Tavsiye Androidde yapıp ta Lumia 925 te yapamadığımız şeyler neler

Sponsorlu Bağlantılar

ardacumhur

ardacumhur

Üye
Arkadaşlar konu Android-WP savaşına dönmüş yine.

WP'nin eksikleri belli. Çok hayati önem taşıyan eksikler mi? orası tartışılır ancak ben 1 senedir bu eksiklerle kullanabildim.

WP'nin eksiklerinden birkaçını sıralayalım özet olarak:
  • Bildirim merkezi
  • Ses ayarları(müziği kısıp zil sesine dokunmadan ayar yapabilmek)
  • Müziği açınca ek uygulamaya gerek kalmadan kapatabilmek(pause yapmak değil)
  • Görev yöneticisi
  • Dosya yöneticisi
  • Mağaza uygulama çeşitliliği(ciddi gelişim gösteriyor, şu an iyi durumda.Bu madde çok genişletilebilirdi ancak bu kadarı yeterli)
  • VPN ayarları(yakın zamanda gelecek)
  • Arka plan, tema renk seçimi henüz yok(live tile değiştirilebiliyor ancak arka plan bordo yapılamıyor demek istedim)
  • File upload(çeşitli yöntemlerle yapılabiliyor)
  • Firefox, Chrome gibi tarayıcılar henüz yok
  • Bildirim sesleri değişiyor mu emin değilim.
  • OTG desteği(yakın zamanda geleceği söyleniyor)
  • SD Kart uygulama kurulumu(Bu da çözülecek gibi duruyor)

Şimdilik benim aklıma gelenler bu kadar. S3 Mini de kullanıyorum. Kesinlikle bununla NL920'yi kıyaslamadım ancak hakkını yemeyeceğim S3 Mini de günlük işlemler için sorunsuz kullanım sunuyor.(Tabi ki ağır oyunlar denemedim.) ;)

Custom Rom konusuna gelince 1 hafta stock kullandım.Gerçekten hiçbir sıkıntım yoktu. Kullanılabilir düzeyde. :good:

Developer olduğumdan mütevellit Custom Rom'ların nasıl yüklendiğini de öğrenmek için CM 11 yükledim. Rom atmanın bu kadar kolay olabileceğini bilmiyordum. Bence büyük bir şey ama güvenli olmadığını da belirtmeliyim.Güvenmediğiniz bir dosya ile brick olabilecek kadar genişliyor sistem.

Şu an ikisinden de memnunum :tebessüm:

Yukarıda yazdığım tüm maddeler benim şahsi görüşümdür. Madde eklemek isteyen arkadaşlar kopyala yapıştır yaparak tüm maddeleri bütün tutabilirler.

Arkadaş Android ile yapıp WP ile yapamadıklarınızı yazar mısınız dediği için sadece WP'nin Android'den eksiklerini yazdım.

Windows Phone da gayet önemli özellikler barındırıyor.

• Beğen
Tepkiler: oktaygezgin ve hasan3472ty

avast

avast

Üye
    Konu Sahibi
Müzik ve görev yöneticisini anlamadım ne yani bi defa açınca bidaha kapatamiyomuyuz yani bide. Youtube videolu önemli gerçi suanda. Kapalı ama başka neler eksik yani mesela. Müzik sesi açınca telefon otamatok man srsliyemi giriyo anlayamadim. !!!??

hasan3472ty

hasan3472ty

Üye
Canlar wp 9 ve 10 ile Windows Android in on yıl önce yaptığını yapacakmış. Bize de
Beklemek düşer . Adamların stratejisi bu.

ardacumhur

ardacumhur

Üye
Müzik ve görev yöneticisini anlamadım ne yani bi defa açınca bidaha kapatamiyomuyuz yani bide. Youtube videolu önemli gerçi suanda. Kapalı ama başka neler eksik yani mesela. Müzik sesi açınca telefon otamatok man srsliyemi giriyo anlayamadim. !!!??

Telefonunu titreşim moduna aldıysan sıkıntı yok.

Ancak cihazın seslideyse ve ses ayarın 05/30 olarak ayarlıysa yani sesi kısıksa müzik te kısık seste çalıyor. Müziği açarsan 30/30 yaparsan zil sesi de otomatik olarak açılmış oluyor.

Yakında düzeltileceği de söylentiler arasında.

