Androide yeni geçtim bi yardım eli uzatın

Sponsorlu Bağlantılar

trontr

Üye
    Konu Sahibi
Androide yeni geçtim bi yardım eli uzatın
İyi geceler arkadaşlar
galaxy s4 9500 aldım ve androide geçmiş bulundum. Symbianda resetler modlar fwler atıorduk burda kendimi çok yalnız hissediyorum şuan :D
Telefon daha kutusunda açmadım. Sizce ne yapmalıyım ilk olarak?

-Kaç saat şarj edilmeli, önce pil bitirip mi yoksa direk şarja mi koyayım.
-Androide yeni geçtiğimden bir sürü uygulama deneyecem kısa zamn içinde, haliyle bir reset gerekecek. Telefonun ayarlarını yaptıktan sonra bir yedek alıp, ondan sonra mı denemeye başlasam uygulama,yedek al diorsanız nasıl alınır
-bir videoda adam paketini açıp direk root atıyordu, garantisi bozuluyor mu root yapınca
-Symbiiandan *.vcf olarak bir sürü rehber kişisi var onları nasıl atayım
-ayarlarda önereceğiniz şeyler neler
-ilk hangi programları edineyim (internet tarayıcı önerileriniz çok önemli benim için)
-telefonu garanti kapsamı dışına çıkarmadan mağazadaki paralı uygulamaları yüklemem mümkün mü
-ek olarakdikkat etmem gereken, ben yapmıştım sen yapma dediğiniz şeyleri yazarsanız sevinirim:)
teşekkürler

Buraxlive

Buraxlive

Üye
Önce bir besmele çekerek sağ elle kutuyu bir aç :D Ardından bataryayi bitirip telefon kendi kapaninca 8 saat sarja bırak ( eski alışkanlıktır sen ilk sarji yinede böyle yap) batarya zaten zamanla biraz daha iyi performans verir uzun vadede bitime geçer. Yalnız telefon sarjı bitip kapanmadan sarj edip kullanma farketmiyor deniliyor ama bir süre sonra bataryanin ömrünü azaltıyor.
Ayarları yedek alıp formatlamana gerek yok , o işin en zevkli kısmı zaten tekrar ugraşmak :)
Root garantiyi bozar , fakat unroot yaparak yapılmış rootu geri alıp tekrar garantiye sokabilirsin. Ama yeniysen root için daha erken.
Tarayıcı olarak Opera Mini , Chrome ve UC Browser öneririm.
Google playden begendigin uygulamanin ismini google'a sonuna .apk ekleyerek aratabilirsin. Yada blackmart var orada cogu uygulama mevcut (Forumda aratırsan çıkar , mobilim link veremiyorum)
Dikkat etmen gereken bir husus telefonun güzel bir telefon kıymetini bil düşürme :) Hayırlı ugurlu olsun :)

only star

only star

Üye
bende android de yeni sayılırım ama ağabeyimden dolayı bilgim var. hadi sırayla cevaplayalım :oke:
1. ben şarjını bitirip de şarj etmiştim çünkü çok merak ediyordum. kurcalayarak bitirdim şarjını.
2. benimkinin hafızası 16 gbdı. bir de hafıza kartım olunca hayliyle reset atmadım. ama eğer reset atabilirim diyorsan ve içindekileri kaybetmek istemiyorum diyorsan yedeklemen için sırayla neler yapabileceğini sıralayayım :
a. ayarlara gir.
b. orada kişisel bölümü var. güvenlikti falan onun altında " yedekle ve sıfırla " diye bir bölüm olmalı. ( en azından bende var. ) oraya tıkla.
c. oradan yap ayarlarını işte. neyse devam ...
3. yorum yok.
4. yorum yok. zor yolu seçerek tek tek yap. kolay gelsin :D
5. ayarlarda önerebileceğim hiç bir şey yok çünkü kurcalayarak öğrenmeni tavsiye ederim. böylece onu daha iyi tanırsın. ayrıca onu kendi zevkine göre kişiselleştirmek ve iyileştirmek için öyle çok seçenek var ki. :oku:
6. opera ve chrome kullanabilirsin. yani bana göre hızları mükemmel. operada bir opera mini var bir de opera mobile var. opera mini internet hızın düşük ise bunu kullanabilirsin ama flash player çalışmaz ve hareketli resimleri durgun gösterir. opera mobile ise hepsini gösterir. kendin seç.
:firefox: firefox bile iyi ve kullanabilirsin. fakat sakın ama sakın explorer kullanma. özeti olarak ise opera en iyisi :10numara: explorer kullanma !!!
7. istediğini yükle ama yorumlara bakarak hareket et marketten indirme yapacaksan. mesela virüs var yazanları indirme sakın. ama hemen hemen hepsine yazıyorlar sen ise çoğunluğa dikkat et.
8. benim yaptığım tek hata şuydu :
açarken koyulan şifrelerden koymuştum çizilen şifrelerden. onu unuttum. ardından da şifremi unuttum dedim. e-postamı istedi bağlanarak şifremi çözecek bir şeyler yapacaklardı. fakat kablosuzum açık değildi. bu nedenle giremedim. şifremi hatırladım ama yine o çizimleri yapmak imkansızdı. geri de dönemedim. ortada kala kaldım. tek çare yeni bir rom yükleyerek çalıştırdım. allahtan kabul etti yeni romu . bazen kabul etmiyormuş. ben orjinal romu veya ona çok benzeyenini bulmuştum sanırım. böylece kurtuldu ve bir daha asla şifre koymadım. :nono:
hayırlı olsun yeni telefonun. inşallah çabuk alışırsın. kolay gelsin.

trontr

Üye
    Konu Sahibi
ikinize de sonsuz teşekkürler, diğer arkadaşlardan da yorumlarını bekliyorum :) bi de uygulamalar sd karta yüklenemiyormuş sanırım, hatta app 2 sd diye bir program uygulamaları sdye taşıyormuş ama denemedim, zaten sd kartım yok henüz. uygulamanın sd kartta olması avantaj sağlar mı, daha yavaş mı çalışır? Yoksa sd kartı sadece müzik video için mi kullanayım, applar telefonda mı kalsın?

Coolwhisper

Üye
ikinize de sonsuz teşekkürler, diğer arkadaşlardan da yorumlarını bekliyorum :) bi de uygulamalar sd karta yüklenemiyormuş sanırım, hatta app 2 sd diye bir program uygulamaları sdye taşıyormuş ama denemedim, zaten sd kartım yok henüz. uygulamanın sd kartta olması avantaj sağlar mı, daha yavaş mı çalışır? Yoksa sd kartı sadece müzik video için mi kullanayım, applar telefonda mı kalsın?
cihazınızın desteklediği sd kart sınıfı önemli uygun olanı alırsanız hız konusunda sıkıntı olmaz mesela class 6 mı yoksa class 10 UHD gibi yazma hızları 40 mbs veya 90 mbs gibi. buna dikkat edersen sd karttaki uygulamalrı da tıpkı romdaymiş gibi sorunsuz kullanırsınız. hayırlı olsun. Bende çakma HDC one HX9299A var JB4.2.1 sürüm cihazdan memnunum.

• Beğen
Tepkiler: trontr

Üst Alt