Apk Türkçeleştirme ve Düzenleme - ( Bilgisayar ve Telefon ) 14.03.2025

Sponsorlu Bağlantılar

Cemalizm11

Üye
Merhaba;

Aslında uygulamanın mükemmel çalıştığına eminim.

Her şeyi sırasıyla kurdum.

apk'yı ilgili klasöre attım ve değiştirmeye başlamadan 9'la ayıklayıp 11'le toplayayım dedim. Çalışmazsa boşuna uğraşmayayım diye.

Şu hatayı adlım:

|08.02.2014 -- 17:57:00,14|
--------------------------------------------------------------------------
java version "1.7.0_45"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.7.0_45-b18)
Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 24.45-b08, mixed mode)
I: Copying raw classes.dex file...
I: Loading resource table...
I: Loaded.
I: Decoding AndroidManifest.xml with resources...
I: Loading resource table from file: C:\Users\admin\apktool\framework\1.apk
I: Regular manifest package...
I: Decoding file-resources...
I: Decoding values */* XMLs...
I: Done.
I: Copying assets and libs...

UNEXPECTED TOP-LEVEL EXCEPTION:
java.lang.RuntimeException: Cannot find file or directory "C:\Users\admin\Desktop\Multitool\projects/shortcut.apk/smali/"
at org.jf.smali.main.main(main.java:180)
I: Copying classes.dex file...
I: Checking whether resources has changed...
I: Building resources...
C:\Users\admin\Desktop\Multitool\projects\shortcut.apk\res\values\styles.xml:3: error: Error retrieving parent for item: No resource found that matches the given name 'NagopyLib.TextAppearance'.
C:\Users\admin\Desktop\Multitool\projects\shortcut.apk\res\values\styles.xml:13: error: Error retrieving parent for item: No resource found that matches the given name 'NagopyLib.TextAppearance'.
Exception in thread "main" brut.androlib.AndrolibException: brut.androlib.AndrolibException: brut.common.BrutException: could not exec command: [aapt, p, --min-sdk-version, 8, --target-sdk-version, 17, -F, C:\Users\admin\AppData\Local\Temp\APKTOOL6110641736388051958.tmp, -0, arsc, -I, C:\Users\admin\apktool\framework\1.apk, -S, C:\Users\admin\Desktop\Multitool\projects\shortcut.apk\res, -M, C:\Users\admin\Desktop\Multitool\projects\shortcut.apk\AndroidManifest.xml]
at brut.androlib.Androlib.buildResourcesFull(Androlib.java:353)
at brut.androlib.Androlib.buildResources(Androlib.java:281)
at brut.androlib.Androlib.build(Androlib.java:209)
at brut.androlib.Androlib.build(Androlib.java:177)
at brut.apktool.Main.cmdBuild(Main.java:237)
at brut.apktool.Main.main(Main.java:79)
Caused by: brut.androlib.AndrolibException: brut.common.BrutException: could not exec command: [aapt, p, --min-sdk-version, 8, --target-sdk-version, 17, -F, C:\Users\admin\AppData\Local\Temp\APKTOOL6110641736388051958.tmp, -0, arsc, -I, C:\Users\admin\apktool\framework\1.apk, -S, C:\Users\admin\Desktop\Multitool\projects\shortcut.apk\res, -M, C:\Users\admin\Desktop\Multitool\projects\shortcut.apk\AndroidManifest.xml]
at brut.androlib.res.AndrolibResources.aaptPackage(AndrolibResources.java:406)
at brut.androlib.Androlib.buildResourcesFull(Androlib.java:334)
... 5 more
Caused by: brut.common.BrutException: could not exec command: [aapt, p, --min-sdk-version, 8, --target-sdk-version, 17, -F, C:\Users\admin\AppData\Local\Temp\APKTOOL6110641736388051958.tmp, -0, arsc, -I, C:\Users\admin\apktool\framework\1.apk, -S, C:\Users\admin\Desktop\Multitool\projects\shortcut.apk\res, -M, C:\Users\admin\Desktop\Multitool\projects\shortcut.apk\AndroidManifest.xml]
at brut.util.OS.exec(OS.java:89)
at brut.androlib.res.AndrolibResources.aaptPackage(AndrolibResources.java:404)
... 6 more

Sorun nerede acaba.

Düzenlemek istediğim apk File Shortcut uygulaması....

Şimdiden teşekkürler....

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
apk yi gönderir misin bana

• Beğen
Tepkiler: Cemalizm11
noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
bir siteye yükle link At bana

Cemalizm11

Üye
Teşekkürler...

Linki aşağıdadır...

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
baktım toplama hatası var style dosyası doğrulamadan geçemiyor orjinali hatalı uygulama bu programında öyle bir özelliği var hatalı uygulamaları toplamıyor

Cemalizm11

Üye
baktım toplama hatası var style dosyası doğrulamadan geçemiyor orjinali hatalı uygulama bu programında öyle bir özelliği var hatalı uygulamaları toplamıyor

İlginiz için teşekkürler...

Sanırım bizim style dosyasını hatadan arındırma şansımız yok.

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
denedim sytle de dediğin satırları siliyorum public de hata oluyor orayı siliyorum bu sefer sytle eksik diyor karışık bir durum nasip değilmiş belki ilerki sürümlerde

elit444

elit444

Üye
eline koluna canina saglik kardes oyle guzel aciklamissin ki bastan asagi okuyanlar bi seferde anliyor herseyi sagolasin eline saglik

proandro

proandro

Üye
teşekkürler de bnmki ingilizce türkçe yokmu? varsa link atın simdiden :tşk:

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
ıngilizce olan ne anlamadım

manken42

Üye
Bu şekilde hata alıyorum. Normal strings xml dosyasından bağımsız başka bir dosya. Telefondan apk editor ile yapıyorum.Bilgisayardan apkyı decompile edip tekrar toplama çalışınca alakasız yerlerden hata veriyor toplarken. Xml dosyalarındaki hata belli de aşağıdaki java satırları ne anlama geliyor.?
java version "1.7.0_45"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.7.0_45-b18)
C:\Users\RECEP\Desktop\Multitool\projects\Folder Organizer.apk\res\xml\widget_provider_4x1.xml:2: error: No resource identifier found for attribute 'widgetCategory' in package 'android'
C:\Users\RECEP\Desktop\Multitool\projects\Folder Organizer.apk\res\xml\widget_provider_4x2.xml:2: error: No resource identifier found for attribute 'widgetCategory' in package 'android'
C:\Users\RECEP\Desktop\Multitool\projects\Folder Organizer.apk\res\xml\widget_provider_4x3.xml:2: error: No resource identifier found for attribute 'widgetCategory' in package 'android'
C:\Users\RECEP\Desktop\Multitool\projects\Folder Organizer.apk\res\xml\widget_provider_4x4.xml:2: error: No resource identifier found for attribute 'widgetCategory' in package 'android'
Exception in thread "main" brut.androlib.AndrolibException: brut.androlib.AndrolibException: brut.common.BrutException: could not exec command: [aapt, p, --min-sdk-version, 7, --target-sdk-version, 11, -F, C:\Users\RECEP\AppData\Local\Temp\APKTOOL8579983928113721580.tmp, -0, arsc, -I, C:\Users\RECEP\apktool\framework\1.apk, -S, C:\Users\RECEP\Desktop\Multitool\projects\Folder Organizer.apk\res, -M, C:\Users\RECEP\Desktop\Multitool\projects\Folder Organizer.apk\AndroidManifest.xml]
at brut.androlib.Androlib.buildResourcesFull(Androlib.java:353)
at brut.androlib.Androlib.buildResources(Androlib.java:281)
at brut.androlib.Androlib.build(Androlib.java:209)
at brut.androlib.Androlib.build(Androlib.java:177)
at brut.apktool.Main.cmdBuild(Main.java:237)
at brut.apktool.Main.main(Main.java:79)
Caused by: brut.androlib.AndrolibException: brut.common.BrutException: could not exec command: [aapt, p, --min-sdk-version, 7, --target-sdk-version, 11, -F, C:\Users\RECEP\AppData\Local\Temp\APKTOOL8579983928113721580.tmp, -0, arsc, -I, C:\Users\RECEP\apktool\framework\1.apk, -S, C:\Users\RECEP\Desktop\Multitool\projects\Folder Organizer.apk\res, -M, C:\Users\RECEP\Desktop\Multitool\projects\Folder Organizer.apk\AndroidManifest.xml]
at brut.androlib.res.AndrolibResources.aaptPackage(AndrolibResources.java:406)
at brut.androlib.Androlib.buildResourcesFull(Androlib.java:334)
... 5 more

Son düzenleme:

Cemalizm11

Üye
Tekrar merhaba.

V6'yı kurduğumda Multitool klasörü içine Framework klasörü gelmiyor.
Setup.bat'tan kurmak istediğim de framework-res.apk soruyor. Onu da nereden bulabileceğimi bilmiyorum :(

Nerede hata yapıyor olabilirim?

Ayrıca 1.apk dosyasını da göremedim (silmek için)

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Bu şekilde hata alıyorum. Normal strings xml dosyasından bağımsız başka bir dosya. Telefondan apk editor ile yapıyorum.Bilgisayardan apkyı decompile edip tekrar toplama çalışınca alakasız yerlerden hata veriyor toplarken. Xml dosyalarındaki hata belli de aşağıdaki java satırları ne anlama geliyor.?

C:\Users\RECEP\AppData\Local\Temp\APKTOOL8579983928113721580.tmp, -0, arsc, -I, C:\Users\RECEP\apktool\framework\1.apk, -S, C:\Users\RECEP\Desktop\Multitool\projects\Folder Organizer.apk\res, -M, C:\Users\RECEP\Desktop\Multitool\projects\Folder Organizer.apk\AndroidManifest.xml]

Folder Organizer.apk isminde neden boşluk var ?

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Tekrar merhaba.

V6'yı kurduğumda Multitool klasörü içine Framework klasörü gelmiyor.
Setup.bat'tan kurmak istediğim de framework-res.apk soruyor. Onu da nereden bulabileceğimi bilmiyorum :(

Nerede hata yapıyor olabilirim?

Ayrıca 1.apk dosyasını da göremedim (silmek için)

Framework klasörü ile ne işin var anlamadım ne yapmak istiyorsun tam olarak ?

1.apk nın nerde olduğunu konuda defalarca yazdım üstüne resimleri de var daha nasıl farklı yazmam gerektiğini bilmiyorum o yüzden gene aynı şekilde yazacağım masaüstünde kullanıcı klasörü içinde apktools klasörü içinde framework klasörü 1.apk var Gene bulamadıysan c ye gir 1.apk ismini sağ üst köşeden arat windows bulsun artık

manken42

Üye
Folder Organizer.apk isminde neden boşluk var ?
apk isminde boşluk olmaycak mı? Yeni başladığım için bazı yerlerde hatalarım var. telefondan yapıyorum ama bilgisayardan hata alıyorum build aşamasında

Burda hata nerde
C:\Users\RECEP\Desktop\Multitool\projects\FolderOrganizer.apk\res\xml\widget_provider_4x1.xml:2: error: No resource identifier found for attribute 'widgetCategory' in package 'android'
C:\Users\RECEP\Desktop\Multitool\projects\FolderOrganizer.apk\res\xml\widget_provider_4x2.xml:2: error: No resource identifier found for attribute 'widgetCategory' in package 'android'
C:\Users\RECEP\Desktop\Multitool\projects\FolderOrganizer.apk\res\xml\widget_provider_4x3.xml:2: error: No resource identifier found for attribute 'widgetCategory' in package 'android'
C:\Users\RECEP\Desktop\Multitool\projects\FolderOrganizer.apk\res\xml\widget_provider_4x4.xml:2: error: No resource identifier found for attribute 'widgetCategory' in package 'android'

Yönetici tarafından düzenlendi:
noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Masaüstündeki RECEP klasörünün içindeki apktool klasörü içindeki framework klasörü içindeki 1.apk boyutu 1.706 kb mı değilse sil ve bu dediğin uygulamayı yeniden ayıkla çünkü ben bu dediğin Folder Organizer v3.6.6 uygulamasını indirdim ayıkladım topladım hiç sorun çıkmadı

manken42

Üye
Apktool içinde framework klasoru yok ki. Bir de siteden indirdigim multitool içinde de yok. klasör yok. multitool dan setup dosyasından apk multitool bağımlılık dosyaları kurulumundaki hiçbir apk kurulmuyor. dosya bulunamadı hatası veriyor