Murat Alper

Murat Alper

Üye
@avast Pardon bunlar hangi virüs acaba ? Bana 3 yıldır ne yaptımsa uğramadılar da.
bak virüs var da sana virüs gelmemesi normal olabilir bazıları sistemini o kadar dikkatsiz kullanıyorki virüs den geçilmiyor bilinçli kullanılar androidde var onlarada virüs gelmiyor olabilir haksızmıyım bilinçli kullanıcı var bilinçsiz kullanıcı var ha bun söylediklerimde sakın art niyet arama ben gördüm ileride androidli bir telefonda düsünüyorum

4MaGuS

4MaGuS

Üye
çevremde 3 tane s4 kullanan var benim kendi telefonumda arada takılmalar oluyor 6 aydır kullanıyorum ve yaklaşşık 1000 uyuglama kurmuşumdur ve hiç format atmadım bu yüzden, arkadaşların tellerinde o kadar program olmamasına hatta hiç program p si bile olmayan var anca tarayacı kurmuş neyse one drivden word belge indiremedim ne yapayım 3 tane tarayıcı varsa bunu yaparkende sistem takılmalar oldu 2 s4 de de denedim linke girip indirmeyi yok inmiyor anlamış değilim neyse

• Beğen
Tepkiler: maydinmaydin
oktaygezgin

oktaygezgin

Üye
Arkadaşlar konu Android-WP savaşına dönmüş yine.

WP'nin eksikleri belli. Çok hayati önem taşıyan eksikler mi? orası tartışılır ancak ben 1 senedir bu eksiklerle kullanabildim.

WP'nin eksiklerinden birkaçını sıralayalım özet olarak:
  • Bildirim merkezi
  • Ses ayarları(müziği kısıp zil sesine dokunmadan ayar yapabilmek)
  • Müziği açınca ek uygulamaya gerek kalmadan kapatabilmek(pause yapmak değil)
  • Görev yöneticisi
  • Dosya yöneticisi
  • Mağaza uygulama çeşitliliği(ciddi gelişim gösteriyor, şu an iyi durumda.Bu madde çok genişletilebilirdi ancak bu kadarı yeterli)
  • VPN ayarları(yakın zamanda gelecek)
  • Arka plan, tema renk seçimi henüz yok(live tile değiştirilebiliyor ancak arka plan bordo yapılamıyor demek istedim)
  • File upload(çeşitli yöntemlerle yapılabiliyor)
  • Firefox, Chrome gibi tarayıcılar henüz yok
  • Bildirim sesleri değişiyor mu emin değilim.
  • OTG desteği(yakın zamanda geleceği söyleniyor)
  • SD Kart uygulama kurulumu(Bu da çözülecek gibi duruyor)

Şimdilik benim aklıma gelenler bu kadar. S3 Mini de kullanıyorum. Kesinlikle bununla NL920'yi kıyaslamadım ancak hakkını yemeyeceğim S3 Mini de günlük işlemler için sorunsuz kullanım sunuyor.(Tabi ki ağır oyunlar denemedim.) ;)

Custom Rom konusuna gelince 1 hafta stock kullandım.Gerçekten hiçbir sıkıntım yoktu. Kullanılabilir düzeyde. :good:

Developer olduğumdan mütevellit Custom Rom'ların nasıl yüklendiğini de öğrenmek için CM 11 yükledim. Rom atmanın bu kadar kolay olabileceğini bilmiyordum. Bence büyük bir şey ama güvenli olmadığını da belirtmeliyim.Güvenmediğiniz bir dosya ile brick olabilecek kadar genişliyor sistem.

Şu an ikisinden de memnunum :tebessüm:

Yukarıda yazdığım tüm maddeler benim şahsi görüşümdür. Madde eklemek isteyen arkadaşlar kopyala yapıştır yaparak tüm maddeleri bütün tutabilirler.

Arkadaş Android ile yapıp WP ile yapamadıklarınızı yazar mısınız dediği için sadece WP'nin Android'den eksiklerini yazdım.

Windows Phone da gayet önemli özellikler barındırıyor.
destan yazdin arda cumhur kardesim bravo:)

