ardacumhur
Üye
Arkadaşlar konu Android-WP savaşına dönmüş yine.
WP'nin eksikleri belli. Çok hayati önem taşıyan eksikler mi? orası tartışılır ancak ben 1 senedir bu eksiklerle kullanabildim.
WP'nin eksiklerinden birkaçını sıralayalım özet olarak:
Şimdilik benim aklıma gelenler bu kadar. S3 Mini de kullanıyorum. Kesinlikle bununla NL920'yi kıyaslamadım ancak hakkını yemeyeceğim S3 Mini de günlük işlemler için sorunsuz kullanım sunuyor.(Tabi ki ağır oyunlar denemedim.)
Custom Rom konusuna gelince 1 hafta stock kullandım.Gerçekten hiçbir sıkıntım yoktu. Kullanılabilir düzeyde.
Developer olduğumdan mütevellit Custom Rom'ların nasıl yüklendiğini de öğrenmek için CM 11 yükledim. Rom atmanın bu kadar kolay olabileceğini bilmiyordum. Bence büyük bir şey ama güvenli olmadığını da belirtmeliyim.Güvenmediğiniz bir dosya ile brick olabilecek kadar genişliyor sistem.
Şu an ikisinden de memnunum
Yukarıda yazdığım tüm maddeler benim şahsi görüşümdür. Madde eklemek isteyen arkadaşlar kopyala yapıştır yaparak tüm maddeleri bütün tutabilirler.
Arkadaş Android ile yapıp WP ile yapamadıklarınızı yazar mısınız dediği için sadece WP'nin Android'den eksiklerini yazdım.
Windows Phone da gayet önemli özellikler barındırıyor.
WP'nin eksikleri belli. Çok hayati önem taşıyan eksikler mi? orası tartışılır ancak ben 1 senedir bu eksiklerle kullanabildim.
WP'nin eksiklerinden birkaçını sıralayalım özet olarak:
- Bildirim merkezi
- Ses ayarları(müziği kısıp zil sesine dokunmadan ayar yapabilmek)
- Müziği açınca ek uygulamaya gerek kalmadan kapatabilmek(pause yapmak değil)
- Görev yöneticisi
- Dosya yöneticisi
- Mağaza uygulama çeşitliliği(ciddi gelişim gösteriyor, şu an iyi durumda.Bu madde çok genişletilebilirdi ancak bu kadarı yeterli)
- VPN ayarları(yakın zamanda gelecek)
- Arka plan, tema renk seçimi henüz yok(live tile değiştirilebiliyor ancak arka plan bordo yapılamıyor demek istedim)
- File upload(çeşitli yöntemlerle yapılabiliyor)
- Firefox, Chrome gibi tarayıcılar henüz yok
- Bildirim sesleri değişiyor mu emin değilim.
- OTG desteği(yakın zamanda geleceği söyleniyor)
- SD Kart uygulama kurulumu(Bu da çözülecek gibi duruyor)
Şimdilik benim aklıma gelenler bu kadar. S3 Mini de kullanıyorum. Kesinlikle bununla NL920'yi kıyaslamadım ancak hakkını yemeyeceğim S3 Mini de günlük işlemler için sorunsuz kullanım sunuyor.(Tabi ki ağır oyunlar denemedim.)
Custom Rom konusuna gelince 1 hafta stock kullandım.Gerçekten hiçbir sıkıntım yoktu. Kullanılabilir düzeyde.

Developer olduğumdan mütevellit Custom Rom'ların nasıl yüklendiğini de öğrenmek için CM 11 yükledim. Rom atmanın bu kadar kolay olabileceğini bilmiyordum. Bence büyük bir şey ama güvenli olmadığını da belirtmeliyim.Güvenmediğiniz bir dosya ile brick olabilecek kadar genişliyor sistem.
Şu an ikisinden de memnunum

Yukarıda yazdığım tüm maddeler benim şahsi görüşümdür. Madde eklemek isteyen arkadaşlar kopyala yapıştır yaparak tüm maddeleri bütün tutabilirler.
Arkadaş Android ile yapıp WP ile yapamadıklarınızı yazar mısınız dediği için sadece WP'nin Android'den eksiklerini yazdım.
Windows Phone da gayet önemli özellikler barındırıyor.

emin olun uygulaması buraya yazmaktan daha hızlı olacaktır.