Apk Türkçeleştirme ve Düzenleme - ( Bilgisayar ve Telefon ) 14.03.2025

Sponsorlu Bağlantılar

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
1.apk yi sil tekrar ayıklama yap

Enisina

Üye
peki hocam biz bu classes.dex i hex ile nasıl düzenleriz

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
dexi hex ile düzenlemek için pspad gibi editöre ihtiyacın var dex dosyasını bunun içinde atarsın sağ tarafta mentin sol tarafta hex tablosu çıkar şekil a da olduğu gibi

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

yalnız neden hex e ihtiyaç duyduğunu anlamadım yama falan yamak için mi dex smali dosyalarının toplanmış halidir ama sıkıştırılmış veya kilitlenmiş hali değildir dex ile düzenleme yaparken çok fazla değişiklik yapamazsın sınırlı kalırsın basit işlemler için yeterli olabilir yama yapmak gibi ama bir dex ayıklayıcı ile dexi ayıklayıp smalilere dönüştürüp istediğin gibi düzenleme yapabilirsin sınır yok zaten bu uygulamada bu özellik var ayıklama modunu classes.dex seçersin ayıklandığında smali klasörü hazır

Ekli dosyalar

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
teamviewer ile bakmamı ister misin ?

Enisina

Üye
ben telefondaki apk editör ile classes.dex i açtım her şey yok mesela classes.dex içinde apk editör(telefondaki) ile Accept-Encoding Diye Arattığımda çıkmıyor ama hex ile aradığımda buluyor hex editör ile Accept-Encoding yerime Host Yazdım kalan yerleride hexden 00 yaptım uygulama yüklenirken hata verdi peki ben bu dexi ayıklasam telefondaki apk editörün bulamadığı yerleri görebilirmiyim

AKDELİKAN

AKDELİKAN

Üye
ben telefondaki apk editör ile classes.dex i açtım her şey yok mesela classes.dex içinde apk editör(telefondaki) ile Accept-Encoding Diye Arattığımda çıkmıyor ama hex ile aradığımda buluyor hex editör ile Accept-Encoding yerime Host Yazdım kalan yerleride hexden 00 yaptım uygulama yüklenirken hata verdi peki ben bu dexi ayıklasam telefondaki apk editörün bulamadığı yerleri görebilirmiyim
Telefondaki apk editör ile aradığınız kelime illa classes.dex içinde olmayabilir, mesela (cep apkeditör için söylüyorum) layout klasöründe veya diğer xml.uzantılı dosyaların tamamına bakabilirsiniz.

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
dexi ayıklayıp düzenleme yapmak daha sağlıklı ve en önemli neyi nasıl yapacağını bilmek 00 yerine 20 yapmalısın örnek 6 harfilik bir kelime yerine 3 harflik kelime yaparsan ve geri kalanları 00 yapmak hataya neden olacaktır o yüzden geri kalan üç taneyi space aralık tuşuyla buda 20 demek ile doldurmak hex in dezavantajı bu 6 harf ise 6 ne aşağı düşürebilirsin ne yukarı yükesltebilirsin o yüzden dedim ayıklama yaparsan istediğin gibi düzenlersin diye ve amacın dil düzenlemek ise önce arsc yi ayıklayıp xmle lere bakmalalısın orda yoksa dexi ayıklayıp smali lere bakmalısın amacın reklam ve illegal düzenleme işlemleri ise dexe bakmalısın

manken42

Üye
Ben hala apk toplayamıyorum

Bu mesajı yazdıktan sonra oldu. Nasıl oldu bilmiyorum. İş yerindeki bilgisayarda win7 yüklü. java ve multitool klasörü düzgün olmasına rağmen apk ayıklanmıyordu. Bşaka bir apk tool ile ayıklama yaptım. Strings dosyasını türkçeleştirdim flash attım. Şimdi evde win8 yuklu bilgisayarda ayıklama yaptım. framework de düzgün kilobyte oldu. Stringste bir hata varmış düzelttim. Toplama ve imzalama oldu. Telefona yukleyip denedim. Tamamen türkçe program.

Şimdi flasha bu bilgisayardaki multi tool ve apk tool flashla götürsem ordada düzgün çalışırmı.Yarında onu deneyim.

Son düzenleme:
noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
önemli olan javanın yüklü olması
multitools klasörü masaüstünde olması (64 bit sistemler için özellikle )
kullanıcı klasörü içinde framework içinde apk içinde 1.apk olması ama doğru 1.apk olması
9 ile ayıkla 11 topla 12 ile imzala

başka araçları kullanman 1.apk yı değiştir benim 1.apk 4.4.2 son sürüm olanı geri dönük tam uyumludur

• Beğen
Tepkiler: manken42

manken42

Üye
Root explorer denediniz mi çevirmeyi. dil dosyası çıkmıyor, göremiyorum. bu tür apklari nasıl ayiklariz?

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
xml lerde yoksa kesin dex içindedir 20 ile ayıklama modunu dex yap ve 9 ile ayıkla ama uğraşmaya değmez eminim karşına 3000 küsür smali gelecek ve tek tek içinden dil satırlarını bulup çevireceksin kolaylık olsun istersen direk toplu smali seçimi yap ve hepsini notepad ile aç ve bul seçeneği ile kelimeni arat

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 484994, caner_tr ve manken42
noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Konu ve programlar güncellendi

• Beğen
Tepkiler: caner_tr
noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Bluestacks için türkçe klavye desteği için uygulama eklendi

• Beğen

caner_tr

Üye
Sağol kardeşim o kadar uğraşmışsın çok sağol inş herkese faydalı bir konu olur.

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
rica ederim umurım olmuşuzdur gösterim sayısına göre olmuşuz gibi duruyor

• Beğen

caner_tr

Üye
rica ederim umurım olmuşuzdur gösterim sayısına göre olmuşuz gibi duruyor
Widgetleri nasıl düzenleyebilirim? xml dosyası ile yazılmış, bide ben xml dosyalarını açınca kodlamayı değiştirdiğim halde saçma sapan yazılar çıkıyor normale dönmüyor hiç.

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
saçma sapan derken bir görüntü atabilir misin ?

• Beğen

Üst Alt