• Beğen
Tepkiler: ardacumhur
suyunsesi

suyunsesi

Üye
Benim fikrim, benim kullanımıma göre (ki telefonun tüm özelliklerini kullanıyorum). Telefonun eksikliğini hissettirdiği hiç bir durum yok. Hemen her şeyi yapıyor (bazılarını dolaylı da olsa yapıyor). Dolaylı olarak yaptıklarını da telefon çok hızlı ve rahat kullanım sayesinde absorbe ediyor. Bunun dışında eksikliğini hissettirdikleri ile memnuniyetini hissettirdikleri arasında karşılaştırma yaptığımda verdiği memnuyet daha fazla. Eksikliklerin tamamlandığı, fazlasının geldiği WP8.1 ise çok kısa bir süre sonra dağıtılacak.
- Eksiklik olarak görülen (ki benim için öyle abartılacak bir eksiklik hiç olmadı) telefon ve uygulamalar için ses açma kapama WP8.1 ile değiştirilecek ve birbirinden bağımsız olacak.
- Mağaza eksik değil arkadaşlar, artık mağaza eksik diye yazmaya hiç gerek yok. Mağazada ne ararsanız mutlaka var, olmadı muadili başka bir uygulama yada oyun mutlaka var. İlla belirli programlar (chrome yada opera) şart değil ki onlarda gelir (tıpış tıpış).
- Bildirim merkezi sıkıntı değil. WP8.1 ile bildirim hatta işlem merkezi geliyor. (ki şu anda live tile üzerinde bildirimler bazı kişiler için yeterli uyarıyı veriyor).
- Dosya yöneticisi benim tek eksikliğini hissettiğim şeydir. Ancak WP8.1 ile basite indirgenmiş bir dosya yöneticisi olacak. (Eksikliğini hissetmeyen insanlarda var tabi :)
- SD karta uygulama kurmak WP8.1 ile geliyor. vs. vs.
WP8.1 ile insanların eksiklik olarak belirtikleri her şey tamamlanmış olacak.Ekleyeyim, WP8.1 ile insanların eksiklik olarak belirtikleri her şey tamamlanmış olacak. Ancak tekrar söyleyeyim, şu haliyle bile çok güzel bir sistem.

Benim aklıma başka sorun gelmiyor, artı telefon geri kalan her şeyi fazlasıyla karşılıyor hatta bazı yönlerden artıları ciddi oranda var. Bence en önemli artısı olarak herhangi bir programa yada yapılması gereken bir şeye çok hızlı ve pratik şekilde erişmeyi söyleyebilirim.

Basit bir iki örnek vereyim;

Birden bir resim çekmeniz gerekti. Tuş kilidi devrede bile olsa kamera tuşuna basılı bekleyin toplam 3 sn içinde kamera açılmış oluyor parmağınızı çekip hemen basın odaklama ve otomatik çekim ayarları ile toplam 3 sn sonra resmi çekmiş oluyorsunuz. Maksimum gecikme ile 7 sn içinde resmi çekersiniz.
Yada diyelim ağır grafikler içeren bir oyun oynuyorsunuz, aniden telefon geldi oyun arka planda beklerken görüşmenizi yaptınız ve iş yerinde bilgisayarda Ofis one note a yazdığınız önemli bir notu arkadaşınıza aktarmanız gerekiyor. Bunun için iş yerine gitmenize gerek yok. Direk telefonunuzdaki Windows tuşuna basın, oyunu kapatmanıza da gerek yok bırakın arka planda beklesin telefon kesinlikle kasmayacak. Peşinden hemen gözünüzün önüne koyduğunuz one not u açın, notlara girip notunuzu görün kopyalayın :) (İş yerinde pc deki ofis one note ile yazdığınız not telefonda görülecektir. (Microsoft hesabınız sağolsun) :) neyse bırakın o da açık kalsın siz hemen windows tuşuna basın ve yine ana ekrana kısa yol olarak attığınız arkadaşınızın resmine tıklayın mesaj gönder seçeneğini tıklayıp yapıştırın yollayın. :D emin olun uygulaması buraya yazmaktan daha hızlı olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: maydinmaydin, ceza87, zbahadir ve 1 kişi daha
Türe

Türe

Üye
bak virüs var da sana virüs gelmemesi normal olabilir bazıları sistemini o kadar dikkatsiz kullanıyorki virüs den geçilmiyor bilinçli kullanılar androidde var onlarada virüs gelmiyor olabilir haksızmıyım bilinçli kullanıcı var bilinçsiz kullanıcı var ha bun söylediklerimde sakın art niyet arama ben gördüm ileride androidli bir telefonda düsünüyorum
Ben de onu söylüyorum. Bilinçsizce davuştuya cihaz kullananlara giriyor, sonra deniliyor ki android virüslü.

