androide virüs bulaşırmı ?

Sponsorlu Bağlantılar

aleranol

aleranol

Üye
Andorid ve Virüs sorunu:
Arkadaşlar androidde windows gibi kendi kendine birseyler yapabilen virüs yoktur. Siz bir uygulamayi indirip onu çalıştırdığıniz anda o uygulama içerdiği izinleri kullanarak izinler doğrultusunda herşeyi yapabilir. Dikkatli olmanız gerekli.
Androiddeki antivirüs programları tam bir komedi. Hiç birisi işe yaramaz. Sadece korkan kullanıcılardan para kazaniyorlar 3 5 ayda bir su kadar virüslü uygulama var felan diye de satışlarını arttırıp reklam yapıyorlar.
ANDROIDDEKILER VIRÜS YA DA TROJAN DEĞİLDİR. CASUS YAZILIMLARDIR.
Sizin verdiğiniz izinler doğrultusunda hareket yetkileri var.
Sizin tek yapmanız gereken düzgün olabilecek iyi sayıda indirilmiş uygulamaları kullanmak ve izinlerini kontrol etmek.
Antivirüs programları çalışıyormuş gibi görünmek için reklamlari veya bazı önemli izinleri isteyen uygulamaları Virüs olarak gösterir.
Benim tavsiyem ya hiçbirşey kurmayın ya da advanced mobile care kurun.
Bunun farkı reklamları virüs olarak göstermiyor önemli izinlere ulaşma yetisi olan uygulamalari da tarıyor.
Şu ana kadar 1 2 +18 uygulamada virüse rastladim bununla.

Uzun ve açıklayıcı bir yazı yazdım umarım aydınlatabilirim.
Okumanız dileğiyle iyi forumlar dilerim arkadaşlar.

partyhard

Üye
windowsla androidi karıştırmayın. Linuxun yapısı gereği cihazdan yönetici izni alamadan sadece gezinir sistemde virüsler.

IVI-Elia

Üye
Peki meraktan soruyorum şimdi WP8 de hiçbir virüs yok ya.WP Windows 8 gibi NT6.3 çekirdeğini kullanıyor.Bu da aynı Windows taki gibi virüslerin ileride yazılabileceğine mi işaret? Gerçi mağza dışnından yüklnmiyor ama .. :hmmm

partyhard

Üye
Peki meraktan soruyorum şimdi WP8 de hiçbir virüs yok ya.WP Windows 8 gibi NT6.3 çekirdeğini kullanıyor.Bu da aynı Windows taki gibi virüslerin ileride yazılabileceğine mi işaret? Gerçi mağza dışnından yüklnmiyor ama .. :hmmm
windowsda ki gibiyse sistemi omuzlar götürür(virüs girerse). Ama mobildeki virüsler hep sana reklam atıp para kazanma amaçlı bi zararı yok.

aleranol

aleranol

Üye
Kernel yapısı aynı falan da olsa market harici yüklemeler sorun çıkarır sadece. Marketi sıkı korunmakta wpnin.

DalvikCache

DalvikCache

Üye
mobilde en zorlu virüsler symbian 2nd platformundaydı

Takipçi Satın Al

Üst Alt