Androidle ilk tanışmam ve yardıma ihtiyacım var

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

philosopher554

Üye
    Konu Sahibi
Androidle ilk tanışmam ve yardıma ihtiyacım var
Selam arkadaşlar İlk android telefonumu alalı 1 hafta oldu : Samsung galaxy w ..

Teknoloji ile yakından ilgilenen biri olarak tahmin edilebileceği üzere Telefonumun içini dışını uygulamalarını vs. derinlemesine incelemekteyim . Ama bazı sorunlarla karşılaşıyorum ve bunlarla ilgli bir kaç sorum olacak :

1 ) Telefonuma indirdiğim uygulamaları ( play store dan ) genelde otomatik güncelle seçeneğini kaldırrım ama bazen onu unutuyorum ve direk indiriyorum . Peki o uygulamaların otomatik güncellemeleerini nasıl iptal edebilirm . ?

2 ) Telefonumu root ettim çünkü rootla bir çok yetki ve yenilik kazanıldığını okumuştum. Ama ben şu an çok yüzeysel faydalandığımı düşünüyorm. Şu an için sadece reklamları kaldırma özelliği ve orjinal yazılım kaldırma özelliğini kullandım . Root gerektiren - gerektirmeyen bana önerebileceğiniz mükemmel kesinlikle yüklemelisin dediğiniz uygulamalar - oyunlar hangileridir ?

3 ) Ram ve uygulama yönetimi ile yaşadığım bir sorun ise 351 MB ramin 150 MB boş oluyor Free Memory Cleaner ile temizlediğimde 200 MB filan boş ram kalıyor ama ben tahmin ediyorum ki rami daha stabil daha boş hale getirebilirim telefonun özellikkleriyle fazla oynamadan . Tahminim doğru mudur ?

4 ) Androdi en etkili şekilde kullanabilmem için sistem içinde yapmam gereken en önemli ayarlar nelerdir ?

5 ) Herhangi bir internet bağlantısı açtıgımda arka planda çalışan bir sürü uygulamanın işime yaramayanlarını nasıl kapatabilirim ?

6 ) Yukardakilerle ilgili genel olarak Android için root gerektiren ya da gerektirmeyen , Mükemel dediğiniz araçlar - uygulamalar hangileridir

7 ) Ve ücretli uygulama veya araçları nasıl ücretsiz edinebilirm ?

philosopher554

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var gerçekten

ekorotti

ekorotti

Üye
1) Google play storeden ayarlara gir uygulamaları otomatik güncelle tikini kaldır :) bildirim almak istiyorsan bildirimleri aktifleştir.
2) Root gerektiren uygulamalar daha çok sistem ile alakalıdır.Oyun konusuna gelirsek kendi zevkine kalmıl ama ben sana dead trigger ve max payne'i öneririm.
3) Ramde en çok yer açan program FMR Memory adlı programdır(Benim gorduklerim arasında).Ram miktarını swap denilen olay ile arttırabilirsin.
4) Swap-Overclock , fakat overclock ihtyacı duymassın , galaxy w overclocklu gibi maşallah ;)
5) Senkronizasyonu kapayabilirsin ama yinede bir miktar veri alışverişi olacagından konturun gidebilir, bunun cozumu yok ne yazıkki. Sistemin verimli çalışabilmesi için o programların çallışması gereklidir.
6) Titatanium Backup - Root Explorer - Chainfire3D
7) BlackMarkt yada google arama - maxicep ' den edinebilirsiniz.

philosopher554

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkür ederim :) Bazen whats app facebook daha ben açmadan arka planda kendilerini açıyorlar buna bir çözümün var mı ? Ve swap dediğin işlemin telefona bir dezavantajı olur mu ?

ekorotti

ekorotti

Üye
Teşekkür ederim :) Bazen whats app facebook daha ben açmadan arka planda kendilerini açıyorlar buna bir çözümün var mı ? Ve swap dediğin işlemin telefona bir dezavantajı olur mu ?

Hic swap yapmadim arastirabilirsin :) facebookda ayarlardan yenilemeyi hicbirzaman yap ve bildirimleri kapa whatsapp icinde aynisini yapabilirsin .

philosopher554

Üye
    Konu Sahibi
whatss app ayarlarını bulamıyorum :( Ya bu ram olayı yüzünden kafayı yicem .. Çalışan servislerden her şeyi kapatıyorum 280 in altına düşmüyor ram bu konuda kesin , mümkünse zahmetsiz , etkili bi yol yok mu

nike497

Üye
Ram sıkıntısı - ram arttirma konusunda. Swap olayini yaparsan hafiza kartinin sinifina cok dikkat etmen lazim cunku eger sinifi en az 6 degilse bunun yararini degil zararini gorursun.

philosopher554

Üye
    Konu Sahibi
Swaptan baska .. Bu rami ben yogun kullanmadıgım zamanlarda 150 lerde tutmanın br yolu yokmu ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...