Morgan Stanley, Apple’ın 2016 ilk çeyrek iPhone satış tahminini açıkladı

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Morgan Stanley, Apple’ın 2016 ilk çeyrek iPhone satış tahminini açıkladı
Apple, 21 Mart tarihinde düzenleyeceği etkinlikle yeni akıllı telefonunu duyuracak…


Apple akıllı telefon pazarında yer alan en önemli firmalardan bir tanesi ve sunduğu iPhone akıllı telefon modelleri ile de dünya genelinde teknoloji meraklıları tarafından ilgi görmekte. Firmanın en son modelleri iPhone 6S ve iPhone 6S Plus olarak geçtiğimiz sene Eylül ayında sunulmuştu.




Satış rakamları açısından her sene daha da yüksek seviyeye çıkmaya başaran firma, iPhone 6S ve iPhone 6S Plus modellerinin de yardımı ile 2015 son çeyrekte 74.8 milyon gibi rekor iPhone satışına imza attı. Her sene firmanın en çok satış gerçekleştirdiği çeyreğin de senenin son çeyreği olduğunu belirtelim.

Apple’ın iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modellerinin satışa sunulduğu geçtiğimiz sene son çeyrekte elde ettiği akıllı telefon satışı ise 74.5 milyon olurken, ayrıca diğer dönem olarak 2016 ilk çeyrekte de 61.2 milyon olarak yine rekor seviyede akıllı telefon satışı ile karşımıza geldi.

Bu sene ilk çeyrek tahminleri ise firmanın tarihinde ilk kez gerileme yaşanacağı yönünde. Apple’ın tahminleri 52 milyon iPhone satılacağı şeklinde ve Morgan Stanley’nin Apple analisti Katy Huberty ise 56.5 milyon iPhone satışının içinde bulunduğumuz çeyrekte gerçekleşeceğini tahmin ediyor.

Diğer taraftan Apple 21 Mart tarihinde yeni 4″ ekrana sahip iPhone SE akıllı telefonunu duyuracak ve bu akıllı telefonun da 2016 ikinci çeyrekte firmanın önemli cihazlarından birisi olacağını söyleyebiliriz.

Morgan Stanley, Apple’ın 2016 ilk çeyrek iPhone satış tahminini açıkladı - MaxiCep
 
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Arkadaş O KAdar Cihazi Kim Almiş :oha:
 


Üst Alt