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Apktool içinde framework klasoru yok ki. Bir de siteden indirdigim multitool içinde de yok. klasör yok. multitool dan setup dosyasından apk multitool bağımlılık dosyaları kurulumundaki hiçbir apk kurulmuyor. dosya bulunamadı hatası veriyor
Dediğim yerde klasör olmasa bile 9 ile bir apk ayıkladığın 1.apk otomatik geliyor

manken42

Üye
Hocam baştan anlatayım. Sizin verdiğiniz multitool indirip masaüstüne çıkardım. Multitool kalsörü masaüstünde. Javayı da kurdum. Düzenleme yapacağım apkyı gerekli yere attım. Multiool içinde setup dosyasında yer alan apklar bilgisayarda yok. apkyı decompile etmeye çalıştığımda apkyı çıkarmıyor. Framework apk kendi oluşturmuyor. Sıkıntı nerede?

Düzeltme:
Javanın iki sürümünü de kurdum. Apk ayıkladı. C:\Users\LABAna\apktool\framework\1.apk dizinde apk oluşuyor. Yalnız apk ayıklarken aşağıdaki hatayı veriyor.1.apk boyutu 4321 kb oluyor. sizin dediğiniz gibi 1706 değil
java version "1.7.0_51"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.7.0_51-b13)
Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 24.51-b03, mixed mode)
I: Copying raw classes.dex file...
I: Loading resource table...
I: Decoding AndroidManifest.xml with resources...
I: Loading resource table from file: C:\Users\LABAna\apktool\framework\1.apk
I: Regular manifest package...
I: Decoding file-resources...
W: Could not decode attr value, using undecoded value instead: ns=android, name=widgetCategory, value=0x00000003
W: Could not decode attr value, using undecoded value instead: ns=android, name=widgetCategory, value=0x00000003
I: Decoding values */* XMLs...
I: Done.
Exception in thread "main" brut.androlib.err.UndefinedResObject: resource spec: 0x010103c4
at brut.androlib.res.data.ResPackage.getResSpec(ResPackage.java:58)
at brut.androlib.res.data.ResTable.getResSpec(ResTable.java:54)
at brut.androlib.res.data.ResTable.getResSpec(ResTable.java:50)
at brut.androlib.res.decoder.ResAttrDecoder.decode(ResAttrDecoder.java:35)
at brut.androlib.res.decoder.AXmlResourceParser.getAttributeValue(AXmlResourceParser.java:351)
at org.xmlpull.v1.wrapper.classic.XmlPullParserDelegate.getAttributeValue(XmlPullParserDelegate.java:69)
at org.xmlpull.v1.wrapper.classic.StaticXml******izerWrapper.writeStartTag(StaticXml******izerWrapper.java:267)
at org.xmlpull.v1.wrapper.classic.StaticXml******izerWrapper.event(StaticXml******izerWrapper.java:211)
at brut.androlib.res.decoder.XmlPullStreamDecoder$1.event(XmlPullStreamDecoder.java:87)
at brut.androlib.res.decoder.XmlPullStreamDecoder.decode(XmlPullStreamDecoder.java:141)
at brut.androlib.res.decoder.ResStreamDecoderContainer.decode(ResStreamDecoderContainer.java:33)
at brut.androlib.res.decoder.ResFileDecoder.decode(ResFileDecoder.java:107)
at brut.androlib.res.decoder.ResFileDecoder.decode(ResFileDecoder.java:91)
at brut.androlib.res.AndrolibResources.decode(AndrolibResources.java:285)
at brut.androlib.Androlib.decodeResourcesFull(Androlib.java:113)
at brut.androlib.ApkDecoder.decode(ApkDecoder.java:116)
at brut.apktool.Main.cmdDecode(Main.java:148)
at brut.apktool.Main.main(Main.java:77)

Son düzenleme:

Üst Alt