Tavsiye Androidde yapıp ta Lumia 925 te yapamadığımız şeyler neler

Sponsorlu Bağlantılar

NEXUS

NEXUS

Üye
Kardeş Nexus'u savunuyorsun güzel bi telefon diger andoidlere göre daha stabil ama 925 gibi bi tasarım harikası telefonla karşılaştırılacak bir telefon deyil. özelliklede Nexus 4 deyil. Anlatabiliyormuyum. Android al diyorsun [nexus] ama o telefona verilen destegin belirli bir süre sonra kesilecegi gerçegini degiştirmez. Bu arkadaş çok uzun süre destegi kesilmeyecek bir telefon arıyor :cool
Wp8 inde elbet destek süresi bitecek artı nexus 4 gayet güzel kamerası biraz kötü ama beni çok rahat idare ediyor , ve nexus one ilk çıkan nexus 4.1 güncellemesine kadar aldı :) ama konuyu açan kişi nexus almıyacaksan android alma tavsiye etmem :oke:

• Beğen
Tepkiler: q0nzalez

NEXUS

NEXUS

Üye
Ve tasarım konusunda ikisininde tasarımı güzel bence :)

avast

avast

Üye
    Konu Sahibi
Ve tasarım konusunda ikisininde tasarımı güzel bence :)
Yani hoxam bugun note2 kullndim tum gun stock tabi elimde 3 deda kitlendi benimde param nexus5 e yetse alacigim ama butcem artmiyo malesef guncelleme konusunda ben samsunga katlansim yan guncelleme gelsun yukleyince farklilik performans artisi olsunda nasi kuyosa olsun bide muzik flan onemli benim icin ondam nexus4 e fazla onermedilerHa birde artik romla rootla telefonu zirt birt sifirlayip ugrasip denemek istemiyorum elimde ki tablet var. Ikiside saglam Cihazlar ama launcher yuklemiyorum ben kisiellestirme yapmam zaten oda soun degil benim icin stabilite muxik kamera. Internet ve buyuk oyunlarda kasmamasiHocam biriniz telefondan team viever performansina bakarmisiniz yani hani lumia kasmiyo diyorsunuzya 920 yada 925 te deneseniz team vieverla bilgisayari kontrol sdip donma kasma lluyormu yoksa akici performans veriyormu

Silinen Üye 2392690

Silinen Üye 2392690

Kapalı Hesap
Yani hoxam bugun note2 kullndim tum gun stock tabi elimde 3 deda kitlendi benimde param nexus5 e yetse alacigim ama butcem artmiyo malesef guncelleme konusunda ben samsunga katlansim yan guncelleme gelsun yukleyince farklilik performans artisi olsunda nasi kuyosa olsun bide muzik flan onemli benim icin ondam nexus4 e fazla onermedilerHa birde artik romla rootla telefonu zirt birt sifirlayip ugrasip denemek istemiyorum elimde ki tablet var. Ikiside saglam Cihazlar ama launcher yuklemiyorum ben kisiellestirme yapmam zaten oda soun degil benim icin stabilite muxik kamera. Internet ve buyuk oyunlarda kasmamasiHocam biriniz telefondan team viever performansina bakarmisiniz yani hani lumia kasmiyo diyorsunuzya 920 yada 925 te deneseniz team vieverla bilgisayari kontrol sdip donma kasma lluyormu yoksa akici performans veriyormu

Yasin Vodafone'de Lumia 925 32 Gb beyaz bulamadın ondan mı bu bıkkınlığın.Hani 32 gb siyah da anlaşmıştık :) 2 sayfa sohbetimiz boşa çekilmiş kürek gibi geldi bana.Okyanusa doğru açılıyorduk sözde ama etrafımızda dönüp durmuşuz.Yani demem o ki hem bana hem burdaki arkadaşlara biraz işkence çektiriyon.Soruları soruyor ve yanıtları alıyorsun ama aynı soruyu bu kez içine birşeyler katarak yine tekrarlamakdan öteye gidemiyorsun.Telefon bu daha ne yapmasını,ne eksiğini öğrenmek istediğini merak ediyorum.Sorunsuz ve güncelliği ön planda olan bir telefon arıyorsun ama dediğim gibi Türkiye'de verdiğin fiyat bandında böyle bir telefon yok.Seçeneğin Uzak doğuda mevcut.Xiaomi MI3 ve Oppo Find 7.Oppo ki doyumsuz bir colorOs,ve arzuladıklarını beklentilerinin üzerinde yapabileceğin bir telefon ve donanım.Ama sanırsam getirme imkanın yok.O zaman daha da üzerine durmaya gerek yok 925'i al Wp8'i selamla sana Wp8.1'i versin sıkıntılarından arınırsın :D

• Beğen
Tepkiler: avast, PureFood ve suyunsesi
4MaGuS

4MaGuS

Üye

teameiverın işlemci ile pek alakası yok daha çok internet hızı ile alakalı bence ve ben 920 belki bilirsin Knight oyunu oynuyordum cepten çok hızlı değildi tabiki ancak bundan daha güzel programlar ile daha akıcı olarak oynana biliyor yani sen buna göre karar verme

MaxiCep Windows Phone uygulamasıyla gönderildi.

İhtiyar007

İhtiyar007

Üye
adam seni kandırmış gibi geldi.
android(nexus) ve lumia aynı stabillikte diyebiliriz. baştan söylüyorum
windows phone'nin eksikleri çok büyük fakat windows phone 8.1 ile akıllı telefon özellikleri ekleniyor.
bildirim çubuğu şuanda yok ama gelecek 8.1 ile
zil sesi hakkında fikrim yok ama gelecek
cortana gelecek
yani windows phone'de android'de çok iyi sistemler ancak fanboylar kendi kullandığı sistemini yukarı çıkarmak için android'i karalıyor. :) wp8'de androiddeki gibi root , rom flan yükleyebessin , kişileştirmesi yok aynı şekilde bunlar iostata yok (root var jailbreak) , yani iki sistemde gayet güzel sistemler kim ne derse desin ikiside gayet güzel sistemler :) yani android alacaksan nexus al nexus almayacaksan tercihin lumia olsun :oke: lumia'ların tek eksiği mağaza bence ama o da gelişiyor :)
nexus 4 kötümü ben kullanıyorum ve gayet hızlı , stabil , ve gayet akıcı bu konuda yanlışınız var kamerasıda yeteri kadar iyi çekmekte

ve daha da dolu var , mağaza flappy bird kaynıyor farkındaysanız burada play store'yi kötülemeye hakkınız yok :oke:
Çeşitlilik ile çöp arasında ince bir çizgi var.Sadece android için demiyorum.İos için de durum böyle.

avast

avast

Üye
    Konu Sahibi
Yasin Vodafone'de Lumia 925 32 Gb beyaz bulamadın ondan mı bu bıkkınlığın.Hani 32 gb siyah da anlaşmıştık :) 2 sayfa sohbetimiz boşa çekilmiş kürek gibi geldi bana.Okyanusa doğru açılıyorduk sözde ama etrafımızda dönüp durmuşuz.Yani demem o ki hem bana hem burdaki arkadaşlara biraz işkence çektiriyon.Soruları soruyor ve yanıtları alıyorsun ama aynı soruyu bu kez içine birşeyler katarak yine tekrarlamakdan öteye gidemiyorsun.Telefon bu daha ne yapmasını,ne eksiğini öğrenmek istediğini merak ediyorum.Sorunsuz ve güncelliği ön planda olan bir telefon arıyorsun ama dediğim gibi Türkiye'de verdiğin fiyat bandında böyle bir telefon yok.Seçeneğin Uzak doğuda mevcut.Xiaomi MI3 ve Oppo Find 7.Oppo ki doyumsuz bir colorOs,ve arzuladıklarını beklentilerinin üzerinde yapabileceğin bir telefon ve donanım.Ama sanırsam getirme imkanın yok.O zaman daha da üzerine durmaya gerek yok 925'i al Wp8'i selamla sana Wp8.1'i versin sıkıntılarından arınırsın :D
Eyvllah simdi mecburan siyah alicam 32 gb beyaz uretilmiyomus sanirim

Türe

Türe

Üye
Herkes sevdiğini kullansın, ve çamur atmasın kimseye. Malum "BURADA" birçok subjektif kişi var. Özellikle forumun bu bölümünde.

• Beğen
Tepkiler: H.TOGAN, ArMaGeDdOn_87 ve .NeXuS.
ardacumhur

ardacumhur

Üye
Herkes sevdiğini kullansın, ve çamur atmasın kimseye. Malum "BURADA" birçok subjektif kişi var. Özellikle forumun bu bölümünde.

Beni bilirsin eskiden S3'e ağır eleştirilerde bulundum. Gerçekten kasan, yoran S3'ler de gördüm.

Şu an S3 Mini kullanıyorum. 1 hafta stock kullandım ve hiçbir kasma, yavaşlık, takılma olmadı.Bence sorun kullanıcılarda.

