önüne geçti.
Galaxy 10.1 tabletine Haziran ayında ABD’de üç aylık satış yasağı getirilmişti. Ancak geçtiğimiz ay sonuçlanan davada, jüri ihlal edildiği öne sürülen patentler arasından, Galaxy 10.1’i ilgilendiren D'889 patentinin ihlal edilmediğine karar verdi. Samsung, bunun üzerine geçici kararın kaldırılmasını istemişti.
ntvmsnbc

 


Anıl Umut

Emekli Yönetici
Apple'ın gözünü toprak da doyurmaz.
 
hidayet02

hidayet02

Üye
iPhone 5'den Edeceği Zararı Bu Şekilde Karşılayacak Desene:D
 
  • Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
maxirabit

maxirabit

Üye
Apple servetine,servet katıcak ozaman:D
 
RecepBerkA

RecepBerkA

Üye
Simdide 1 dolar seklinde gondersin :ehe
 
minoo

minoo

Üye
Simdide 1 dolar seklinde gondersin :ehe

Tam ben diyecektim. Samsung, Apple'a karşı kaybettiği o davada tazminatı bozuk para şeklinde kamyonların kasalarına yükleyerek gönderdiğini duydum ben. Nasıl bir intikamdır o öyle :ehe Çok zekice bulmuştum :D
 
Symbianize

Symbianize

Üye
Samsung iste hala cocuk :D
 
minoo

minoo

Üye
Samsung iste hala cocuk :D

Hayır bu yaptıkları çocukluk değil :hmmm
Samsung davalarında kendine göre haklıydı tabii ki. Bu yaptıkları intikam. "Öyle olmaz böyle olur" demenin eyleme dökülmüş hali :D
 
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
    Konu Sahibi


Hayır bu yaptıkları çocukluk değil :hmmm
Samsung davalarında kendine göre haklıydı tabii ki. Bu yaptıkları intikam. "Öyle olmaz böyle olur" demenin eyleme dökülmüş hali :D
Sen böyle deyince aklıma Temel'in şu fıkrası geldi;

Bir gün Temel bara gitmiş ve barmenden bira istemiş. Birasını bitirip hesabı sorunca barmen 26 lira demiş. Cebinden 26 tane metal 1 liraları çıkartıp barın üstüne üst üste koymuş. Tam barmen paraları alacakken bir hareket ile bütün parayı yere saçmış. Barmen küfrede küfrede toplamış paraları. Ertesi gün Temel aynı bara gelip olayı aynen tekrarlamış, paralar yere saçılmış. Üçüncü gün barmen arkasında badi gardı ile birlikte Temeli beklemiş. Temel gelip tekrar bir bira istemiş, bu sefer cebinden 50 liralık bir banknot çıkartmış. Buna çok sevinen barmen paranın üstünü 24 tane 1 liralık bozuk para olarak barın üstüne koymuş. Ufak bir kol hareketi ile de hepsini yere saçıp "Buyrun paranızın üstü" demiş. Temel hiç bozuntuya vermeden cebinden 2 lira çıkarıp yere atmış ve "Bir bira daha ver" demiş.
 
  • Beğen
Tepkiler: minoo
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt