Püf Noktası Android Yavaşlar mı ?

Sponsorlu Bağlantılar

mkaana

mkaana

Üye
Hocam ben hep iPhone kullanırım android işleri çok karmaşık

Never_Back_Down

Never_Back_Down

Üye
Son düzenleme:
Kontrol

Kontrol

Üye
Benim yavaşlama kasma vs. hiçbir şikayetim olmadı bugüne kadar. Note 2 için konuşuyorum.

cesur5534

Üye
Bir buçuk aydır s5 kullanıyorum. Bu süre içerisinde toplasan on kez anca ufak tefek kısa süreli donma yaşadım. yüzlerce program yüklü ve gün içerisinde sürekli elimde yoğun kullanıyorum. en kaliteli pc bile donuyor ara sıra. diyeceğim o ki artık samsung bi kalite yakaladı bundan sonra gelecek cihazlar daha da iyi olacaktır diye düşünüyorum. Ayrıca bu kadar uygulama zengin bi işletim sistemini bırakacak kadar bi yanlışlık yapacağını da düşünmüyorum. yeni ni işletim sistemi demek sıfırdan yemi uygulama mağaza demek lumnia hala toparlanamadı kaç kişi alıyor. üç beş sene önce yok satan nokia nerde. saygılar.....

• Beğen
Tepkiler: B.A.R.O.N

gucberk

Üye
Android linux un bir türevidir ve işletim sistemi dahil tüm programların kodu açık dağıtılmak zorundadır. Linus Torvalds'ın 1993 te çekirdeğini yazdığı linux çok geç te olsa 2004 yılında mobil cihazlara kurulur hale getirildi. Açık kod demek programın makina diline çevrilmeden dağıtılması demektir. Açık kodlu programlar çalıştırılmak istendiğinde önce programı makina diline çeviren bir compiler çalışır ve programı compile eder. Bu işlem tüm cihazlar için yorucu bir işlemdir ve androidin şişmesinin ve saldırılara karşı savunmasızlığının sebebi de budur. Öte yandan apple ve microsoft işletim sistemlerini ve programlarını kapalı kod ile dağıtır bu da cihazlar için hız ve stabilite anlamına gelmektedir. Biri xperia mini diğeri samsung s4 denemdiğim şey kalmadı bir türlü istediğim performansı bulamadım lumia 630 ile android serüvenimi kapattım.

Türe

Türe

Üye
Android linux un bir türevidir ve işletim sistemi dahil tüm programların kodu açık dağıtılmak zorundadır. Linus Torvalds'ın 1993 te çekirdeğini yazdığı linux çok geç te olsa 2004 yılında mobil cihazlara kurulur hale getirildi. Açık kod demek programın makina diline çevrilmeden dağıtılması demektir. Açık kodlu programlar çalıştırılmak istendiğinde önce programı makina diline çeviren bir compiler çalışır ve programı compile eder. Bu işlem tüm cihazlar için yorucu bir işlemdir ve androidin şişmesinin ve saldırılara karşı savunmasızlığının sebebi de budur. Öte yandan apple ve microsoft işletim sistemlerini ve programlarını kapalı kod ile dağıtır bu da cihazlar için hız ve stabilite anlamına gelmektedir. Biri xperia mini diğeri samsung s4 denemdiğim şey kalmadı bir türlü istediğim performansı bulamadım lumia 630 ile android serüvenimi kapattım.
:hmmm

Herkes sizin gibi memnun olduğu/olacağı , beklentilerini karşılayacak cihazı alırsa sıkıntı kalmaz. :good:

okachi1

okachi1

Üye
Android kasarmı evet kasar ama roma bağlı olarak ta değişir bu. Örnek HTC one serisi. Ben daha bir kişiden bende dahil en ufak kasma var lafını duymadım. Sanırım bu birazda arayüzle ilgili.

fingerback5

fingerback5

Üye
2 yıldır kullanıyorum gereksiz yere şişirmezsen kasma falan olmaz.Android bilgisayara en yakın deneyimi sunan işletim sistemi kullanımın çok etkisi var.

• Beğen
Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Üsluba dikkat ediniz ilk ve son uyarımızdır.

• Beğen
Tepkiler: Kontrol ve B.A.R.O.N
wwwhmz

wwwhmz

Üye
Kasıp kasmaması kullanıma göre değişir, mesela ben telefonum 16 gb hafızası var full program ve oyun yüklü 700 mb boş yer var, 2 günde bir yeniden başlatıyorum, haftada 3 kez önbellek temizliyorum, her uygulamadan çıktığımda ekranı kilitlemeden önce ram'i boşaltıyorum. Telefonum Nexus 4 alalı 1 buçuk sene oldu hâla ilk aldığım günkü gibi stabil.

