Apple, klonlarına savaş açtı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Apple, klonlarına savaş açtı
Apple, gün geçtikçe artan klonlarından yana oldukça dertli ve bu konuda sıkı önlemler alıyor.



Apple, klonlarından oldukça rahatsız ve özellikle Çin'de yer alan Apple'ın ürettiği ürünlerin birebir kopyaları, şirketin canını oldukça sıkıyor bugünlerde.

Özellikle iPhone ürünlerinin birebir kopyalarına Çin'in her noktasında rastlamak mümkün. Bu nedenle Apple, klonlarına karşı savaşına önce bu ülkede başlıyor. Apple'ın CEO'su Steve Jobs, iPhone'un patentinin Apple'a ait olduğunu ve geçmişte şirketin yaşadığı olumsuz tecrübeler nedeniyle bundan sonra bu hakkını daha fazla savunacağını dile getirdi.

Apple'ın bu agresif görünen stratejisi genel olarak bakıldığında sonuç veriyor aslında. Apple, en son ürettiği ürünlerine eklediği özelliklerin kopyalanmasını elinden geldiği kadar zorlaştırmaya çalışıyor.

Ancak her şeye rağmen ortada bir gerçek var ki, o da Çin'in tam anlamıyla bir klon pazarı olması. Ürünlerin hemen hemen birebir kopyasını bulabileceğiniz Çin'de yer alan bu klonları gerçeklerinden ayırmak neredeyse imkansız.

Bu nedenle Apple, başta Çin olmak üzere bulunduğu tüm pazarlarda, klonlara karşı ciddi önlemler alıyor.
</B></STRONG></I></U>
 


DJ GENTLEMAN

DJ GENTLEMAN

Üye
haber için teşekkürler dostum en güncel teknoloji haberlerinde okumuştum
 
iskenlii

iskenlii

Üye
teşekürler bilgi için
 
Lion Heart

Lion Heart

Üye
çinlilerde az değil hani..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt