Apple'ın ürettiği son iPhone, iPhone 8 mi olacak?

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Apple'ın ürettiği son iPhone, iPhone 8 mi olacak?
Teknoloji dünyasının en önemli üreticilerinden olan Apple'ın, akıllı telefon pazarındaki aktivitesini sonlandırarak gözünü akıllı gözlük pazarına çevireceği düşünülüyor.



Akıllı cep telefonu pazarının mimarı olan ve pazarda devri yaratan iPhone 10. yıl dönümünü kutlarken, şirkete oldukça önemli gelir kapısı oldu. Daha önce Mark Zuckerberg gerçekleştirilen bir etkinlik kapsamında akıllı cep telefonu sektörünün sonuna gelindiğini ve firmaların farklı teknolojilere yöneleceğini duyurmuştu.

Firmanın popüler müzik çalar serisi iPod'da tıpkı böyle iPhone serisinin tanıtılmasıyla birlikte tozlu raflara kaldırılmış ve günümüzde kullanılmayacak bir hale gelmişti. Bu alanda iPhone serisini bitirecek olan teknolojinin ismi olarak ise arttırılmış gerçeklik alanının en önemli ismi olan akıllı gözlükler karşımıza çıkıyor. Yani akıllı gözlük piyasasının oldukça popüler bir hal aması ve akıllı telefon pazarını tarihe gömmesi bekleniliyor.

Teknoloji dünyasının büyük isimleri bu pazar için son sürat çalışmalarını sürdürürken, bu alana büyük yatırım yapan şirketler arasında Microsoft, Sony, Samsung, Google ve Facebook yer alıyor. Şimdilik sadece bilgisayar yada konsol oyuncuları tarafından tercih edilen VR ve AR gözlüklerin gittikçe boyutlarının küçülmesi ve günümüzde daha kolay kullanılabilir bir cihaz haline gelmesi bekleniliyor.

Glass gözlük pazarına en büyük yatırımı yapan isimler arasında Google yer alırken, firma bu pazarı Apple'a kaptırmamak için elini güçlendiriyor. Glass gözlüklerin önümüzdeki bir iki sene içerisinde kolayca kullanılabildiği an, iPhone serisinin ve diğer akıllı cep telefonu üreticilerinin yavaş yavaş bu pazarı sonlandıracağı düşünülüyor.

Sürekli olarak arka planda VR ve AR şirketleri satın alımı gerçekleştiren Apple, gelecekte glass gözlüklerin popüler bir hal almasına olumlu bakıyor. Şirketin ilk gözlük modelini 2018'in Eylül ayında piyasaya süreceği düşünülüyor.
Apple'ın ürettiği son iPhone, iPhone 8 mi olacak?
 


teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
Heyecan verici bir haber olmuş. Benim öngörüm bu kadar iyi değil bu yüzden ne desem bilemiyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra
lazye

lazye

Üye
Ben 1-2 sene içerisinde cep telefonlarının tarihe gömüleceğine inanmıyorum o kadar kolay değil bakınız Bilgisayarlar ne zaman icat edilmiş hala tarihe gömülemedi,cep telofonununda tarihe bu kadar çabuk gömüleceğine kesinlikle inanmıyorum eğer Apple sadece gözlük piyasasından devam edip telefon pazarından çekilirse kısa sürede o zaman anlar dünyanın kaç bucak olduğunu ...
 
  • Beğen
Tepkiler: phasan ve Buğra
Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Telefonun modası geçene kadar apple telefon üretir
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra ve teknolojibaronu
Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Akıllı telefonlar çok hızlı gelişti 5 yıl içinde nereden nereye geldi cihazlar.
Bir 5 yıl sonra nerelere gidebileceğini tahmin edemiyorum
 
AnemosTourkos

AnemosTourkos

Üye
Kendi bacağına sıkamaz gerekli geliri elde edemedikten sonra gelişim için gerekli masrafları belli bir süreye kadar idare edebilir insanlar henüz gözük teknolojisine tam anlamıyla alışamamışken çıkaracağı ürünler de kaide değer bir gelir sağlamayacaktır


iPhone ile uygulamasından gönderildi.
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra ve mcnpl4
mcnpl4

mcnpl4

Üye
Herkes gözlük mü takacak şimdi:ehe teknoloji gelişsin tamam da gözlükle gelişmesin. Hani nerde kağıt gibi telefonlar hani şeffaf telefonlar. Ama şunu özellikle gece gözlerim yorgunken istiyorum: telefondaki işlemler kafamda canlansın. Hayal kurar gibi yani. Film müzik internet işi zihinde hallolsun. Bu beyni çok yarar ama ara sıra kullanmak için ideal
Düşünsenize kafanızda birini arayıp görüşüyorsunuz dışarıya ses yok. İnsanları daha da asosyal yapar hayattan soyutlar muhtemelen ama pratik olur
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra


Üst Alt