Apple İkinci Çeyrek Mali Sonuçları Açıklandı!! ((2015))

Sponsorlu Bağlantılar

teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
    Konu Sahibi
Apple İkinci Çeyrek Mali Sonuçları Açıklandı!! ((2015))
Yılın ilk çeyreğini 74.5 milyar dolar gelir ile kapatan Apple, ikinci çeyrek raporunu yayınladı. Apple’ın bu rakamlara ulaşabilmesini sağlayan etkenler ise büyük ekranlı iPhone’ların piyasaya sürülmesi ve şirketin Çin’de aktif hale gelmesi oldu. 74.5 milyar dolarlık gelirin 16.8 milyar dolarını 61 milyon iPhone satışı ile Çin sağlamıştı.



İkinci çeyrek rakamları ilk çeyreğe pek yaklaşamasa da Apple’ın 58 milyar dolarlık gelirinde iPhone, Mac ve App Store büyük rol oynarak firma tarihinin en yüksek Mart ayı rakamlarına ulaşmasını sağladı. Yaptığı açıklamada Tim Cook “Bu çeyrekte beklediğimiz gibi iPhone’a geçiş oranlarında ciddi yükselme gördük ve bir sonraki çeyreğe Apple Watch ile güçlü bir giriş yapmayı başardık.” şeklinde konuştu.



Raporda yer alan satış rakamlarında ise 2014’ün aynı dönemine göre önemli farklar yer alıyor. En çok dikkat çeken 2014’ün ikinci çeyreğine göre yüzde 23 düşüşle 12.6 milyon adet satışla markaya sağladığı gelir 5.42 milyar dolara gerileyen iPad oldu. Bunun yanında Mac satışları 2014’ün ikinci çeyreğine göre %10 artış göstererek 4.6 milyon adet satış ile Apple’a 5.62 milyar dolar gelir sağladı. Satışına henüz geçtiğimiz Cuma günü başlanan Apple Watch ile ilgili herhangi bir bilgie ise raporda yer verilmedi.

12 inçlik yeni Retina Macbook’la attığı adım, Apple’ın profesyonel olmayan kullanıcılara da Macbook’ları benimsetmesini sağlamak için çok önemli. Bu adımın markanın bilgisayarlarına olan algıyı değiştirmesi gibi bir durumda önümüzdeki dönemlerde Mac’lerin satışarının daha da artmasını bekleniyor. Firmanın en çok odaklandığı ürün olan akıllı saati Apple Watch’ın satışlarının şimdiden iyi gittiğini söyleniyor.
 


yeumyang

yeumyang

Moderator
apple sadece bir cihaz çıkarıyor iphone adamlar işini biliyor çok satılıyor saglam cihazları var diger rakipleri bircok cihaz çıkarıyorlar ama apple satışları güzel ve
 
Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
Apple'ın sırt yere gelmez kolay kolay kemik bir kitlesi var ve çöp çıkarsa sorgulamadan alırlar. İyi cihazları elbette var ancak Apple Watch tam anlamıyla bir fiyasko olmasına rağmen(araştıranlar bilir) satışları iyiymiş demek istediğim buydu.
 
Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Apple ülke olma yolunda ilerliyor ;)
 
Seglopsi

Seglopsi

Üye
Yazılımını kendileri yapıyor. Yazılımı destekleyecek şekilde işlemci ve çekirdek komutlarını karşılayan işlemci çekirdeğinin mimarilerini kendileri yapıyor. Yıllardır aynı marka gpu'yu kullanıyorlar. Malzemeleri de kaliteli ve yazılıma da yeterli desteği veriyorlar. Başarılı olmamaları zaten saçma olurdu.
 
  • Beğen
Tepkiler: 0MG90


Üst Alt