Android'in bu kadar başarılı olmasının nedeni çok basit. Hem rakip yoktu hemde samsung üzeri insanlara ulaştı. Burada en önemli kısım zaten samsung. Samsung olmasa android bugünkü yerinde olmazdı. İnsanlar "Android" aldım demez çünkü ne olduğunu bilmez "Samsung" aldım der.
Ha wp'ye gelirsek buda çok basit. Size önerim gidin bir mağazaya ve lumia alacağım deyin gerisi kendi kendine açıklanır.
Öncelikle yanlış bilgi diyelim şuna. O dönemde androidi parlatan Flash Player desteği oldu. Symbian cihazlarda da destek android kadar olsaydı bu dönemde halen Symbian cihaz kullanıyor olurduk.
Artı her yeni android sürümünde sistemi stabilize etmek için sürekli donanım yükseldi. Yurdumun insanları kağıt üzerinde ki yazılana bakar. Vay 4 çekirdek ooooo 1 gb ram deyip kullanmadığı özelliklere para saçtıkça saçtı.
Şimdi 4 veya 8 çekirdekli 1 ve üzeri ramlı 1200-2000 Tl arasındaki cihazlarla basit bir kullanıcının yapacağı belli. İnternet, sosyal medya birazda oyun oynamak. Bu dediklerimi ben 2 çekirdek ve 512 mb ramla 400-600 liralık bir telefonla yapabiliyorsam bu sistemin başarısıdır.
Konuş abi konuş. Adamsın
Fazla gaz iyi değildir
Aslında note 3 almadan önce bende sizin gibi düşünüyordum. Bunun sebebi ise daha öncesinden ace 2 kullanmış olmamdı. Fakat Note 3 aldıktan sonra aslında android'inde stabil bir işletim sistemi olabileceği tamamen o rom'u yazan arkadaşların elinde. Fakat samsung gibi firmlar sürekli kullanıcılardan cihazı güncel yeni bir tanesi ile değiştirmesini istediği için yarım yamalak iş yapıp piyasaya sürdü veya S3'te olduğu gibi güncellemelerle batırdı. S5 konusuna gelince samsung S5'ten istediği parayı alamadı ve sırf bu yüzden kullanıcıların note 4-e geçmesi için yazılımı kotulestiriyor. Keşke samsung gibi firmalar android'i hiç kirletmeseydi kötü imaj donan bir işletim sistemi olarak insanlara göstermeseydide sizlerde android'in aslında stabil bir işletim sistemi olabildiğini görebilseydiniz. Ben kesinlikle android fanı değilim ama telefonu windows pc gibi kullanmayı seviyorum. Windows phone denince ilk başta özgür bir sistem sandım. Ben müzikleri filmleri hep kendi mobil cihazımdan indiririm izler dinlerim. Eğer bunları windows phone da yapılabiliniyorsa ne ala ileride Windows phone düşünürüm.
Samsung zaten androidin yüz karasıdır. O saçma touchwiz ara yüzü ve hayvan gibi donanımlı cihazlarına yazılım güncellemesini beceremediği için androidteki en sorunlu firma bence.
Bir Nexus (Saf android) ve aosp ara yüzlü (yanlış yazmış olabilirim) cihazlarda donma nadir oluyor bildiğim kadarıyla.
Şimdi sizin Müzik ve video ile ilgili sorununuza cevap vermek istiyorum.
Bende müzikleri internetten indiriyorum. Youtube sayfasından linki alıp youtube-mp3 org sitesinden çevirip download ediyorum. Sistemin en sevdiğim özelliği indirdiğim dosyayı otomatik olarak Music klasörünün içine atıyor.
Video indirme işi biraz benim bağlantımın düşük olması yüzünden denemek istemiyorum. Wp torrent uygulaması var oda video download ediyor neticede. Hatta fullfilm mıbi var. Oradan da video indirebiliyoruz. İnternetten indirdiği videoları direkt videolar klasörüne atıyor sistem.
Yani beklentileri bir şekilde hallediyor ve karşılıyor.