Apple Iphone 5s’in A7 Yonga Seti Detaylandı

Sponsorlu Bağlantılar

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Apple Iphone 5s’in A7 Yonga Seti Detaylandı
Apple yeni amiral gemisi akıllı telefon modeli iPhone 5S‘i 10 Eylültarihinde resmi olarak duyururken, 20 Eylül Cuma günü de ABD veİngiltere başta olmak üzere bir kaç ülke de satışa sundu. Apple bu etkinlikte farklı olarak yeni bir akıllı telefon daha duyurdu. Apple‘ın yeni akıllısı iPhone 5 ile benzer donanım sahip, fakat plastik kasa tasarımına sahip ve iPhone 5C olarak adlandırılmış.



Apple iPhone 5S 4″ büyüklüğünde ve 1136×640 piksel çözünürlüğünde dokunmatik Retina ekrana sahip. Çift çekirdekli işlemci içeren A7 yonga setinden güç alırken, diğer özellikler M7 yardımcı işlemci, 1GB RAM,16GB/32GB/64GB dahili veri kapasitesi, 8MP arka kamera, 1.2MP ön kamera olarak sayılabilir.

Apple‘ın yeni A7 yonga seti hakkında detaylı bilgiler de geldi. Buna göreiPhone 5S‘de yer alan A7 yonga seti, 1.3Ghz saat hızında çalışan ARMv8mimarisinde çift çekirdekli 64-bit işlemci ile geliyor. Apple‘ın yeni çekirdekleri Cyclone olarak adlandırılmış. Samsung üretimi olan A7 yonga seti 28nm High-K Metal Gate (HKMG) üretim teknolojisi ile üretilmiş.

Grafik işlemcisine bakacak olursak eğer, dört çekirdekli PowerVR (Series 6) G6430 kullanıldığını görüyoruz. Bu yeni grafik işlemci OpenGL 3.0, Directx 10 ve OpenCL 1.x desteğine sahip.

Sistem belleğini incelersek, Apple iPhone 5S‘de de 1GB RAM kullanmış ancak baktığımızda, iPhone 5 ve iPhone 5C‘de yer alan LPDDR2‘ye karşılık iPhone 5S’de LPDDR3 kullanılmış.

Apple, yeni üst seviye akıllısında en son teknolojilerden bir tanesini kullanmış. Henüz yeni ARMv8 çekirdek (Cortex-A53 ve Cortex-A57) barındıran yonga setine sahip akıllı telefon pazar da yer almıyor.

Geçtiğimiz gün sizlere sunduğumuz bir haberde de yer aldığımı üzereiPhone 5S, GeekBench‘de iPhone 5‘i ikiye katlamıştı.

Apple iPhone 5S’in A7 yonga seti detaylandı
 


Üst Alt