• Beğen
Tepkiler: Murat Alper
hajkhanx33

hajkhanx33

Üye
mesala zappvideo appsi yoktu geçenlerde ie den girdim açamadım video app olsaydı açılırdı belkı aklıma bu tek geldı : )

messevim

messevim

Üye
Bugün Wp ye program yapan bir abimle oturup konuştum. Adam anlatıyor. diyor geçen gün wp için bir oyun yaptım. Oyunda sadece bir butonu koymayı unutmuş. oda önemsiz birşeymiş. hadi olmasada olurmuş. diyor o buton yüzünden oyunum kabul edilmedi. yine aynı oyunu android için yaptım yine aynı şekilde o butonu eksik bıraktım ikinci gün google play da onaylandı diyor... anlatmak istediğimi anlamışsındır. ben android kullanıyorum ama inanın bana google play çöp gibi.. wp az olabilir, ama öz.. ben wp ye geçmeyi şu sıralar düşünüyorum sadece birkaç dini kitap eksikliği yüzünden tereddütteyim.. onlarda gelirse wp ye tutamaz beni kimse artık androidte

capkino06

Üye
Bugün Wp ye program yapan bir abimle oturup konuştum. Adam anlatıyor. diyor geçen gün wp için bir oyun yaptım. Oyunda sadece bir butonu koymayı unutmuş. oda önemsiz birşeymiş. hadi olmasada olurmuş. diyor o buton yüzünden oyunum kabul edilmedi. yine aynı oyunu android için yaptım yine aynı şekilde o butonu eksik bıraktım ikinci gün google play da onaylandı diyor... anlatmak istediğimi anlamışsındır. ben android kullanıyorum ama inanın bana google play çöp gibi.. wp az olabilir, ama öz.. ben wp ye geçmeyi şu sıralar düşünüyorum sadece birkaç dini kitap eksikliği yüzünden tereddütteyim.. onlarda gelirse wp ye tutamaz beni kimse artık androidte

Güzel bir şey yaptığı kullanıcıya eksiksiz bir deneyim sundurur işte. :) Öyle bir butona ihtiyaç olmasa projede yer almazdı yani. :)

MaxiCep Windows Phone uygulamasıyla gönderildi.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: mehsevim
maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
WP önümüzdeki yıllarda tam bir sistem telefonu olacak gibi görünüyor. Pc+Tablet+Yazıcılar ve diğer elektronik cihazlarla ciddi manada entegre olacaktır. Android de bunları yapmıyor değil ama uyum açısından Wp daha sağlam bir temele dayanacak ve kullanıcılarına daha keyifli ve kullanışlı hizmet verecek diye düşünüyorum. Yaygın bir şekilde otomobillerle entegrasyonu dahi söz konusu.

avast

avast

Üye
    Konu Sahibi
çevremde 3 tane s4 kullanan var benim kendi telefonumda arada takılmalar oluyor 6 aydır kullanıyorum ve yaklaşşık 1000 uyuglama kurmuşumdur ve hiç format atmadım bu yüzden, arkadaşların tellerinde o kadar program olmamasına hatta hiç program p si bile olmayan var anca tarayacı kurmuş neyse one drivden word belge indiremedim ne yapayım 3 tane tarayıcı varsa bunu yaparkende sistem takılmalar oldu 2 s4 de de denedim linke girip indirmeyi yok inmiyor anlamış değilim neyse
Wp donuyimu yni hocam suanda sok oldum

avast

avast

Üye
    Konu Sahibi
Nasil yani uygulamalarin sesini kisamiyormuyuz ??

capkino06

Üye
Wp donuyimu yni hocam suanda sok oldum
Arkadaşlarımın S4'lerinde program bile yok adam akıllı 2 3 tane tarayıcı kurmuşlar donuyor. Benim telefonumda 1000 tane uygulama yüklü 6 aydır hiç sıfırlamadım takılma yok. S4'de onedrivedan dosya indiriyim demiş indiremedim demek istemiş arkadaş. :oke:

• Beğen
Tepkiler: avast
avast

avast

Üye
    Konu Sahibi
Benim telefonum hep sessizde. Yani sessizdeyken titresim olsa yeter ama uygulamalar sessiz olmak zorunda bide muzik dinlerken sesi acinca telefon sessizden cikiyomu

capkino06

Üye
Nasil yani uygulamalarin sesini kisamiyormuyuz ??
Şu anda Windows Phone 8.0 sürümünde ses kıstığın zaman müzik sesi, gelen arama mesaj sesleri, uygulama sesleri kısılıyor. Windows Phone 8.1 sürümünde ise Zil sesi ve titreşim , Medya ve uygulama sesleri olarak ikiye ayrılmış durumda.

ardacumhur

ardacumhur

Üye
Benim telefonum hep sessizde. Yani sessizdeyken titresim olsa yeter ama uygulamalar sessiz olmak zorunda bide muzik dinlerken sesi acinca telefon sessizden cikiyomu
2 farklı mod var. Zil+titreşim, ve Titreşim.

Eğer titreşimdeyse sesi açabilir yada kısabilirsin. Ancak zil sesleri kısık, müzik son seste olsun dersen olmuyor