Microsoft yıllarca dünyanın en değerli şirketiydi ve son yıllarda bunu google a kaptırdı.(bkz. =
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
). Ve bence bunda en büyük etken vizyonunu kaybetmiş olan bill gates zaten o gittikten sonra biraz toparlanma sürecine girdiler.microsoft çok fazla kan kaybetmesinin üzerine çok agresif hareket etmeye başladı. Google ve apple la yarışabilmek için heryolu deniyor.Google ın her alanda bir şirket satın alıp birsürü ürün piyasaya sürmesi üzerine çok sert bir hamleyle gidip skype'ı satın aldı.hemde fiyatının çok çok üstünde bir bedelle.Şimdide nokia yla anlaşmak üzereler. ve nokiada aynı durumda bir zamanların telefon alanında en iyi şirketiydi şimdi onlarda çok zor durumdalar piyasanın çok gerisinde kaldılar onlar symbianla boğuşurken android le iphone piyasayı altüst etti.ceo ları bile akıllı telefon pazarında çok geri kaldıklarını itiraf etti zaten..Microsoft şu anda sadece pc işletim sistemi sektöründe iyi konumda diğer içinde bulunduğu sektörlerde çok iç açıcı bir halde değil..Chrome Os çıktığı zaman veya sağlam bir linux derlemesi rakip olarak çıktığı zaman bu alandada tahtının sallanacağını düşünüyorum..Sonuç olarak bir zamanların koca devi microsoft çok kötü bir durumda ve hızla kan kaybediyor..Bu yüzdende çok agresif bir şekilde satın almalar yapıyor yeni ürünler çıkarıyor davalar açıyor elindeki tüm kozları kullanıyor..bu stratejinin tutup tutmayacağını bilemem ama şu an için androidle yarışabileceğini veya androidi yok edebileceğini sanmıyorum..Şu anda androidle ilgili en büyük sıkıntı oracle ın google'a patent yüzünden açmış olduğu 6milyar dolarlık dava..linkler açılmadığı için microsoft android arasındaki olayı öğrenemedim ama microsoft bu şekilde baskı yapmaya devam ederse samsung veya diğer şirketlerde tamam kardeşim der biz android kullanmıyoruz der telefonlarını basit bir işletim sistemiyle piyasaya sürer..daha sonra bi bootlader çıkartır el altından ve telefonlara çok kolay bir şekilde android kurulur.ki zaten şu anda windows mobile ile htc alıp beğenmeyip android kurup kullanan arkadaşlarım var.
yani işin özü androide bişey olmaz merak etmeyin