Apple 2008’den beri ilk kez Wall Street’te kırmızıyı gördü

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Apple 2008’den beri ilk kez Wall Street’te kırmızıyı gördü
Apple, uzun zaman sonrasında 2015’de ilk kez sene sonunu, sene başına göre düşüşle kapattı…


Mobil pazarın lider markalarından bir tanesi olan Apple, başta iPhone akıllı telefon modelleri ile oldukça başarılı satış sonuçlarına imza atarken, her dönemde daha çok gelir ve kar rakamları elde ediyor.



Firma en son Eylül ayında iPhone 6S / 6S Plus adındaki akıllı telefonlarını ve iPad Pro adındaki yeni büyük ekranlı tableti ile iPad Mini 4 adındaki diğer bir tabletini gün yüzüne çıkarmıştı.

Apple dünyanın en değerli şirketlerinden birisi ve ayrıca marka değeri ile de teknoloji dünyasında lider durumda.

Perşembe ile birlikte, Apple’ın hisselerinin de işlem gördüğü Wall Street borsası, kapanış dokunun ardından bir seneyi geride bıraktı ve kapanış ile de oldukça ilginç bir bilgi ortaya çıktı. Bu bilgi ise Apple’ın 2008’den bu yana ilk kez sene başına göre hisselerinin değer kaybetmesi oldu.

Apple’ın hisseleri 2015’i 104.26$ seviyesinden kapattı ve bu da sene başına göre %4.64 oranında bir düşüşe işaret ediyor. Bu da firmanın 57 milyar dolar civarında pazar kaybı yaşadığı anlamına geliyor.

Cupertino tabanlı firma, geçtiğimiz 2015 senesi Nisan ayında Apple Watch adındaki ilk akıllı saatini pazara sunmuş ve bu durumun etkisi ile Apple’ın hisseleri 134.54$ seviyesine kadar yükselmişti. Bu da Perşembe kapanış ile karşılaştırıldığı ½21.76 düşüşü gösteriyor.

Apple 2008’den beri ilk kez Wall Street’te kırmızıyı gördü - MaxiCep
 


Üst Alt