• Beğen
Tepkiler: Kontrol
cortex47

cortex47

Üye
Aslında her işletim sisteminde oluyor. iOS yavaşlamıyor diyen sağlam fandır. Ben iPad kullandım, 1 sene dolmadan aşırı yavaşlamaya başladı. Özellikle JB yaptıktan sonra (insanlar aksini söylese de). Güncellemelerin hepsini yaptım ama şunu söyleyebilirim, eğer böyle güncellenecekse hiç güncellenmesin daha iyi. Cihazın donanımına bakmadan güncelleme yapmışlar resmen. Ben aldığımda 2.x bir sürüm vardı, 4'e güncellendi (klasörler vs geldi), klasör açılmıyor resmen. 10 saniye sürüyordu. iOS'un stabilitesi işletim sisteminin yetersizliğinden kaynaklanıyor bence. Çok fazla özelliği yok, zorlanmıyor sistem. Adam gibi multitasking bile yok. Android için çok şey söylüyorlar ama Android şu an kullanıcıların tüm isteklerini karşılayan tek işletim sistemi. Eğer high-end bir cihaz alırsanız kesinlikle sorun yaşamazsınız.

• Beğen
Tepkiler: Fenomenon, kavr ve Kontrol

Koradam

Üye
Android dalvk den dolayı boyle oluyor art ile duzelecektir
Android L ile..
Ayrıca RAM booster tarzı program kullanan bilinçsiz kullanıcıların telefonu daha çok kasar
Babamda s3 mini var 1.5 yıl oldu stock ROM kullanıyor kasma görmedim
Her şey bilinçli kullanıcıya bağlı ;)

fatih54102

fatih54102

Üye
Yanlış bilgilerle insanları kandırma.
Android dalvk den dolayı boyle oluyor art ile duzelecektir
Android L ile..
Ayrıca RAM booster tarzı program kullanan bilinçsiz kullanıcıların telefonu daha çok kasar
Babamda s3 mini var 1.5 yıl oldu stock ROM kullanıyor kasma görmedim
Her şey bilinçli kullanıcıya bağlı ;)
Art ile de düzelmeyecek. Android in temeli böyle art de gelse dalvik de gelse native çalışan uygulamalar kadar hızlı olamazlar.

• Beğen
Tepkiler: Bahadir_fb
PriZm

PriZm

Üye
ART neredeyse Native kadar hızlı tepki veriyor.Çünkü uygulamaları açarken tekrar java dekompilesi yapmıyor.ART da uygulamaların biraz daha fazla yer kaplamalarının nedeni bu.ART motoru uygulamaların java bölümlerinin dekompile edilmiş halini de tutuyor.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Kontrol ve Türe

gucberk

Üye
fatih54102

fatih54102

Üye
ART neredeyse Native kadar hızlı tepki veriyor.Çünkü uygulamaları açarken tekrar java dekompilesi yapmıyor.ART da uygulamaların biraz daha fazla yer kaplamalarının nedeni bu.ART motoru uygulamaların java bölümlerinin dekompile edilmiş halini de tutuyor.
Dalvik ile karşılaştırırsak çok önemli bir seviyeye geldi ama decompile edilmiş ifadeler yine bir gerçekzamanlı çalışan interpreter a ihtiyaç duyuyor. Android native olayı da var ama doğrudan kullanımı çok zahmetli ve örneğin Qt gibi değil portabilitesi çok düşük. Bu yöntemi genellikle profesyonel şirketler kullanır.

Art: Fake Compiled Code -> Binary Form -> Parsing Binary(Fake decompiling) -> Interpreting the Code -> CPU
Native: Compiled Code -> Binary Form -> Parsing Binary(OS) -> CPU

Kalın yazdığım kısım yapılırken nativede işlem bitip yeni işlemler yapılmış oluyor.

YaşlıTaşCocuk54

YaşlıTaşCocuk54

Üye
kullanmayı bilmiyosan araba bile kasar :D
kullanıcıya bakıyor bu işler

Sertug1991

Sertug1991

Üye
Çözüm androidte her zaman vardır. Çözümsüz yazılım ios tir. :oke:
Misal iPhone 4 kasmasını engelleyemezsin.

Hocam bu konuda yanlış bilgi sahibisiniz şuan 4S kullanıyorum iOS 7 ilk çıktığına hafif takılmalar mevcuttu iPhone 4'de takılmalar çok fazlaydı ve uygulamalar yavaş açılıyordu. iOS 7.1 çıktığında 4S eski performansına kavuştu ve uygulama açılma hızı iPhone 4'te düzeldi ama sistemde takılmalar oluyordu. Bu takılmaları aşmak için JB yapıp aynı Android'deki gibi Ram ve gereksiz dosya temizliği ve sistemi hızlandıran tweakler kullanılabiliyor. Yarın iOS 8 çıkınca 4S'in kaderi 4 ile aynı olacak ve bende Ram temizliği ve sistemi hızlandıran tweakler kullanacağım. iPhone çok kapalı bir işletim sistemi zannediliyor ama JB yapınca inanın Android kadar açık bir işletim sistemi oluyor.

• Beğen
Takipçi Satın Al

Üst Alt