Ayrıca 1 kere custom rom attım cyanogen mod 11, şu an mükemmel. Ve buna ulaşmak için sadece 15 dakikamı harcadım. o da ilk kurulum olduğundan bilgisayara bağlamam gerekti. Artık yeni rom atacağım zaman zip dosyasını indiriyorum ve bilgisayara bağlamadan 5 dakikada yeni rom kurabiliyorum. Herşeyini özelleştirebiliyorum.(Bildirim çubuğunu sağdan çekince farklı pencere soldan çekince farklı pencere ayarına kadar.) Ancak güvenlik konusunda çok emin değilim.

Neden custom attın diyenlere de sadece denemek için diyorum. Normal bir kullanıcı stock rom ile gayet rahat kullanımını yapabilir. Takılma donma da olmaz.BENCE.

Bu sırada NL920'yi de kullanıyorum(1 yıldan uzun süredir). Bu güne kadar sadece NL920 kullandım, bundan sonra da memnuniyetle ve aynı aşkla kullanabilirim. WP8 pişman etmiyor merak etmeyin.

• Beğen
Tepkiler: 4MaGuS, suyunsesi ve Türe
Türe

Türe

Üye
Beni bilirsin eskiden S3'e ağır eleştirilerde bulundum. Gerçekten kasan, yoran S3'ler de gördüm.

Şu an S3 Mini kullanıyorum. 1 hafta stock kullandım ve hiçbir kasma, yavaşlık, takılma olmadı.Bence sorun kullanıcılarda.

Ayrıca 1 kere custom rom attım cyanogen mod 11, şu an mükemmel. Ve buna ulaşmak için sadece 15 dakikamı harcadım. o da ilk kurulum olduğundan bilgisayara bağlamam gerekti. Artık yeni rom atacağım zaman zip dosyasını indiriyorum ve bilgisayara bağlamadan 5 dakikada yeni rom kurabiliyorum. Herşeyini özelleştirebiliyorum.(Bildirim çubuğunu sağdan çekince farklı pencere soldan çekince farklı pencere ayarına kadar.) Ancak güvenlik konusunda çok emin değilim.

Neden custom attın diyenlere de sadece denemek için diyorum. Normal bir kullanıcı stock rom ile gayet rahat kullanımını yapabilir. Takılma donma da olmaz.BENCE.

Bu sırada NL920'yi de kullanıyorum(1 yıldan uzun süredir). Bu güne kadar sadece NL920 kullandım, bundan sonra da memnuniyetle ve aynı aşkla kullanabilirim. WP8 pişman etmiyor merak etmeyin.
Herkeste bu objektifliği görmek ister insan. :oke:

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici

Aynılarını Xperia Z1 için de söylemek isterdim. Fakat çok can sıkıcı hatalar ve takılmadan yaşıyorum. Hem de Stock romda. Ayrıca cihaz sıfır gibi herhangi bir uygulama bile kurulu değil. Ram'i kontrol ediyorum 600mb'ın üzerini hiç göremedim.

En basiti Chrome tarayıcıyla bir konudaki mesajları taşıyacaktım. 200 civarı mesaj seçip işaretledim. Taşı butonuna tıklayınca dondu kaldı. Sonra da tarayıcıdan attı. Tekrar aynı işlemleri yaptım sonuç yine aynı.

Baktım olacak gibi değil Lumia 925'te denedim hiç bir,sorun olmadan taşıdım mesajları.

Buna ister optimizasyon deyin,ister arayüzden kaynaklanıyor deyin Xperia Z1 gibi piyasadaki en üst düzey donanıma sahip bir cihaz 200 mesajı taşımak için 1,5 saatime neden oldu.

Önümüzdeki haftadan itibaren One M8'e geçicem bakalım Sense 6 gibi bir arayüzü rağmen aynı sorunlar olacak mı.

Sonuç olarak Android bırakın farklı marka ve arayüzden, aynı markanın aynı arayüzü sahip farklı cihazlarında bile donanım farkı gözetmeksizin farklı performanslar veriyor.

Bunun sebebi tamamen firmaların yaptığı optimizasyonlar. Custom romlar kısa vadede çözüm olsa da romu hazırlayan kişinin elindeki kısıtlı kaynak kodları Romun cihaza tam optimize olmasını da engelliyor. Hal böyle olunca stock romda yaşanmaya başlayan sorunlar custom romda biraz daha uzun vadeye yayılıyor. Yoksa Custom rom yükleyip uzun vadeli olarak telefonu sorunsuz kullanan görmedim ben. Bir müddet sonra tekrar yeni rom aramaya başlanıyor.

Virüs konusunda ise yanlış bir algı var. Bizim arkadaşlarımızın çoğu virüsle zararlı yazılımı karıştırıyor ve hepsine virüs diyor.

Windows Phone ise aslında Android işletim sistemiyle karşılaştırılmamalı. Bu elma ile armudu karşılaştırmak gibi bir şey. Bunları birer dünya görüşü olarak düşünsek biri sağcı olur,diğeri solcu.

Windows Phone platformunda kontrol sürekli sistemdedir. Kullanıcıya çok fazla kontrol alanı bırakmaz. Kontrol derken neden bahsediyorum? Uygulamaların çalışma prensibinden tutun arkaplan görevlerini belirlemeye kadar.

Kişiselleştirme ise çok farklı bakış açısıdır. Kimisi Android platformundaki arkaplan,Widget,yazı fontu,bildirim barı vs gibi farklı şeyleri değiştirerek cihazını kendine özgü kılmaya çalışır ve arayüzüne görünümünü hoşlandığı şekle sokmaya çalışır. Kimisi de Windows Phone Modern platformundaki gibi kilit ekranı,live tile düzeni gibi basit ama kendine göre kullanışlı olan kişiselleştirme sever. Bunların hepsi birer kişiselleştirme seçeneğidir ve kullanıcıdan kullanıcıya değişir.

O yüzden bu konularda kim ne derse desin kurallar ve fikirler değişmez. Çünkü neyi ne kadar ispatlamaya çalışırsanız çalışın burada yazdığınız doğrular ya da yanlışlar insanların kişisel zevklerine etki etmez.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi, m542tf, H.TOGAN ve 5 diğerleri
avast

avast

Üye
    Konu Sahibi
bugun telpa bayine gittim 925 sormaya adam 925 alan getiriyo 2 aya satıyo elite var dedi anlattıda anlattı aklımı karıstırdı :D ben artık oyundan programdan internetten atmasın sistem kaldıgım yerden devam ediyiyim istiyorum general ve 925 kıyaslarsak hangisi daha prüssüz bi kullanım saglar :D bide beni 2 - 3 sene goturmesi onemli tabi kusura bakma defalarca sordum ama her seferinde yeni bişey cıkıyor

• Beğen
Tepkiler: .NeXuS.
ardacumhur

ardacumhur

Üye
NL925 seni kesintisiz bir şekilde 2-3 sene götürür.

• Beğen
Tepkiler: avast

ArMaGeDdOn_87

Üye
senin 1100 TL mi sınırın ?

alical33

alical33

Üye
discovery nin malzeme kalitesi ve bence tasarımı çok kötü kamera zaten 925 le boy ölçüşemez ve elit te 5.5 inç ekran ve 2500 mAh pil var ve buda çok yetersiz ben 1 günü çıkaracağını sanmıyorum ve discovery de şebeke ve ses problemleri çok duydum elite de nasıldır bilemem ama ben note3 kullandım o bile atıyordu yani uygulamalardan bence uzun vadeli düşünüyorsan 925 i al ms yılda 4 kez güncelleme + 4 yıl güncelleme sözü vermişti

• Beğen
Tepkiler: B.A.R.O.N
avast

avast

Üye
    Konu Sahibi
discovery nin malzeme kalitesi ve bence tasarımı çok kötü kamera zaten 925 le boy ölçüşemez ve elit te 5.5 inç ekran ve 2500 mAh pil var ve buda çok yetersiz ben 1 günü çıkaracağını sanmıyorum ve discovery de şebeke ve ses problemleri çok duydum elite de nasıldır bilemem ama ben note3 kullandım o bile atıyordu yani uygulamalardan bence uzun vadeli düşünüyorsan 925 i al ms yılda 4 kez güncelleme + 4 yıl güncelleme sözü vermişti
gecen sene emmuzda cıktıgına gore 2013 temmmuuz 2017 temmuza kadar guncelleme mi var yani :D ? cok iyiymis :D
senin 1100 TL mi sınırın ?
1100 tl butcem hocam

ArMaGeDdOn_87

Üye
istanbul bilişim de Nexus 5 1186 TL ,biraz daha para biriktir,birde sen konuyu Cep Telefonu Genel bölümüne aç birde oradaki deneyimli android kullanıcılarının söylediklerine bak sonra iki telefon arasında daha iyi karar verirsin