Android Telefonunuzun Batarya Süresini İkiye Katlayacak Resmi İpucu

Sponsorlu Bağlantılar

reaurora

reaurora

Üye

Neyi değiştiriyor bunlar?

guc kullanimini azaltir, kernel guncellemelerini onler, bazi hata bildirimlerini kapatir, hazirda bekleyen uygulamalari durdurur, açilista telefonun otomatik gerceklestirdigi coğu islemi engeller. bunlar benim bildiklerim sadece. cogu cihazda işe yarar. ama hepsinde olmayabilir. cunku her firmanin kendine ozel kodlarida olabiliyor.

• Beğen
Tepkiler: abandonware

the_jolly

the_jolly

Üye
Bu yöntem doğrudur fakat en önemli olan şey nedense belirtilmemiş bataryanın en az %10 yada dahaz olması gerek şarja başlamadan önce

anilll

anilll

Üye
yardim edin s3 mini kullaniyorum batarya %100 ken 10dk de %0 oluyor sarja taktigimda 5 dk da %25 doluyo

PriZm

PriZm

Üye
hTC bildiğin kalibrasyon yöntemini anlatmış işte fazla bir espirisi yok yani. :D

Sucrofe

Sucrofe

Üye
İsim yok bir de bunla mı uğraşacağım? :p

abandonware

abandonware

Üye
root erisiminiz varsa build.prop'a şu kodları ekleyin bataryanızın ömrü en az %30 artsın. bunu yapmak isterseniz once yaziliminizin komple yedegini alin.

ro.ril.disable.power.collapse=1
pm.sleep_mode=1
ro.config.nocheckin=1
profiler.force_disable_err_rpt=1
profiler.force_disable_ulog=1
ro.kernel.android.checkjni=0
persist.sys.purgeable_assets=0
persist.sys.use_dithering=0
persist.sys.shutdown.mode=hibernate
ro.config.hw_quickpoweron=true
Belirtilen kodlar sistem sürümünden veya cihazlardaki teknik farklılıklardan dolayı cihazdan cihaza değişebilir. Kodların her birinin cihaza ne gibi komutlar vereceği hakkında tam bir bilginiz yoksa sistem dosyalarınız üzerinde düzenleme yapmayın derim.

• Beğen
Tepkiler: CV-Aurora

MaxipmaN

Üye
bilmeyen biri de devrim yaptı sanacak htcyi bildiğin klibrasyon

anilll

anilll

Üye
bu 2. batarya gene ayni sorun

anilll

anilll

Üye
:-) 10tl ye almistim

mabdussamed

mabdussamed

Üye
yanılmıyorsam chip in bir makalesinde okumuştum.bataryalardan uzun süre yararlanabilmek için ne tam boşaltım ne de tam dolum yapın.Yani doldur boşalt yapmayın deniyordu.böyle yapmak bataryayı daha çabuk kurutuyormuş

LeanbLack

LeanbLack

Üye
Batarya sorunu için bir sürü uygulama taktik vs var ama bide su açıdan bakmak gerek uygulama kod vs ile yapiliyorsa marka bunu kendi niye yapmiyor

sacid589

sacid589

Üye
yanılmıyorsam chip in bir makalesinde okumuştum.bataryalardan uzun süre yararlanabilmek için ne tam boşaltım ne de tam dolum yapın.Yani doldur boşalt yapmayın deniyordu.böyle yapmak bataryayı daha çabuk kurutuyormuş
Yalan
Bende bataryayı hic onemsemezdim %30 %40 larda sarja takar %80 %90 arası sarjdan cikartirdim
Pil bozuldu Note 2de 3 saat ekran goruyorum

• Beğen
Tepkiler: MaxipmaN
Sucrofe

Sucrofe

Üye
Telefon uyarı vermeden şarj etmeyin ve %100 olmadan şarjdan çıkarmayın ve de tam boşaltım yapmayın. Böylelikle bataryadan tam verim alırsınız. Ben G2 kullanıyorum ve 6 saat ekran süresi alıyorum en az.

• Beğen
Tepkiler: sacid589

MaxipmaN

Üye
Yalan
Bende bataryayı hic onemsemezdim %30 %40 larda sarja takar %80 %90 arası sarjdan cikartirdim
Pil bozuldu Note 2de 3 saat ekran goruyorum
ben denemiştim c6-01de dolunca şarjı keser 12saat takılan antikalardan değildi yani bataryası, 30da falan taktım çok düştü batarya ömrü note2de aynı şekilde olacaktır,üstelik note2 %15te sesli uyarı veriyor 30da 40da değil

NextWorld

NextWorld

Üye
Htc nin bilenen kalibrasyon için yayınladığı bildirgeden başka bişe değil bi halta yaramaz. Yalnızca telefon yazılımının bataryayı bir nevi tanımasını sağlar . Batarya süresi aynı olur. Değişen yalnızca % gösteriminde biraz daha kararlılıktan başka bir şey değil.
Ram düşürün
işlemci frekansını azaltın
Gereksiz widget yada arkaplan uygulaması açmayın.
3G yerine Wifi tercih edin bakın batarya kullanım süresi nasıl artıyor.

Üst Alt