App Annie'nin Appstore ve Google Play analizleri açıklandı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
App Annie'nin Appstore ve Google Play analizleri açıklandı
Akıllı telefon pazarını domine eden iki mobil işletim sisteminin uygulama mağazaları üzerinde bölge ve gelir araştırmaları yapan 'App Annie' araştırma sonuçlarını açıkladı.

Dünya genelinde, uygulama marketlerinin indirilme sayılarının yüzdelik oranlarına bakıldığında Appstore'un %53'lük dilimini Amerika, Çin ve Japonya oluştururken, Google Play'in %51'lik uygulama indirme dilimini Amerika, İngiltere ve Almanya oluşturuyor.

Marketlerin gelirlerine bakıldığında ise Appstore ve Google Play'in uygulama gelirlerinin büyük bir kısmının Amerika tarafından karşılandığı görülürken Japonya ve İngiltere onu takip ediyor.

Gelir büyüme hızının yüzdelerine bakacak olursak, Google Play'in Brezilya pazarında %88'lik bir dilim ile inanılmaz bir büyüme oranı yakaladığını görüyoruz. Ayrıca Google Play'in Appstore'u Japonya, Rusya ve Amerika pazarlarında geride bırakması dikkat çekiyor.

Geliştirici gelir tablosuna baktığımızda ise iOS'un dünya çapında Android'e karşı büyük bir üstünlük sağladığı görülüyor. Google Play'de harcanan her 1$'a karşılık Appstore'da 2,45$ harcanıyor, bu durum geliştiricilerin iOS'u tercih etmesinde büyük bir rol oynuyor.

2012 gelir verilerinin ilk dört ayına bakıldığında her iki platformun da aynı hızda büyüdüğü belirtiliyor. Ancak Google Play'in Appstore ile arasındaki farkı kapatması için daha fazla çalışması gerekiyor. Google'ın Appstore'a yıl içerisinde yetişmesi için ciddi adımlar atması gerektiği biliniyor ve bu adımların 'Google I/O' konferansında atılması beklentiler arasında yer alıyor.

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
google'ım play store'u denetim altına alması lazım.

• Beğen
Tepkiler: Niizuma.Eiji
Niizuma.Eiji

Niizuma.Eiji

Üye
avcitalip

avcitalip

Üye
aynen ya google play'e el atılması lazım geçen gün bir uygulama indiriyordum adam altına " çalışmıyor .... ....... boşuna indirmeyin " diyordu bu sadece bir örnek birsürü böyle uygulama var önce bir küfür filtresi yapsınlar bence...

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
bu saatten sonra denetim düzeni kurup mevcut uygulamaları temizleyerek marketi appstore kalitesine yükseltmek cok zor

aleranol

aleranol

Üye
Kardeşimin explorerini elime alıp giriyorum arada google playe ama niyeyse hiç adamgibi oyun bulamıyorum. Hadi kardeşimin ki tek çekirdek vs. Ama arkadaşımın s2 sinde de mi aynı rezalet oyunlar var? Hd oyun falan deniliyor da bakmamak gerek bunlara. Kaliteli oyunları yok adamların sadece gameloftun hdleri. Bence bu tablolara da bakarsak androidli bir telefon alınacaksa tegra olması lazım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt