Apk Türkçeleştirme ve Düzenleme - ( Bilgisayar ve Telefon ) 14.03.2025

Sponsorlu Bağlantılar

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi

kikiri

kikiri

Üye
noss_bar kardeş yazdıklarına katılıyorum... İlginçtir framework-res.apk bu dosyayı ayıklıyor ve topluyor o zaman bize düşen bu kodları bulmak...

demoomed

Üye
arkadaşlar bu gta san andreas türkçe olmuyor mu

manken42

Üye
Benim imza sorunu denetim masası-sistem-gelişmiş ayarlar- ortam değişikliklerindeki java ayarını yapmamammış yeni bilgisayarda. Bilgisayarı kapatım yarn format atayım derken birden aklıma geldi. Apk imzalama sorunsuz tamamlandı. Ayıklamada framework hatası veren uygulama hala hata veriyor. Onu da zannersem orjinal romun framework apksı ile halledeceğiz anlaşılan. Teşekkürler Leven Usta her sorunumuzda bize yardımcı olduğun için.

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
o ayar market imzası içindi normal imza için gerekmiyordu

Shadown08

Shadown08

Üye
öncellikle ellerine sağlık paylaşım için teşekürler. yalnız ben bişey sorucam system apkları düzenliyorum tekrar topluyorum ama multitools compress yani sıkıştırma yapmadan toplamış olduğunu görüyorum yani value klasörlerini ve xml dosyalarını winrar ile bile görüp okuyabilinir halde. Normalde txt ile açınca bozukmuş gibi kodlar çıkması lazım. framworkleri denedim ayıklama modların hepsini denedim android versiyon frame worklarıda denedim toplamada aynı sorunu görüyorum. Bilinen bir çözümü varmıdır acaba?

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
öncellikle ellerine sağlık paylaşım için teşekürler. yalnız ben bişey sorucam system apkları düzenliyorum tekrar topluyorum ama multitools compress yani sıkıştırma yapmadan toplamış olduğunu görüyorum yani value klasörlerini ve xml dosyalarını winrar ile bile görüp okuyabilinir halde. Normalde txt ile açınca bozukmuş gibi kodlar çıkması lazım. framworkleri denedim ayıklama modların hepsini denedim android versiyon frame worklarıda denedim toplamada aynı sorunu görüyorum. Bilinen bir çözümü varmıdır acaba?
10 ile topluyorsun dimi

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
O ayarı yapmadığım için normalde de hata veriyordu.
normal i için yol girmeye gerek yok büyük ihtimal java hatan var yolu girip düzeldiyse öyle kullanmaya devam et tabii arkası gelmez se

manken42

Üye
normal i için yol girmeye gerek yok büyük ihtimal java hatan var yolu girip düzeldiyse öyle kullanmaya devam et tabii arkası gelmez se
Şimdilik sıkıntı yok. 11 ile toplayıp 13 ile veya 12 ile imzalıyorum

Shadown08

Shadown08

Üye
10 ile topluyorsun dimi
evet 10 ile topluyorum. systemUI da değişikler yapmıştım böyle bir sıkıntı çıkmamıştı. Şimdi onuda deniyorum oda topluyor ama winrar ile kontrol ediyorum xml lerin hiç biri sıkıştırılmamış normal editleyebilceğim halde duruyor doğal olarak systemde hata veriyor. SecSettings.apk da başladı bu sorun. bir ekleme yaptım sadece 1 xml dosyasına ilavele yaptım ama bi türlü sıkıştırılmış toplama olmadınoss_bar yardım ve ilgin için çok teşekkür ederim

• Beğen
Tepkiler: noss_bar
noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
rica ederim :)

• Beğen
Tepkiler: Shadown08
Shadown08

Shadown08

Üye
yardımlarınla sorunsuz bir şekilde hallettim istediğim gibi düzenlemeyide gerçekleştirdim teşekür ederim tekrardan

• Beğen
noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
bende bu ikili framye sahip romların system apklarını düzenlemesi için gerekli 1.apk ve 2.apk olayını konuya ekledim nasıl es geçmişim bilmiyorum arkadaşlar bu yüzden sistem apk için isyan ediyormuş meğer

Shadown08

Shadown08

Üye
:) ben onu çözmüştümde en büyük sıkıntı kodlamalrı düzeltirken kesinlikle metin editör kullanmamak gerekliymiş herşey doğru gibi görünüyor fakat kodlama farklı algılıyor çok kötü bir durum. Senin tavsiye ettiğin gibi Note++ kullanmak gerekli kesinlikle

• Beğen
noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
notepad++ bu konuda 1 numara

demoomed

Üye
arkadaşlar ben gta san andreas apk dosyasını açtım ama orda oyun içi konuşmalar yok oyunu türkçeye çevirmek istiyorum ama olmuyorsizden yardım bekliyorum

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
oyunlar koay değil hiç uğraşma bence

manken42

Üye
Yeni bir hata ortaya çıktı. aapt.exe durduruldu diyor hatası verip çalışmayı durdurdu hatası alıyorum apk toplarken. Sadefe bir apkda yapıyor. Bu apk zaten sürekli düzenlediğim, yeni satır eklendikçe stringste çeviri yaptığım uygulama

I: Copying classes.dex file...
I: Checking whether resources has changed...
I: Building resources...
Exception in thread "main" brut.androlib.AndrolibException: brut.androlib.AndrolibException: brut.common.BrutException: could not exec command: [aapt, p, --min-sdk-version, 15, --target-sdk-version, 17, -F, C:\Users\LABAna\AppData\Local\Temp\APKTOOL453696477725260638.tmp, -0, arsc, -I, C:\Users\LABAna\apktool\framework\1.apk, -S, C:\Users\LABAna\Desktop\V8\Multitool\projects\VenomTweaks.apk\res, -M, C:\Users\LABAna\Desktop\V8\Multitool\projects\VenomTweaks.apk\AndroidManifest.xml]
at brut.androlib.Androlib.buildResourcesFull(Androlib.java:353)
at brut.androlib.Androlib.buildResources(Androlib.java:281)
at brut.androlib.Androlib.build(Androlib.java:209)
at brut.androlib.Androlib.build(Androlib.java:177)
at brut.apktool.Main.cmdBuild(Main.java:237)
at brut.apktool.Main.main(Main.java:79)
Caused by: brut.androlib.AndrolibException: brut.common.BrutException: could not exec command: [aapt, p, --min-sdk-version, 15, --target-sdk-version, 17, -F, C:\Users\LABAna\AppData\Local\Temp\APKTOOL453696477725260638.tmp, -0, arsc, -I, C:\Users\LABAna\apktool\framework\1.apk, -S, C:\Users\LABAna\Desktop\V8\Multitool\projects\VenomTweaks.apk\res, -M, C:\Users\LABAna\Desktop\V8\Multitool\projects\VenomTweaks.apk\AndroidManifest.xml]
at brut.androlib.res.AndrolibResources.aaptPackage(AndrolibResources.java:406)
at brut.androlib.Androlib.buildResourcesFull(Androlib.java:334)
... 5 more
Caused by: brut.common.BrutException: could not exec command: [aapt, p, --min-sdk-version, 15, --target-sdk-version, 17, -F, C:\Users\LABAna\AppData\Local\Temp\APKTOOL453696477725260638.tmp, -0, arsc, -I, C:\Users\LABAna\apktool\framework\1.apk, -S, C:\Users\LABAna\Desktop\V8\Multitool\projects\VenomTweaks.apk\res, -M, C:\Users\LABAna\Desktop\V8\Multitool\projects\VenomTweaks.apk\AndroidManifest.xml]
at brut.util.OS.exec(OS.java:89)
at brut.androlib.res.AndrolibResources.aaptPackage(AndrolibResources.java:404)
... 6 more

Son düzenleme:
noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
nasıl böyle hatalar almayı beceriyorsunuz anlamıyorum :) 250 tane apk var onlarca rom var hepsini deniyorum normal hatalar eyvallahta bu nerden çıktı anlamadım şimdi

Üst Alt