Android Uygulama ve Oyun Türkçeleştirme (Güncelleme: 28.02.2014)

Sponsorlu Bağlantılar

uluenis3

uluenis3

Üye
Uygulamanın içeriğinde Türkçe karakterler kullanılabiliyor mu belki o yüzden hata veriyordur bende.
Uygulamada Türkçe karakter kullanılabiliyor mu acaba kullanıpta başarılı olanlar geri bildirimde bulunabilir mi ?

Puente

Üye
Arkadaşlar Script'i açtığım zaman "Java was not found, you will be not able to sign apks or use apktool" diye bir hata veriyor. Java yüklü ama bilgisayarda. Ne yapabilirim.

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Uygulamanın içeriğinde Türkçe karakterler kullanılabiliyor mu belki o yüzden hata veriyordur bende.
Uygulamada Türkçe karakter kullanılabiliyor mu acaba kullanıpta başarılı olanlar geri bildirimde bulunabilir mi ?

kardeş denemen lazım. normalde karakter desteği var. ama programla alakalı o. mesela ApnOnoff programı sorun çıkarmadı.

- - - Eklendi - - -

Arkadaşlar Script'i açtığım zaman "Java was not found, you will be not able to sign apks or use apktool" diye bir hata veriyor. Java yüklü ama bilgisayarda. Ne yapabilirim.

javanın sitesinden sor sürümü indir bi kardeş.

• Beğen
Tepkiler: uluenis3
uluenis3

uluenis3

Üye
Evet bazı türkçe karakterleri desteklemiyor bazılarını destekliyor. Karakter desteği olmadığından olabilir teşekkür ederim...

Bu arada karakter desteğini sonradan eklemek mümkün mü acaba bir bilginiz var mı ben araştırırım yine de bir bilginiz varsa ya da öneriniz yardımcı olur.

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Evet bazı türkçe karakterleri desteklemiyor bazılarını destekliyor. Karakter desteği olmadığından olabilir teşekkür ederim...

Bu arada karakter desteğini sonradan eklemek mümkün mü acaba bir bilginiz var mı ben araştırırım yine de bir bilginiz varsa ya da öneriniz yardımcı olur.

o ancak kaynak kodunu değiştirmekle olur. o şekilde kodlamayı bilende çeviriyle uğraşmaz kendi uygulamasını yazar zaten :D

• Beğen
Tepkiler: uluenis3

Puente

Üye
[/QUOTE]javanın sitesinden sor sürümü indir bi kardeş.[/QUOTE]
indirdim ama gene aynı hatayı veriyor.

uluenis3

uluenis3

Üye
uuncu böyle dedin de gaza getirdin şimdi beni (uygulama yapma konusunda) önümde bayağı büyük bir boş zaman var ve bu işi öğrenmeye harcamayı düşünüyorum. Bu konuyu açtığın ve yardım isteyen insanları sürekli desteklediğin için de ayrıca teşekkürler...

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
javanın sitesinden sor sürümü indir bi kardeş.[/QUOTE]
indirdim ama gene aynı hatayı veriyor.[/QUOTE]

valla sorunu ilk defa duyuyorum. araştırayım bi çözümünü öğrenirsem yazarım. çözersende sen yaz.
ha bu arada apk manager'ın farklı bir sürümünü denesen?

- - - Eklendi - - -

uuncu böyle dedin de gaza getirdin şimdi beni (uygulama yapma konusunda) önümde bayağı büyük bir boş zaman var ve bu işi öğrenmeye harcamayı düşünüyorum. Bu konuyu açtığın ve yardım isteyen insanları sürekli desteklediğin için de ayrıca teşekkürler...

rica ederim kardeş :)

hasan0338

Üye
harika teşekkürler

eonder87

Üye
arkadaşlar uygulama türkçeleştirme işlemi normal oyunlarda da kullanılana benzer bir yöntem kullanıyor yani demek istedigim sıkıntıları çok olacaktır...

1. decompile yöntemi androidde tek biçim oldugu için sorun olmaz.
2. dil dosyasının konumu her zaman aynı yerde olmayabilir.
3. dil dosyasının karakter destegi her zaman türkçe karakterlere uygun olmayabilir...
4. hex düzenlemedeki gibi belli bir karakter sınırı olabilir... bir satırda maximum 20 karakter kullanabilirsiniz gibi...

bütün bunlara dikkat ettiginizde ve yanlışlıkla ek kodlardan herhangi bir nokta dahi silmediginizde uygulamanız türkçe olmuş olacaktır...

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
arkadaşlar uygulama türkçeleştirme işlemi normal oyunlarda da kullanılana benzer bir yöntem kullanıyor yani demek istedigim sıkıntıları çok olacaktır...

1. decompile yöntemi androidde tek biçim oldugu için sorun olmaz.
2. dil dosyasının konumu her zaman aynı yerde olmayabilir.
3. dil dosyasının karakter destegi her zaman türkçe karakterlere uygun olmayabilir...
4. hex düzenlemedeki gibi belli bir karakter sınırı olabilir... bir satırda maximum 20 karakter kullanabilirsiniz gibi...

bütün bunlara dikkat ettiginizde ve yanlışlıkla ek kodlardan herhangi bir nokta dahi silmediginizde uygulamanız türkçe olmuş olacaktır...

verdiğin bilgiler için teşekkürler.

labirent_55

labirent_55

Üye
eline sabrına sağlık teşekkürler dostum

ledayi2000

ledayi2000

Üye
teşekkürler

Hasan Enes

Hasan Enes

Üye
Teşşekürler.

54murat52

54murat52

Üye
ustat sag olasında bende apk seciyorsun 9 basıyorsun ayıklasın diye program kapanıyor neden acaba

- - - Eklendi - - -

ustat sag olasında bende apk seciyorsun 9 basıyorsun ayıklasın diye program kapanıyor neden acaba

Üst Alt